Top 10 wellnessrejsemål - wellnessferieWellnessrejsemål

Udtrykket "wellness" er i de senere år blevet brugt noget lemfældigt. Ethvert hotel, der har en sauna i kælderen, kalder pludselig kælderen for et "wellnessområde". Men wellness er meget mere end en sauna eller en massage. Mindst lige så vigtigt er omgivelserne, der skal være afslappede og behagelige. Det er det på de 10 rejsemål, vi her har samlet til din næste wellnessferie.

 

 

 

1. CaribienCaribien

Hvilken en af de caribiske øer du vælger at holde wellnessferie på er sådan set er underordnet – du har de bedste forudsætninger for maksimal afslapning overalt. Det skyldes de lysende hvide sandstrande ved laguner med dejlig varmt vand, eksotisk vegetation, palmer og naturligvis konstant skinnende sol, som takket være en behagelig brise aldrig bliver for varm. Den der ikke kan koble af fra hverdagen her og hvile ud her, har nok i virkeligheden ikke rigtig brug for en wellnessrejse, når det kommer til stykket.


Lej ferielejlighed eller feriehus i Caribien >>


 

2. Tysklands VesterhavskystTysklands Vesterhavskyst

At tilbringe sin wellnessferie ved Vesterhavet har en klar fordel: Du behøver blot at åbne døren og tag en dyb indånding – straks har du gjort noget for din krop. Den salte havluft er god for bronkierne og giver masser af energi. Slap af med lange gåture i Vadehavet, tag en svømmetur i havet, et solbad om sommeren og tag på sightseeing i de små idylliske havnebyer. Derudover er der talrige wellnesscentre i området, der tilbyder mange forskellige behandlinger.


Lej feriebolig ved Nordsøkysten >>


 

3. MaldiverneMaldiverne

I gennemsnit er der hver måned mellem 25,8 og 30,6 grader varmt, og det Indiske Ocean lokker med et gennemsnit på 27,8 grader. Hertil kommer det krystalklare hav, kvidren fra tropiske fugle og et sundt køkken med megen fisk og skaldyr. Maldiverne er en absolut drøm af et rejsemål for en wellnessrejse. Her er det navnligt oplagt at kombinere hvilestunder med fysisk aktivitet - såsom svømning, dykning eller beachvolley. Så kan man også nyde en lækker, farverig cocktail om aftenen med god samvittighed.


Lej ferielejlighed eller feriebolig på Maldiverne >>


 

4. SchweizSchweiz

For nogle betyder wellness at tilbringe dagene med at pendle frem og tilbage mellem sauna, swimmingpool og massagebænk. Andre finder derimod afslapning i det stik modsatte - nemlig timelange traveture gennem frodige enge, forbi dybe blå søer og op på bakker eller bjerge. Hører du til den sidstnævnte kategori, kan en ferie i Schweiz anbefales. Ro og idyllisk natur er praktisk taget kernen i dette land, der har et udbredt system af vandrestier. Dertil kommer den hjertelige gæstfrihed og god mad, der fryder både krop og sjæl.


Lej feriebolig eller sommerhus i Schweiz >>


 

5. SverigeSverige

Sverige? Som en destination for en wellnessferie? Ja, du læste rigtigt! Naturligvis kan det skandinaviske land i modsætning til destinationer på den sydlige halvkugle ikke tilbyde sandstrande med palmetræer. Til gengæld er der nærmest endeløs smuk natur. I Sverige kan man gå i timevis uden at møde et andet menneske, som set i lyset af en ofte hektisk hverdag kan være rigtig skønt. Dertil er svenskerne usædvanligt opfindsomme, når det gælder gode afslapningsmuligheder - som for eksempel tilbuddet "fluefiskeri i fjorden" bevidner.


Lej hytte eller sommerhus i Sverige >>


 

6. ThailandThailand

Der er produkter eller serviceydelser, hvis navn du straks forbinder med et bestemt land. Når man læser ordet "massage" tænker man for eksempel straks på... netop, Thailand! Imidlertid tilbydes den typiske thailandske massage efterhånden over det meste af verden, men det er alligevel det værd at opleve den oprindelige thailandske massage på en wellnessferie i de paradisiske omgivelser. Så blidt, så beroligende! Og bagefter går turen til stranden for at hoppe i Stillehavets eller det Indiske Oceans bølger – afhængig af hvor i Thailand du holder wellnessferie.


Lej ferielejlighed eller feriebolig i Thailand >>


 

7. CypernCypern

Den lille ø Cypern har i de seneste år udviklet sig til at være en af de mest populære destinationer for wellnessfans fra hele verden. Overalt tilbydes der wellnessbehandlinger af højeste kvalitet - lige fra kropsmassage til behandling med aromatiske olier til den kendte thalassoterapi. Hertil kommer de kvaliteter, som altid har kendetegnet Cypern: varme temperaturer, mange solskinstimer, rent hav, store skove til skyggefulde vandringer og endelig noget, hvor feel-good faktoren bestemt heller ikke skal undervurderes, nemlig olivenolie af høj kvalitet og fremragende vine.


Lej ferielejlighed eller feriebolig på Cypern >>


 

8. JapanJapan

Badekulturen og wellnesskulturen har årtusinders tradition i Japan. Over hele landet findes der badeanstalter med vand fra de tusindvis af varme kilder fra den japanske undergrund. At dykke ned i dem er et must for wellnessrejsende af flere årsager. For det første indeholder vandet ofte svovl, calcium og jern, som siges at have en helbredende effekt. For det andet befinder badene sig ofte i et meget charmerende omgivelser: midt i skoven eller direkte ved et brusende vandfald. Absolut en wellnessoplevelse af særlig karakter!


Lej ferielejlighed eller feriebolig i Japan >>


 

9. BaliBali

På en top 10 liste over de bedste destinationer til en wellnessferie må denne paradisiske ø ganske enkelt ikke mangle: Bali! Millioner af turister rejser til øen i Det Indiske Ocean, for at (gen)finde ro og indre balance under tropiske himmelstrøg. Og takket være gåture langs drømmestrande, hvilepauser under palmerne eller udsigter, der er et postkort værdigt og som man sagtens kan og bør bruge timer på bare at nyde, har en rejse til Bali præcis den virkning, som en wellnessferie skal have: Du kommer hjem fuldstændigt afslappet!


Lej ferielejlighed eller feriebolig på Bali >>


 

10. ItalienItalien

At Bella Italia er en ideel destination for en wellnessferie, hvor effekten varer ved, er ikke blot garanteret af de talrige kursteder, som ligger spredt over hele landet. Du kan også hvile ud omgivet af idylliske vinmarker under en såkaldt vinterapi for hud, krop og sjæl, som er den nyeste wellnesstrend i de europæiske vinregioner. Koble fra, træk vejret dybt og giv slip - den rene og forfriskende bjergluft i de sydtyrolske alper byder ligeledes på en høj velværefaktor - ikke mindst også, fordi ægte alpe-atmosfære og italiensk livsstil mødes lige her.


Lej ferielejlighed eller feriebolig i Italien >>