Top 10 romantiske solnedgangeRomantiske solnedgange

Hvad enten det er ved havet, en smuk sø, bag majestætiske bjergtinder eller med en fascinerende storbys skyline som baggrund - en smuk solnedgang er noget helt særligt. Dette meget specielle øjeblik vil altid fremkalde en dejlig, romantisk stemning. Når dagen langsomt går på hæld er det som om grænsen mellem drøm og virkelighed udviskes lidt. Vi har her samlet en oversigt over de ti mest romantiske steder med spektakulære solnedgange til dig.


 

1. Krk, KroatienKrk, Kroatien

Kroatien er landet med de tusinde ansigter, hvor du kan opleve uforglemmelige solnedgange. Det kan eksempelvis være fra den historiske landsby Sveti Vid, der ligger på den smukke ø Krk. "Den gyldne ø" med sine fantastiske strande er en af de mest populære øer i Middelhavet. Tårnet på øen blev engang brugt som vagttårn for Malinska Bugten - i dag er tårnet et observationstårn og det ideelle sted af sige farvel til solen, når den synker ned bag Ucka bjergene i Istrien, for efterfølgende at forsvinde bag øen Cres.


Lej sommerhus eller feriebolig på Krk >>2. Rosengarten, SydtyrolRosengarten, Sydtyrol

Rosengarten er et af de smukkeste områder i Sydtyrol. Næsten overalt i området er der udsigt ud over de prægtige Dolomitter. Det er et fantastisk naturskuespil, når klipperne farves gyldentrøde af aftensolens stråler. Naturen i Rosengarten er præget af de typiske alpegræsgange, frodigt-grønne bakker og pragtfulde blomsterenge. Nyd det fortryllende landskab, mens den nedgående sol får skyggerne til at blive længere. Dyk ned i den spændende verden af sydtyrolske legender om kong Laurin.


Lej feriebolig i Sydtyrol >>3. Riva del Garda, ItalienRiva del Garda, Italien

Den maleriske kurby Riva del Garda ligger på Gardasøens nordlige spids, omgivet af Alpernes mægtige kulisse. Fra Riva har med en pragtfuld udsigt til solnedgangen. Nyd den med en aperitif på terrassen i dit feriehus eller fra den længste og smukkeste strand ved Gardasøen. Dyrker du windsurfing, kan du nyde solnedgangen på vandet. Der bliver heller ikke kedeligt i Riva efter solnedgang, for det mondæne feriested har et væld af kulturelle tilbud.


Lej ferielejlighed ved Gardasøen >>4. Hawaii, USAHawaii, USA

Aloha - solnedgange på den store vulkan ø vil du aldrig glemme. Når de farverige regnskovene er badet i gyldent lys og de gamle hawaiianske sange lyder, er det som om man er tæt på paradis. Nyd de maleriske strande med palmer, hvidt sand og se delfinerne, der springer op af vandet på deres aftentur. Måske vil du hellere nyde solnedgangen alene med din elskede et sted ved denne øs uforlignelige kyst? Aftensolen ligner lava, der strømmer ud i Stillehavet - dette lyder som en perfekt drøm, ikke?


Lej feriehus eller feriebolig på Hawaii >>5. Darß, TysklandDarß, Tyskland

Nationalparken Vorpommersche Boddenlandschaft strækker fra halvøen Darß ved Østersøen over halvøen Zingst til Hiddensee og det vestlige Rügen. Her findes der utallige fine sandstrande omgivet af dybe grønne skove med et væld af blomsterenge. Kendere siger: Dette er den smukkeste og mest varierede kyststrækning ved Østersøen. Solnedgangene er lige så fantastiske. Den nordligste spids af Darß er på top 20 listen over de mest markante naturstrande i verden. Når solen går ned her, lyser hele havet røgglødende og de kæmpe træer har rødgyldne silhuetter.


Lej feriehus ved Østersøkysten >>


 

6. Capo Testa, SardinienCapo Testa, Sardinien

I nordvest, tæt på Korsika, ligger Sardiniens nordligste punkt på den fascinerende halvø Capo Testa. En smal landbro fører til fyrtårnet i den tidligere militære zone, ind i en fantastisk kulisse af klipper, der er uden mage. Vandet har formet granitklipperne til magiske fabelvæsner, der synes at blive levende, når solen går ned. I den nærliggende Valle di Luna, månedalen, bor der stadig hippier i naturhuler, som fejrer fuldmånefester her.


Lej ferielejlighed på Sardinien >>7. Plöner See, TysklandPlöner See, Tyskland

Plöner See er en af de største søer i Slesvig-Holsten og omgivet af skov. Der ligger mange små øer i søen og den er en del af naturparken ”Holsteinische Schweiz”. Her lever sjældne fuglearter og du kan endda være heldig at se en havørn, der er Nordeuropas største rovfugl. Det bedste sted at nyde solnedgangen er under en bådrundfart på søen. Solen går ned bag det imponerende Plön slot, der er et af de største slotte i Slesvig-Holsten, opført i det 17. århundrede.


Lej sommerhus i Slesvig-Holsten >>8. Pointe du Raz, FrankrigPointe du Raz, Frankrig

Så kommer man ikke længere mod vest: Cornouaille er et stort set uberørt område i departementet Finistère i Bretagne. Her finder du en mangfoldig flora og fauna og den uforlignelig solnedgang ved Pointe du Raz! Det virker som om havet langsomt sluger solen, og får enhver til at glemme både tid og sted. Intet under, at der er talrige myter om dette område. Det siges at de dødes sjæle sendes med båd direkte til Avalon fra stranden Baie des Tréspassées, der ligger mellem Pointe du Raz og Pointe du Vends.


Lej feriehus i Bretagne >>9. Portsalon Beach, IrlandPortsalon Beach, Irland

Helt oppe i den nordlige del af County Donegal ligger Fanad halvøen. Den fortryllende irske landtunge starter på højde med den lange, ufattelig smukke Portsalon strand, ved Ballymastoker Bay. Fint sand, grønne klitter, flere huler, et lille vandfald, muslinger og bizarre klippeformationer præger dette skønne område, der også er meget populær blandt surfere. Her skifter vejret meget hurtigt, næsten hver halve time, så du kan være sikker på, at du før eller siden kan nyde en enestående solnedgang.


Lej feriebolig eller feriehus i Irland >>


 

10. Los Angeles, USALos Angeles, USA

De der ønsker at tage en pause fra storbyen Los Angeles efter en hektisk dag, besøger Palisades Park i Santa Monica. Fra den lange, smalle park på klipperne med udsigt over Santa Monica Beach har man ikke blot en fantastisk udsigt over Stillehavet - det er også det perfekte sted at nyde den betagende solnedgang. Efter solnedgang kan et besøg i den mexicanske bydel i Santa Barbara anbefales, fordi livet først rigtig starter her om aftenen. Den historiske bydel i Santa Barbara er ligeledes et besøg værd. På den største shopping gade, State Street, stiller mange caféer og restauranter deres borde og stole på fortovene - usædvanligt for USA.


Lej feriebolig i Los Angeles >>