Top 10: VandreferieVandreferie

Frisk luft, frodigt grønt, blå himmel, ro og fred - det er indbegrebet af en vandreferie. Der findes næppe en fritidsaktivitet der stadigvæk er så populær og som afstresser både krop og sjæl som en vandretur. Hvis du trænger til luftforandring og vil se andet end den hjemlige natur, er der en lang række skønne rejsemål, der er ideelle til udstrakte vandreture. Så pak rygsækken, snør vandreskoene og tag afsted!

 

 

 

1. De Kanariske ØerDe Kanariske Øer

De Kanariske Øer, syv større og seks mindre øer, der ligger i Atlanterhavet på højde med Nordafrika byder på de bedste betingelser for en vandreferie. Temperaturerne er behagelige året rundt, naturen og landskabet er varieret og havet er i reglen lunt, så du fint kan kombinere en vandre- og badeferie. La Gomera med Galaronay nationalparken og La Palma, der med sine frodige laurbær skove og de op til 2.000 meter høje bjergtinder betragtes som de smukkeste af de Kanariske Øer, er populære destinationer.


Lej feriebolig på de Kanariske Øer >>


 

2. FinlandFinland

Du kan meget vel opleve at se både rensdyr og elge, når du holder vandreferie i Finland, især når den foregår nær den finsk-russiske grænse. Her kan du også opleve urfuglen og mange andre fuglearter. Du kan vandre i dagevis gennem nærmest uberørt natur med tætte grønne skove og moser, forbi blåbærbuske og idylliske søer. Om aftenen kan du slappe af i en ægte finsk sauna. Her falder den stressede storbysjæl garanteret til ro!


Lej sommerhus eller feriebolig i Finland >>


 

3. HarzenHarzen

Myter og legender, bjerge, eventyrligt smukke skove og slugter. Harzen, Tysklands nordligste bjergkæde, har altid været en kilde til historier og eventyr. Uanset årstiden kan du tage på vandretur af de velmarkerede vandrestier, og Harzen er derfor også perfekt til en rigtig naturferie med børn. Blandt de smukkeste ruter i Harzen Naturpark er vandreruten "Goetheweg" fra Torfhaus op til det 1.142 meter høje Brockenkuppe. Når du er nået herop, venter der en storslået udsigt. Vil man forkorte vandreturen kan man i stedet tage toget Harzer Schmalspurbahn med afgang fra Schierke.


Lej feriebolig eller ferielejlighed i Harzen >>


 

4. Østersøkysten, Mecklenburg-VorpommernØstersøkysten

Ferie ved Østersøens kyst byder ikke kun på fantastiske rammer til en sommerlig badeferie. Det flade til let kuperede landskab langs Østersøen lægger også op til dejlige gåture både for begyndere og for mere erfarne vandrere. De fleste af vandrestierne ligger fjernt fra hovedvejene og fører gennem det idylliske landskab, der altid byder på overraskelser. Under et besøg på øen Rügen hører en rundtur på halvøen Münchgut til en af de helt specielle oplevelser. Tæt på Seebad Kühlungsborn ligger et tæt skovområde med dejlige vandreruter.


Lej feriebolig eller feriehus ved Østersøkysten >>


 

5. Kap VerdeKap Verde

Den bjergrige øgruppe Kap Verde, som ligger 600 km ud for Afrikas kyst, er ideelle til vandreferie. Her er der sommerlige temperaturer året rundt og kun få regnvejrsdage. Her vandrer du gennem tropiske dale og forunderlige bjergområder på veje der til dels stammer fra kolonitiden. Til højdepunkterne hører en vandretur på den største vulkan på Kap Verde øerne, Pico de Cano, på øen Fogo. På øen Santo Antao får selv erfarne vandrere, der sætter pris på alpine og højalpine ture, virkelig valuta for pengene.


Lej ferielejlighed eller feriebolig på Kap Verde >>


 

6. Grand CanyonGrand Canyon

Der findes næppe noget andet område i verden, der byder på så mange forunderlige udsigter og natur vidundere som Grand Canyon i det sydvestlige USA. I nationalparken Grand Canyon ligger den største del af den cirka 450 km lange kløft i staten Arizona. Til de mest berømte stier gennem den varme ørken hører blandt andet South Kaibab Trail fra den sydlige ende til Colorado River og stien Bright Angel Trail fra den nordlige ende langs Bright Angel Creek til Colorado - en virkelig udfordring for vandrere, som dog bliver belønnet med en betagende udsigt.


Lej feriebolig eller feriehus i Arizona >>


 

7. KretaKreta

Vidste du, at omkring 70 procent af Grækenland består af bjergområder? Nogle af de mest fortryllende landskaber og bjergkæder findes på øen Kreta. Det er et godt rejsemål for både vandreentusiaster og klatrere. Et populært vandremål er den højtbeliggende dal Lassithi i Dikti-bjergene der hilser den besøgende med et hav af duftende urter. Området omkring Agios Nikolaos ved den smukke Mirabella bugt er det ideelle udgangspunkt for at tage på vandreture i den østlige del af Kreta.


Lej ferielejlighed eller feriebolig på Kreta >>


 

8. Bayerischer Wald, TysklandBayerischer Wald

I nationalparken Bayerischer Wald har skove, moser og floder kunnet udvikle sig naturligt siden 1970. På den måde er der opstået en naturskov med en storartet mangfoldighed af arter, der er enestående i Europa. Der er omkring 320 km vandrestier i nationalparken og derudover er der også flere afmærkede ringruter. Den 24.000 hektar store skov byder på alt fra rodstier, stenede bjergstier og bekvemme skovveje ligesom der også er masser af afveksling for (større) børn.


Lej feriebolig i Bayerischer Wald >>


 

9. Franken, TysklandFranken

Franken spænder over fire delstater og har flere smukke vandreområder, der er præget af store løv- og nåleskove. Der er skove i både Spessart, Frankenwald, Odenwald og Steigerwald. I floddalene langs Main og Tauber er landskabet helt anderledes på grund af vindyrkning. Holder du vandreferie her, venter der en lang række historiske attraktioner og seværdigheder på vandreturen - og derudover et væld af kulinariske lækkerier. Et besøg i det smukke Bamberg bør absolut være en del af planen.


Lej feriebolig eller sommerhus i Franken >>


 

10. MallorcaMallorca

De baleariske øer har længe været en populær destination for turister, og ikke kun for dem der vil nyde strandlivet. Er du til natur og aktiv ferie, vil du værdsætte mangfoldigheden på Mallorca, der båder byder på muligheden for gåture og lettere vandringer samt på mere krævende bjergvandringer. Der er mulighed for lette vandreture i det forholdsvis flade terræn i det indre af øen samt til udfordrende bjergvandringer i Tramuntana bjergene. Vandrer man langs stierne ved kysten, bliver man belønnet med en storslået udsigt.


Lej ferielejlighed eller feriebolig på Mallorca >>