De 10 dejligste traditioner på valentinsdag verden overDejligste traditioner på valentinsdag

En myte omkring den 14. februar lyder således: Nu begynder fuglene at parre sig og bygge deres reder. I det gamle Rom ofrede man blomster til gudinden Juno, for at hun også skulle beskytte ens ægteskab og familie. Samtidig fik kvinder ligeledes gaver i form af udsøgte blomster. Traditionen har holdt sig: Også nu om dage glæder især nyforelskede sig over valentinsdag, men det fejres på helt forskellig vis i de forskellige lande.


 

1. Fuglebryllup hos sorberneFuglebryllup hos soberne

Sorberne holder fuglebryllup, en gammel tradition, allerede den 25. januar og ikke den 14. februar. Den kan føres tilbage til en endnu ældre skik, der skulle gøre naturguderne nådigt stemt ved offergaver i form af mad og drikke. I dag er det børnene, som om vinteren fodrer fuglene, der som tak for dette må deltage i brylluppet. Det festligt klædte brudepar består af en skade som brud og en ravn som brudgom. Børnene er klædt ud som fugle og fejrer dagen med sang og danse.


Lej ferielejlighed eller feriebolig i Oberlausitz >>


 

2. SkotlandSkotland

Om aftenen op til den 14. februar holdes der party med musik og dans. En lodtrækning er festens højdepunkt. De unge kvinder og mænd skriver deres navne på sedler, der rulles samme og kommes op i en hat. Så trækkes der lod og på den måde får hver ”valentine” sin ”valentin” – for hun har førsteret til at vælge. Valentins-”gommen” er derefter forpligtet til at gøre hende småtjenester og give hende passende gaver. Mange steder gælder en lykkelig valentins-forbindelse som et betydningsfuldt omen for et senere bryllup.


Lej sommerhus eller feriebolig i Skotland >>


 

3. LondonLondon

Over alt i England sender forelskede par digte og blomster til hinanden. Aviserne er for én gangs skyld fyldt med poesi. De der mener det alvorligt, har bestilt billetter i god tid og tager en tur i London Eye pariserhjulet, med champagne, røde roser og chokolade i gondolen. Efterfølgende går turen til Museum of London, for her afholdes ballet ”Pleasure Garden Ball" på valentingsdag. Det minder om regency-tiden i London i de 18. århundrede. Man kan danse og flirte i lysthaven til sent ud på natten.


Lej feriebolig eller ferielejlighed i London >>


 

4. FinlandFinland

Ystävänpäivä i februar er en venskabsdag i Finland. Man tænker på alle sine nærmeste venner og giver dem små gaver eller breve. Mens giveren helst vil forblive anonym, efter mottoet, hvad der kommer fra hjertet, behøver ingen gengæld, kan brevene selvfølgelig også være mere personlige. Finske skoleelever bærer hjemmelavede hjerter af pap og går på jagt efter ”bytte” i skolegården: underskrifter, omfavnelser og ordsprog.


Lej sommerhus eller feriebolig i Finland >>


 

5. ItalienItalien

Nyforelskede mødes på en romantisk bro på valentinsdagsdag. Begge medbringer en hængelås og ridser deres initialer i den. Er den stor nok, kommer der også et billede af dem på. Hængelåsen fæstnes på broens gelænder og begge nøgler kastes i floden, sammen med det de ønsker sig allermest. På den måde skal kærligheden vare ved, for flodguderne passer på den.


Lej ferielejlighed eller feriebolig i Italien >>


 

6. Terni ItalienTerni

Biskop Valentin i Terni blev henrettet den 14. februar 269 på grund af sin kristne tro. Han viede forelskede par, på trods af kejser Claudius IIs forbud, og ifølge legenden gav han dem blomster fra sin egen have. Det siges, at ægteskaber der var blevet velsignet af ham, var særlig lykkelige. I dag er Valentin af Terni de elskendes skytshelgen. Mange par rejser derfor dertil og besøger Basilika San Valentino kirken, for at forny deres kærlighedsløfte.


Lej feriehus eller feriebolig i Terni >>


 

7. DanmarkDanmark

Forelskede danskere giver deres udkårne blomster, vintergækker i forbindelse med gækkebreve og chokolade. Gækkebrevene indeholder små vers med små, humoristiske rim. Gækkebrevene sendes anonymt, men indeholder en gåde, der giver fingerpeg om afsenderen. Kan gåden løses, ved man hvem afsenderen er. Gætter man afsenderen, skal denne give en et påskeæg!


Lej sommerhus i Danmark >>


 

8. SverigeSverige

I Sverige hedder den 14. februar „alla hjärtans dag“, alle hjerters dag. Forelskede giver hinanden roser og søde hjerter af gele og småkager, for at sikre den fremtidige lykke. Hvis en svensk kvinde frier til sin udkårne, må han ikke virkelig sige nej. Hvis vrede kan han kalde ned over sig? Det ved man ikke nøjagtig, men et er sikkert; denne dag behandles med megen respekt. Dette er rigtig blomstret op i 80erne i Sverige.


Lej hytte eller sommerhus i Sverige >>


 

9. AustralienAustralien

I guldgravertiden købte velhavende guldmineejere kunstfærdige valentinsgaver af fiffige handlende. De var ikke nærige af sig, men betalte større summer, helt op til flere tusind pund for disse gaver. De mest elegante valentinsgaver var syet af silkepuder, parfumerede og pyntet med blomster, farvede muslingeskaller og anden pynt. En vidunderlig paradisfugl var kronen på disse udsøgte værker. Den der kunne give den smukkeste valentinsgave havde gjort en god investering, selvom han ikke kunne være sikker på sin udkårnes gunst. Disse valentinskunstværker var dengang meget populære.


Lej feriehus eller feriebolig i Australien >>


 

10. JapanJapan

I Japan er det kvinderne der forsøder tilværelsen for deres mænd, kolleger og chefer på valentingsdag. Japanske mænd elsker åbenbart chokolade og den dag uddeles det rundhåndet af kvinderne. Ugifte piger gør ligeledes brug af denne skik og giver hjemmelavede søde sager til den de er forelsket i. Senest da er det klart, hvor de står følelsesmæssigt. En måned senere, den 14. marts, gengælder mændene med hvid chokolade til deres pige, og viser dermed deres kærlighed til hende.


Lej ferielejlighed eller feriebolig i Japan >>