Top 10 coole strandbarerCoole strandbarer

Strand, hav, bølger og sol: Der er ikke meget, der kan gøre en ferie endnu bedre end disse komponenter. Undtagen ... ja, undtagen en rigtig god strandbar, der byder på kreative cocktails, appetitvækkende lækkerier, afslappende musik, godt selskab og en fremragende udsigt. Men hvor finder man disse coole strandbarer? De findes overalt i verden! Her præsenterer vi ti trendy eksempler på strandbarer, hvoraf nogle af dem er små og rustikke, mens andre er store og elegante. Fælles for dem er dog, at de alle er et besøg værd!1. Ricks Cafe, Negril, JamaicaRicks Cafe, Negril, Jamaica

Negril på øens vestlige spids er et af de mest populære feriesteder i Jamaica. Hovedårsagen er helt sikkert den 11 km lange sandstrand, men man ikke må gå glip af en anden berømt attraktion: Ricks Cafe! For bare et (kraftigt) stenkast fra bordene, tager klippespringere springet fra 25 meters højde og ned i det krystalklare vand. Og om aftenen, når solen synker i havet, udgør den en rødglødende kulisse for klippespringernes akrobatik. Med sådan et eksotisk skue ville man ikke lægge mærke til, hvis mad og drikke var middelmådige – men det er de på ingen måde.


Lej feriebolig på sydkysten af Jamaica >>2. Sa Trinxa, Ibiza, SpanienSa Trinxa, Ibiza, Spanien

Sa-Trinxa baren ved Las Salinas stranden er nærmest en institution blandt strandbarerne på Ibiza. Insidere betegner den som en "catwalk", for her gælder det om at se og blive set. Her spilles chill out musik, ikke for højt, og det understreger hele atmosfæren. En bro fører over klipperne mod havet, og her har man en pragtfuld udsigt ved solnedgang. Og du skal ikke blive overrasket, hvis der pludselig er et par herrer i højt humør, der giver en improviseret koncert – det er helt normalt på Sa-Trinxa bar!


Lej ferielejlighed eller feriebolig på Ibiza >>3. Strandbar 54° Nord, Sankt Peter-Ording, TysklandStrandbar 54° Nord, Sankt Peter-Ording, Tyskland

En strandbar, der står på pæle midt i Nordsøen: Det er strandbar 54° Nord i Sankt Peter-Ording - det gastronomiske flagskib i den lille kystby i Slesvig-Holsten. Det var først i år 2008, at havterrassen blev fuldstændig renoveret og indrettet i stil med en komfortabel solterrasse med et hyggeligt, moderne interiør. I år 2013 blev renoveringen af strandbaren efterfulgt af en udbygning, fordi efterspørgslen var så stor! Hvor ellers kan feriegæster slappe af med kølige drinks og lækre snacks, mens bølgerne brydes kun et par meter under strandstolen?


Lej ferielejlighed eller feriebolig i St. Peter-Ording >>4. Mochima barerne, Barcelona, SpanienMochima barerne, Barcelona, Spanien

I 1913 åbnede den første chiringuito, som de små, ret enkle strandbarer på den spanske kyst hedder. At disse strandbarer ikke har mistet deres charme, på trods af at de har mere end 100 år på bagen, beviser Mochima barerne på strandene i Mar Bella og Nova Mar Bella i Barcelona. De passer perfekt ind i strandlandskabet og publikum er afslappet. Begge strandbarer har en virkelig ”cool” atmosfære. Strandbarerne serverer farverige cocktails til mexicansk mad.


Lej ferielejlighed i Barcelona >>5. Dune Preserve Beach Bar, Anguilla, CaribienDune Preserve Beach Bar, Anguilla, Caribien

Hvordan ser en strandbar i Caribien ud i drømme? Tja, måske på følgende måde: Indretningen er lavet af drivtømmer, både og skaller, er rustik og dog elegant. Ejeren, en tidligere reggae sanger, spiller konsekvent sin yndlingsmusik - reggae. Til romcocktailen kan man få spareribs fra grillen. Og det hele befinder sig blot et par meter væk fra det turkisblå hav. Sådan en strandbar findes ikke bare i drømme: The Dune Preserve strandbar på Anguilla, som er en ø i de små Antiller, ser nøjagtig sådan ud!


Lej feriehus eller feriebolig på Anguilla >>6. Nikki Beach Bar, Miami, USANikki Beach Bar, Miami, USA

Her er der dømt kendis-alarm! På Nikki Beach Bar, som ligger på den legendariske Ocean Drive direkte ved Atlanterhavskysten, deler stjerner og starletter gerne en flaske champagne. Ud af højttalerne strømmer electro og house, og cocktails bestilles i hele kander. Mens man drikker de eksotiske cocktails, kan man se surfere foretage dristige spring. Om aftenen glider glitrende krydstogtskibe forbi ved Nikki Beach Bar. Og dem der har lyst til at gøre nat til dag, kan danse hele natten i den tilhørende klub.


Lej ferielejlighed i Miami Beach >>7. S'Apunteta Cala Estellencs, Mallorca, SpanienS'Apunteta Cala Estellencs, Mallorca, Spanien

Strandbaren S'Apunteta Cala Estellencs på Mallorca er noget lignende et frikvarter der er hugget ud af klipperne. Indstil dig på at et besøg her godt kan trække i langdrag – det kan nemlig være meget svært at løsrive sig. Som gæst slapper du af i skyggen af et stråtag, og fordi der ikke spilles musik, kan du uforstyrret lytte til bølgeslaget og plasken fra et lille vandfald. Foran den lille bar strømmer der en ferskvandsbæk ud bugten. Da kilden kommer direkte fra bjergene, er vandet klart, rent og forfriskende.


Lej ferielejlighed eller feriebolig på Mallorca >>8. The Rock Bar, Bali, IndonesienThe Rock Bar, Bali, Indonesien

Findes der et bedre sted at se solnedgange? Det er svært at forestille sig! The Rock Bar på Bali står på et klippefremspring 15 meter over bølgernes skumsprøjt i det Indiske Ocean. Baren er en del af Ayana Resort, der blev kåret som det bedste hotel i verden for et par år siden. Lavsæsonen er det bedste tidspunkt at besøge denne fantastiske strandbar, for i højsæsonen er der ofte kø ved indgangen. Dette viser dog med al tydelighed, hvor unik denne strandbar er.


Lej ferielejlighed eller feriebolig på Bali >>9. Uxua Praia, Bahia, BrasilienUxua Praia, Bahia, Brasilien

Selv verdens bedste indretningsarkitekter kunne næppe sammensætte dette interiør: Uxua-Praia-baren består af gamle fiskerbåde, der har ligget ubrugte hen i lang tid på en af de smukkeste strande i Bahia i Brasilien. Atmosfæren tiltrækker gæster fra hele verden på magisk vis. Gæsterne sidder på polstrede sofaer og ser ud over havet, mens de drikker deres cocktails. Derudover er baren kendt for sine skaldyrsretter. Har man slappet tilstrækkelig at, kan man spille beachvolleyball direkte ud for Uxua-Praia eller padle ud på havet i en kajak.


Lej feriehus eller feriebolig i Bahia >>10. Baba Nest, Phuket, ThailandBaba Nest, Phuket, Thailand

Sådan en betagende 360 graders panorama udsigt er der næppe nogen anden strandbar i verden der kan byde på. Har du fået kapret en stol eller sækkestol på Baba Nests tagterrasse, bør du regne med at bruge den første time af dit ophold her med at nyde udsigten over Phuket og de omkringliggende øer. Udsigten bør dog ikke få dig til at glemme alt om mad: De lette, japanske småretter er simpelthen fabelagtige. Under alle omstændigheder er det en god idé at bestille en af de forskellige Baba Nest cocktails. De er kreeret af huset selv og dermed lige så unikke som denne strandbar.


Lej ferielejlighed eller feriebolig på Phuket >>