Top 10 - Verdens flotteste skylinesVerdens flotteste skylines

Er det udelukkende på grund af deres højde? Eller er det på grund af den kraft, som de udstråler? Eller den fantastiske arkitektur? Lige meget hvad det er, udøver skyskrabere en enorm fascination. Mange byer kan endda kendes på deres bysilhuet. Her er 10 de storbyer, der i øjeblikket har de mest spektakulære skylines, selvom byer som Moskva, hurtigt skyder i vejret.1. New York, USANew York, USA

New York har ikke kun den mest berømte, men efter mange arkitekters mening også en af de bedste skylines i verden. Den er så fantastisk, fordi så mange skyskrabere, hvoraf 58 er over 200 meter høje, ligger side om side på en lille ø som Manhattan. Herunder den verdensberømte Empire State Building, som er 381 meter høj. Det nyeste byggeri, midt i New Yorks skyline, er ligeledes det højeste i den vestlige hemisfære: One World Trade Center på 541 meter, som er bygget på det sted, hvor World Trade Center stod indtil den 11. september 2001.


Lej ferielejlighed i New York City >>


 

2. Hong Kong, KinaHong Kong, Kina

I en rundspørge om de mest imponerende skylines i verden, har mange arkitekter peget på Hong Kong. Intet under, fordi den særdeles anerkendte arkitekt Norman Foster i 1980erne var med til at udforme Hong Kongs finanskvarter, hvor der står mange skyskrabere. Især "International Commerce Centre" som blev færdigt i 2010 og som med sine 484 meter og 108 etager er en af de ti højeste bygninger i verden. Denne skyline kan beundres se allerbedst fra Hong Kongs "Walk of Fame", hvor mange fotografer står klar, så man få taget et souvenirbilleder med denne spektakulære skyline baggrund for få penge.


Lej feriebolig i Hongkong >>3. San Francisco, USASan Francisco, USA

Den der i dag rejser til San Francisco, behøver ikke nødvendigvis at have blomster i håret, men bør i hvert fald lægge mærke til den imponerende skyline! Der er nu næsten lige som mange skyskrabere i San Francisco som i New York - den største er den opsigtsvækkende Transamerica Pyramid på 260 meters højde. Den skiller sig ud i byens profil ved sin placering ved Pacific Bay. Og så er der selvfølgelig den måske mest berømte bro i verden - Golden Gate Bridge.


Lej feriebolig i San Francisco >>4. Sydney, AustralienSydney, Australien

I modsætning til mange andre spektakulære skylines i verden, imponerer Sydney ikke med en samling af skyskrabere. Tværtimod er det det samlede billede: Ud over de høje bygninger såsom Citigroup Center (243 meter) eller Chifley Tower (241 meter), har byen med Harbour Bridge og operahuset to bygningsværker, hvis silhuetter er kendt over hele verden. De afrunder byens profil på harmonisk vis og gør Sydneys skyline til et af de mest populære plakatmotiver for alle fans af Australien.


Lej feriebolig eller ferielejlighed i Sydney >>


 

5. Dubai, De Forenede Arabiske EmiraterDubai, De Forenede Arabiske Emirater

Mange eksperten i arkitektur synes ikke at Dubais skyline er specielt smuk. Skyskraberne er blevet opført lidt planløst med et fragmenteret helhedsindtryk som følge. På den anden side er alting stort, større, størst i Dubai. Mere end 30 bygninger er over 250 meter høje, og den i øjeblikket højeste bygning i verden ligger også her: Burj Khalifa, på 828 meter, har 189 etager, og en udsigtsplatform for dem, som ikke lider af højdeskræk. Udsigtsplatformen befinder sig på 124. etage i 452 meters højde!


Lej ferielejlighed i Dubai >>6. Seattle, USASeattle, USA

Med sine 285 meter er Columbia Center den næsthøjeste bygning på Amerikas vestkyst og den ligger i Seattle. Den futuristiske Space Needle, bygget tilbage i 1962, er 184 meter høj og dermed 101 meter lavere end Columbia Center. Alligevel er den ”stjernen” i Seattles skyline og bruges som udsigtstårn - og som kulisse for mange film. Når du besøger Space Needle, bør du spise i restauranten, for den drejer og du kan dermed nyde både lækker mad og 360 graders udsigt. Byens skyline er desuden noget særligt på grund af Mount Rainier bjergene i baggrunden.


Lej feriehus eller feriebolig i Seattle >>


 

7. London, EnglandLondon, England

Ingen top ti over skylines kommer uden om London! Der er mange andre byer, hvor der er flere skyskrabere end i London, men Londons skyline er noget særligt, fordi det er lykkedes at skabe en harmoni mellem gammelt og nyt. Byens højeste bygning, the Shard på 306 meter, blev først åbnet i 2012. Slående er også HSBC Tower (200 meter) eller 30 St. Mary Axe (180 meter). På trods af eller takket være disse moderne bygninger kommer byens historiske bygninger og dermed dens skyline helt til deres ret: Parlamentet, Big Ben eller Tower Bridge.


Lej feriebolig eller ferielejlighed i London >>8. Chicago,USAChicago,USA

Næst efter New York er Chicago den by der har de fleste skyskrabere. Ifølge officielle optællinger er der over 1000, hvoraf næsten 30 af dem er over 200 meter, og to af dem er mere end 400 meter høje: Trump Tower (423 meter) og Willis Tower (442 meter). Sidstnævnte er, inklusive antenner, 527 meter høj og var indtil 2009 den højeste bygning i verden. Takket være disse mange skyskrabere kan man betragte Chicagos skyline i timevis - og hele tiden få øje på nye detaljer.


Lej feriebolig i Chicago >>9. Frankfurt am Main, TysklandFrankfurt am Main, Tyskland

Frankfurt byder på den eneste tyske skyline, der er i verdensklasse. Byens vartegn er det 257 meter høje Messeturm og Commerzbank Tower (300 meter), der er tegnet af Norman Foster. Ved siden af står Europatårnet, der er 337 meter, Westend skyskraberen, der er 208 meter eller Main Tower, der er 200 meter. I øjeblikket er der 104 bygninger, der er over 50 meter høje. Vores anbefaling: Udsigten over Frankfurts skyline fra øst (f.eks. fra Flößnerbroen). Herfra kan man se de gamle, traditionsrige kirketårne i forgrunden og de moderne skyskrabere i baggrunden.


Lej feriebolig i Frankfurt am Main >>


 

10. Tokyo, JapanTokyo, Japan

Det mest imponerende ved Tokyos skyline er selve mængden af skyskrabere: I metropolen med 13 millioner indbyggere står skyskraberne side om side. Tyve af dem er mindst 200 meter høje. En bygning skiller sig særligt ud: TV-tårnet "Sky Tree" er med sine 634 meter verdens næsthøjeste bygning. Der er udsigtsplatforme for besøgende i 350 meters og 450 meters højde. Tokyos skyline bliver afrundet af en vulkan i baggrunden: På en klar dag kan man se den 3776 meter høje Mount Fuji i horisonten.


Lej ferielejlighed i Tokyo >>