Top 10 – de mest romantiske steder at friDe mest romantiske steder at fri

Hvor stiller man det vigtige spørgsmål om ens kæreste vil gifte sig med en? Hvor kan man bedst vise, sin elskede hvor meget hun eller han betyder for en? Mange foretrækker ferien – væk fra dagligdagens trummerum, på et sted der emmer af romantik. Vi har her samlet den perfekte top 10 liste over steder hvor du kan stille spørgsmålet over alle spørgsmål. De er vidt forskellige, men har tre ting til fælles: De er usædvanlige, romantiske og uforglemmelige.


 

1. Boyne Valley, IrlandBoyne Valley

Hvis du gerne vil stille det spørgsmål, der ændrer dit liv, i helt særlige historiske omgivelser, har vi et specielt tip: Boyne Valley ligger kun 58 km fra Irlands hovedstad Dublin. Ud over at være fantastisk smuk, er Boyne Valley ligeledes Irlands helligste og mest mytiske område. Her ligger nogle af de ældste og bedst bevarede kultsteder i Europa fra år 3200 f.Kr. Hvert år ved vintersolhverv vinder den opadgående sols første stråler sig gennem en spiralformet gang og oplyser et øjeblik det allerhelligste centrum. På vejen til Boyne Valley kan I køre langs kysten og har derfra en spektakulær panoramaudsigt over Dublinbugten.


Lej feriebolig eller feriehus i County Meath >>


 

2. Wien, ØstrigWien

I idé til dem der sammen sigter højt: En storslået halvanden times candlelightdinner i Wiens pariserhjul gør frieriet til en helt særlig oplevelse. Hvis du i forvejen aftaler at ringen skal indgå i din udkårnes dessert eller puttes i servietten, bliver overraskelsen helt perfekt. Hvis du foretrækker en middag i roligere omgivelser – pariserhjulet drejer trods alt - kan du bestille bord på gourmetrestauranten på tolvte etage i Hotel am Parkring, og du kan få bordet dække ganske efter dine ønsker. Herfra har I en fantastisk udsigt ud over Wiens gamle bydel.


Lej feriebolig eller ferielejlighed i Wien >>


 

3. Zillertal, ØstrigZillertal

Ro og fred og unikke naturoplevelser venter dig, der vælger en bjerghytte ved bjerget Ochsner eller den majestætiske Zsigmondyspitze til at stille det afgørende spørgsmål. Her er der virkelig romantisk; om vinteren funkler den sølvhvide sne og om sommeren risler bjergbække gennem saftigt grønne enge og skove, så langt øjet rækker. Måske er der en regnbueørred, der springer op af det krystalklare vand som et vidne til det store øjeblik?


Lej feriebolig eller ferielejlighed i Zillertal >>


 

4. Mallorca, SpanienMallorca

Mallorcas sydligste spids byder på inderlig romantik ved det lune Middelhav. Her ligger de smukkeste, delvist skjulte og svært tilgængelige strande. Lige bag Cala Llombards ligger den romantiske lille bugt Cala S'Amonia. Den nås over en stejl trappe på 122 trin der ligger mellem en lille naturskov og krat. Ved stranden ligger der små forladte fiskerhytter, og en lille strand med utrolig krystalklart vand. Det er det perfekte sted at stille det store spørgsmål over en intim picnic ...


Lej ferielejlighed eller feriebolig på Mallorca >>


 

5. Berlin, TysklandBerlin

Færgen Luise bringer jer til Pfaueninsel på få minutter. Her ligger et eventyrslot og påfugle løber frit omkring. Der er en pragt af roser og en fantastisk udsigt over floden Havel. Som i dronning Luises tid, græsser der asiatiske vandbøfler i engene på øen. Spadser over det farverige blomstertæppe til slottets maleriske tårne. Her kan man finde et stille og uforstyrret karnapvindue, og så vil det store spørgsmål kommer over læberne helt af sig selv.


Lej feriebolig eller ferielejlighed i Berlin >>


 

6. Pitigliano, ItalienPitigliano

Langt fra alfarvej i det sydlige Toscana og omgivet af forrevne klipper, ligger det maleriske Pitigliano i 313 meters højde. Den maleriske lille by befinder sig midt i etruskernes land, et område med en vild uspoleret natur med stejle kløfter i vulkansk tuf og blide landstrøg, hvor der gror vin og oliven, og kølige floder og varme kilder. Under en udflugt gennem dette fascinerende landskab med spektakulær udsigt, er du sikker på at finde det rette sted til at stille det store spørgsmål, der i disse omgivelser kun kan besvares med et ”ja”.


Lej feriehus eller feriebolig i Grosseto >>


 

7. Sardinien, ItalienSardinien

Den smukke ø har så mange magiske steder at byde på, at det faktisk kan være svære svært i forvejen at fastlægge, hvor du vil fri. Men der er ingen grund til bekymring, det kan også ske helt spontant. Et særligt sted er det enestående 4000 år gammel brøndanlæg Santa Christina der ligger i Oristano provinsen, fem kilometer syd for Paulilatino. Trappetrin fører ned til et helligt sted, der har en helt særlig atmosfære og en begivenhed, der dog kun indtræder én gang hvert 18. år: Mellem slutningen af december til starten af januar reflekteres månen i brøndens dyb.


Lej ferielejlighed eller feriebolig på Sardinien >>


 

8. Edinburgh, SkotlandEdinburgh

Yes, I will - Selv om Edinburgh er en livlig kultur- og universitetsby med en bred vifte af festivaler, koncerter, museer og open-air arrangementer, kan man i den skotske hovedstad sagtens finde vidunderlige romantiske oaser i form af hyggelige, fine haveanlæg, der ligger gemt væk fra de sædvanlige turistattraktioner. Hertil hører den runde Sandeman Garden samt Dr. Neils Garden, der ligger lige ved bredden af Duddingston Loch. Midt i dette fortryllende haveanlæg med charmerende gamle træer ligger det smukke tårn, Thomson Tower, der er et glimrende sted at fri.


Lej feriehus eller ferielejlighed i Edinburgh >>


 

9. Schwarzwald, TysklandSchwarzwald

I Schwarzwald er verden stadig i orden, idyllisk og charmerende og her siger man ”ja” for resten af livet. Det store skovklædte område i det tyske Mittelgebirge er ideelt til et romantisk frieri. Den smukke øvre Kinzig-dal midt i Schwarzwald er omkranset af grønne bjerge og frodige skove. Det idylliske Alpisbach og småbyerne Ehlenbogen, Reinerzau, Reutin, Peter Zell og Römlinsdorf ligger i 400 til 800 meters højde og herfra fører romantiske vandrestier forbi brusende vandløb og sære klippeformationer. Ældgamle træer giver en følelse af ro og tryghed. Et kys i disse omgivelser er ikke til at modstå!


Lej feriehus eller ferielejlighed i Schwarzwald >>


 

10. Rom, ItalienRom

Hvem drømmer ikke om en tur gennem den evige bys gader på en lejet Vespa sammen med den man elsker, ligesom Audrey Hepburn og Gregory Peck engang gjorde det i filmen "Roman Holiday"? Tag en slentretur om aftenen, hånd i hånd ved Tiberens bred, og lad jer fortrylle af byens lys. Sværg at det er den ægte kærlighed ved Bocca della Verita. Dans til romantisk musik en lun sommeraften på en af de mange små pladser i Rom og hold an om din elskedes hånd på Peterspladsen. Planlæg din romantiske ferie for to og tidspunktet for det store spørgsmål på helt personlig vis.


Lej feriebolig eller ferielejlighed i Rom >>


 
check