Top 10 til den bedste surfferieSurf ferie

Begynder det også at krible i dig efter at komme op på dit surfboard og slå dig løs i bølgerne når der er god vind? Du behøver ikke tage helt til Hawaii, for at få en sensationel surfferie (selvom det selvfølgelig er en helt fantastisk oplevelse!). Der er mange rigtig gode surf-områder i Europa, selvom man selvfølgelig heller ikke skal glemme Californien. Men Atlanterhavskysten og Middelhavet byder på mange fine surfrejsemål, der ikke er helt så hårde ved tegnebogen. Se vores bud på 10 interessante rejsemål til en super surfferie.


 

1. LimnosLimnos

Den græske ø Limnos er ikke overrendt af turister. Den nemmeste måde at komme til øen er at flyve fra Athen, hvorfra der er afgang en til to gange om dagen. Limnos er den største ø i den nordlige del af det Ægæiske Hav. Her ligger en unik surfbugt, hvor der er gunstig vind fra maj til slutningen af oktober til alle niveauer: speed, freestyle, bølger – der er forskellige områder fra niveau 1 til 6. Derudover er den flotte sandstrand og vandet fri for sten og klipper.


Lej feriebolig på de Ægæiske Øer >>


 

2. Oahu, HawaiiOahu, Hawaii

Verdens bedste surfere tager før eller siden til surfernes mekka på North Shore på Oahu. Fra maj til september finder er det surferes paradis med perfekte bølger. I vintermånederne fra november til februar, kan man se på professionelle surfere der befolker de 11 km lange strande. På det tidspunkt finder de internationale surfing konkurrencer nemlig sted. De professionelle big wave surfere kan iagttages fra den berømte Waimea Bay, fra Banzai Pipeline eller fra den fortryllende Sunset Beach. Her bliver bølgerne op til 9 meter høje.


Lej feriebolig eller feriehus på Oahu >>


 

3. El Confital, Gran CanariaEl Confital, Gran Canaria

Det bedste surf-område på Gran Canaria ligger på nordkysten og starter ved stranden i El Confital i Las Palmas. Her ruller Monjas-bølgen ind, der kan blive op til 5 meter høj. Surf-området ender ved Gáldar, som kan prale af Bocabarranco-bølgen. Hele nordkysten er hovedsageligt stenet. Af denne grund opstår de store bølger hyppigst her. Men også på Gran Canarias sydkyst byder på udfordringer til surfere på alle niveauer.


Lej ferielejlighed eller feriebolig på Gran Canaria >>


 

4. Hossegor, FrankrigHossegor, Frankrig

Frankrig er meget populært blandt surfere, da de smukke kyster byder på gode bølger og en behagelig vandtemperatur. Det er især om efteråret, når de fleste turister er draget hjem, at det er værd at holde surfferie i Hossegor ved Atlanterhavet. Her er bølgerne de mest forskelligartede og højeste og afhængigt af tidevandet og vindforhold opstår der tubes på op til 6 meters høje. Når bølgerne brydes over klipperne, slår professionelle og øvede surferes hjerter højere. Ved kysterne i de omkringliggende områder går det lidt roligere til.


Lej feriehus eller feriebolig i Hossegor >>


 

5. Klitmøller, DanmarkKlitmøller, Danmark

Klitmøller i Nordjylland er et populært surf-område, der også kaldes ”Cold Hawaii”. Ved stærk nordvestlig vind kommer bølgerne her undertiden op i mast højde. Så er det kun de allerbedste der våger sig ud. Her afholdes Soulwave og andre surfkonkurrencer, og også ved knap så kraftig blæst er der fine bølger til både begyndere og øvede. Begyndere kan starte på den nærliggende Vandet Sø. Området er et af de bedste i Danmark og i hele Nordeuropa, også til windsurfere.


Lej ferielejlighed eller sommerhus i Nordjylland >>


 

6. Malibu, CalifornienMalibu, Californien

Turkisblåt hav så langt øjet rækker, kæmpe strande, det er Sydcalifornien. Der er surfområder en masse på hele denne kyststrækning! Stillehavet tiltrækker eksperterne blandt surfere til Malibus strande. Eftersom vandtemperaturerne sjældent når over 22 grader, er det med at være iklædt våddragt, når man surfer. De der husker serien Baywatch kan se det sted hvor udendørsoptagelserne blev lavet, nemlig Paradise Cove ved siden af molen. Hvis du hellere vil surfe i fred og ro er der masser af alternativer inden for et par kilometer.


Lej feriebolig eller feriehus i Malibu >>


 

7. Sagres, PortugalSagres, Portugal

Den smukke by ved Portugals vestkyst får ethvert surferhjerte til at slå lidt højere, fordi der er ideelle forhold til en vellykket surfferie. Der kan lejes og købes surfboards på næsten hvert gadehjørne og der er ikke en dag uden bølger - her ved den del af Algarves kyst der vender ud mod Atlanterhavet er der fuld garanti for ideelle surfing betingelser. Sagres betragtes som surfsportens europæiske Mekka. Om vinteren er her sande monster bølger på op til 8 meters højde.


Lej ferielejlighed eller feriebolig i Sagres >>


 

8. El Médano, TenerifeEl Médano, Tenerife

Tenerifes kyst er populær blandt surfere. Alle fra begyndere til professionelle får fuld valuta for pengene. De kraftigste bølger findes hele året rundt ved den lille fiskerby El Médano. De der stadig er nødt til at øve sig i at komme op på boardet har bedste betingelser i den beskyttede bugt - især i lavsæsonen. Længere ude og i sommermånederne bliver bølgerne op til to meter høje. Og når vindstyrken når op over 4 dukker kitesurferne op ved stranden. Ved vindstyrke fire finder kitesurferne stranden.


Lej feriebolig eller ferielejlighed på Tenerife >>


 

9. Bundoran, IrlandBundoran, Irland

Irlands vestkyst bliver betegnet som "det kolde paradis" af den professionelle surfer Kelly Slater. Med den rigtige beklædning er dette ikke noget problem. Han betegner de ultimative surferoplevelser, der er mulige her ved surferhovedstaden Bundorans gigantiske strand, som "en fest på vandet". Her finder man de ægte surfere - dem, der virkelig ønsker at forstå brændingen, bølgerne og toppene. County Donegal i det smukke nordvestlige Irland har flere interessante surf-strande til surfere på alle niveauer. Bugten ved Marble Hill i Dunfanaghy er specielt beskyttet.


Lej feriebolig i County Donegal >>


 

10. Dalmatien, KroatienDalmatien, Kroatien

På Kroatiens strande vejer de fleste af Europas "Blå Flag", eftersom vandet og sandet her er særligt rent. Det glæder enhver surfer, uanset om man dyrker surfing, windsurfing eller kitesurfing. De største surf-områder ligger i Istrien, Kvarnerbugten og Dalmatien. Mulighederne for vandsport er især store i Dalmatien. Det mest populære surf-område er kanalen mellem øen Korcula og halvøen Peljesac. Eftermiddagsvinden er helt perfekt til at surfe.


Lej feriehus eller ferielejlighed i Dalmatien >>