Top 10: De bedste oktoberfesterDe bedste oktoberfester

Når der drikkes øl af krus, serveres sauerkraut og svineskank, der spilles hornmusik og gæsterne vugter i takt til musikken, damerne er klædt i de traditionelle dirndl-kjoler og herrerne er iført de obligatoriske lederhosen - ja, så er der oktoberfest! Og det ikke kun i München, men over hele kloden. Vi har samlet en top 10 liste over de bedste oktoberfester til dig. Hvis du har lyst til at feste: Så er du havnet det helt rigtige sted!1. Oktoberfest München, TysklandOktoberfest München

Det er næppe overraskende at denne Top 10 begynder med oktoberfesten i München. Man skal jo starte et sted! Den kæmpe begivenhed på Theresienwiese i Bayerns hovedstad er nu engang den originale og internationalt kendte oktoberfest. Godt seks millioner besøgende fra hele verden kommer til festen for at more sig og glemme hverdagen for en stund. Her sidder en kineser ved siden af en amerikaner som igen sidder ved siden af en rigtig bayersk indfødt – og alle iført lederhosen! Der udskænkes omkring 60.000 hektoliter øl til oktoberfest i München og spises omkring 500.000 grillkyllinger.


Lej feriebolig eller ferielejlighed i München >>2. Oktoberfest Qingdao, KinaOktoberfest Qingdao

Verdens næststørste oktoberfest arrangeres af den kinesiske by Qingdao. I tre uger strømmer omkring tre millioner besøgende hertil! Den østkinesiske region var en tysk koloni fra 1897 til 1914. På det tidspunkt blev Tsingtao-bryggeriet grundlagt, som stadig producerer størstedelen af det øl, der drikkes til oktoberfesten. Det er ikke kun med hensyn til øllet man orienterer sig efter oktoberfesten i München, også moden spiller ind: Man ser flere dirndl-kjoler til oktoberfesten i Qingdao end man gør hele året i Kina.


Lej ferielejlighed eller feriebolig i Kina >>3. Kitchener-Waterloo oktoberfest, CanadaKitchener-Waterloo oktoberfest

Den canadiske by Ontario varter op med Nordamerikas største oktoberfest. Mellem 750.000 og en million besøgende følger flere dage i fodsporene på den originale oktoberfest - både i forhold til fast og flydende kost. Men Kitchener-Waterloo oktoberfest henleder også tankerne hen på den originale folkefest på andre områder: Således er folkefestens maskot den lederhosen-klædte "Onkel Hans", der festes i "Biergartens", og selv det mest anvendte ord til at beskrive stedets atmosfære er blevet importeret fra Tyskland "Gemütlichkeit".


Lej ferielejlighed eller feriebolig i Ontario >>4. Blumenau oktoberfest, BrasilienBlumenau oktoberfest

Nej, ingen skal skamme sig over sin geografiske viden, hvis man ved navnet Blumenau tænker på en lille tysk by. Men i virkeligheden finder Blumenau oktoberfest sted i Brasilien, på det sted der blev grundlagt i 1850 af den tyske indvandrer Hermann Otto Blumenau. Siden oktoberfesten afholdtes første gang 1983 er den vokset støt og er i dag med ca. 700.000 besøgende den næststørste festival i Brasilien efter karnevalet i Rio! Med øl brygget efter det tyske Reinheitsgebot (loven, som forbyder brygning af øl med andre ingredienser end vand, gær, malt og humle), ølkrus, de hvide pølser Weißwürste og hornorkestre der bliver fløjet ind specielt til lejligheden!


Lej feriehus eller feriebolig i Santa Catarina >>5. Zinzinnati oktoberfest, USAZinzinnati oktoberfest

At Zinzinnati oktoberfest er inspireret af de tyske traditioner, ses allerede af navnet: Det er baseret på tysk-amerikanernes udtale af byen Cincinnati i Ohio. Den lokale oktoberfest er den største i USA, og tiltrækker hvert år omkring en halv million besøgende. Ifølge officielle optællinger har de i de seneste år spist omkring 80.000 pølser, 23.000 saltkringler og omkring 2.000 pund kartoffelsalat på festivalen. Hvilke mængder der er blevet drukket, skal forblive en hemmelighed...


Lej feriehus eller feriebolig i Ohio >>


 

6. Oktoberfest Frankenmuth, USAOktoberfest Frankenmuth

Den lille by Frankenmuth med omkring 5.000 indbyggere ligger omkring 150 km fra Detroit. Som navnet antyder, blev den grundlagt af tyske immigranter, nemlig i året 1845. Ud af denne tradition opstod en af de mest populære oktoberfester i USA, som hvert år besøges af godt 100.000 gæster på blot et par dage. I 1996 blev oktoberfesten sågar indviet af den daværende overborgmester i München, Christian Ude. Og ligesom til den originale oktoberfest vugger gæsterne til hornmusikken til langt ud på de små timer.


Lej feriebolig eller feriehus i Øst Michigan >>7. Oktoberfest Hannover, TysklandOktoberfest Hannover

Hvis du leder efter et alternativ til oktoberfesten i München, skal du tage oktoberfest i Hannover. Siden 1964 er festivalen på Schützenplatz i slutningen af september vokset årligt - og med omkring en million besøgende er den nu den tredje største oktoberfest i verden. 17 dage varer festlighederne, der foruden festtelte også byder på talrige forlystelser og boder. I stedet for den bayerske ”Weissbier”, det overgærede lyse øl, serveres den hannoverske festival øl, der er brygget i regionen og som udelukkende udskænkes ved oktoberfesten i Hannover. Den skal bare prøves!


Lej sommerhus eller feriebolig i Hannover >>8. Oktoberfest Brisbane, AustralienOktoberfest Brisbane

Den mest kendte og sandsynligvis også bedste oktoberfest down under finder sted i Brisbane. I to uger står den på fyldte ølkrus, svineskank og hvide pølser, og selv en ”jodler” ved navn Heidi hyres til at underholde de 35.000 gæster. Og bandet som sørger for den passende musik, flyves hertil fra Bayern! I modsætning til den oprindelige oktoberfest i München er der en meget familiær atmosfære til oktoberfesten i Brisbane, da den stadig organiseres af blot to tysk-australske familier.


Lej feriebolig i Brisbane >>9. Oktoberfest Zürich, SchweizOktoberfest Zürich

"O'zapft is" der betyder ”Så er fadet stukket an” har det lydt i Zürich siden 1995 når oktoberfesten startes. Oktoberfesten finder sted på Bauschänzli, der er en plads på en kunstig ø i centrum af byen. Her drikker omkring 40.000 besøgende 80.000 liter øl og spiser 10.000 af de hvide pølser Weißwurst, 1,7 ton sauerkraut og 105 meter æblekage. Festteltet er udsmykket i de karakteristiske blå og hvide farver, og den der ikke har lyst til at varme en bænk, kan svinge dansebenet til musikken fra et ægte bayersk oktoberfest-band.


Lej feriebolig eller sommerhus i Schweiz >>10. Oktoberfest Beijing, KinaOktoberfest Beijing

I forholdet til antallet af besøgende til Beijing oktoberfest hører oktoberfesten hjemme i denne top 10. Der kom trods alt over 100.000 besøgende til den første udgave i 2011. Men set i lyset af festpladsens størrelse og investeringen på 100 millioner euro var resonansen ikke overbevisende. Men kineserne vil ikke give op og vil gradvis gøre deres version af en oktoberfest til en institution. I hvilket omfang deres bud der ikke omfatter svineskank med sauerkraut, men også languster med lotus spirer lykkes, vil de kommende år vise.


Lej feriehus eller feriebolig i Kina >>check