Top 10 forlystelsesparker verden overForlystelsesparker verden over

Intet er mere spændende end at dykke ned i en surrealistisk fantasiverden. Pludselig er man meget tæt på legemsstore robotter, frygtindgydende dinosaurer eller søde tegneseriefigurer. Forlystelsesparker tilbyder et rigtigt kick for folk i alle aldre og, hvis du kan lide det, også det nødvendige adrenalinsus. Og undervejs kan du også opdage og udforske fjerne lande, da der er forlystelsesparker over hele verden. De ti bedste kan du læse om her, hvor vi præsenterer alt lige fra de mest eventyrlige til de mest bizarre parker.

 

 

 

1. Universal Studios i Hollywood / USAUniversal Studios i Hollywood

Glitter og glamour øser ud af Universal Filmstudios i Hollywood. Den der kommer her, føler sig ligesom stjernerne og starletterne fra filmens verden. Det der blot startede som en ganske normalt studie rundvisning i de originale filmkulisser fra berømte film som Jurassic Park, Shrek og Blues Brothers Hollywood, er i dag en af de mest besøgte filmparker. Ud over fantastiske simulationer kan besøgende opleve spektakulære stunt shows, og endelig kan man naturligvis også prøve de tempofyldte forlystelser.


Lej feriebolig eller feriehus i Hollywood >>


 

2. Lotte World i SeoulLotte World i Seoul

Asiaterne elsker forlystelsesparker. Og derfor er der også ganske mange af dem i den del af verdenen. En af dem er Lotte World i Seoul. Det er den største indendørs forlystelsespark i verden, og parken har med sine tilbud endda opnået at komme i Guinness rekordbog. Den er inddelt i forskellige områder, og her skal "Adventure" delen især nævnes. Her sørger to særlige temakrydstogter nemlig for spænding. En af dem er en sejltur gennem eventyr med Sindbad Søfareren. Men vær forsigtig, nogle afgange kan resultere i vådt tøj. Et andet eventyrligt sted finder man i området "Faraos Fury". Her kan man på skinner komme på en rivende hurtig tur forbi faraoer, slanger og pyramider.


Lej ferielejlighed eller feriebolig i Seoul >>


 

3. Ferrari World i Abu DhabiFerrari World i Abu Dhabi

I Ferrari World i Abu Dhabi slår bilentusiasternes hjerter hurtigere - det er nemlig den største forlystelsespark fra bilmærket Ferrari. I november 2010 åbnede parken i Abu Dhabi, og hvad enten man befinder sig på fritidsracerbanen, gokartbanen eller til Ralley-Parcours, kan man her føle sig som Michael Schumacher i hans bedste tider. Man kan også lære lidt om Ferraris historie, ligesom der også er både shows og teater. Blandt højdepunkterne er dog begynderkurserne, som tilbydes i en særlig køreskole. For de, der er ikke helt vil vove sig ud på racerbanen, findes der også den 65 meter høje lodrette tur, hvor man presses ned i sædet som på en rigtig racerbane.


Lej feriebolig i de Forenede Arabiske Emirater >>


 

4. Busch Gardens, TampaBusch Gardens, Tampa

En blanding af afrikansk steppe med flora og fauna og hurtige rutsjebaner møder den der besøger Busch Gardens i Tampa, Florida. På et areal på 112 hektar finder du over 10.000 dyr og 28 forlystelser, herunder seks rutsjebaner. Parkens navn stammer helt tilbage til grundlæggeren, Anheuser-Bush Brewery. Søger man spænding, finder man det blandt andet i attraktionen "Falcons Fury" - men den er kun for dem med stærke nerver. Med næsten 100 kilometer i timen oplever passagererne et frit fald på 102 meter. Det særlige højdepunkt under kørslen er når stolen roterer 90 grader, så det frie fald opleves med ansigtet nedad.


Lej feriebolig eller feriehus i Tampa >>


 

5. Europa Park RustEuropa Park Rust

Også Tyskland har en forlystelsespark der er vidt kendt på tværs af landegrænser. Ved grænsen til Frankrig sørger hundrede forlystelser i Europa Park Rust for det nødvendige kick på et areal på 90 hektar. Over 100 attraktioner og fantastiske shows, elleve rutsjebaner og 13 europæiske temaområder overstiger selv de største forventninger. Atlantica Super Splash og Matterhorn Blitz lokker hvert år omkring 4,5 millioner besøgende til parken, som er beliggende i den kulturelle og naturskønne trekant mellem Tyskland, Frankrig og Schweiz.


Lej feriehus i Baden-Württemberg >>


 

6. Port Aventura, SpanienPort Aventura, Spanien

Her slår familiers hjerte hurtigere: Mellem hygge og action i den mediterranske forlystelsespark Port Aventura forlystelsespark i Tarragona vil de besøgende finde alt, hvad hjertet begærer. Parken er en perfekt kombination af action og hyggen fra en lille fiskerby. Men naturligvis skal der heller ikke mangle spændende forlystelser i en forlystelsespark. Som en af de største attraktioner står katapulten Furius Baco, som i vandret position "fyrer" sine passagerer fra 0 til 135 m på bare tre sekunder og på den måde sørger for det nødvendige adrenalinsus. Parkens udbud rundes af gennem shows og forlystelser for børn.


Lej feriebolig eller sommerhus i Tarragona >>


 

7. Cedar Point, USACedar Point, USA

Cedar Point er ikke kun en af de ældste forlystelsesparker overhovedet, men parken kaldes også ofte for ekstremernes park. Allerede i 1892 blev den første trærutsjebane åbnet under navnet Switchback Railway. I de efterfølgende årtier udvidede parken i midten af Lake Erie. I dag fungerer det rekreative område gælder med sine 17 baner som et mekka for fans af rutsjebaner. Den dag i dag sørger for eksempel den i 1976 åbnede Corkscrew rutsjebane - der dengang var en rekord - for den nødvendige pirring af nerverne.


Lej feriehus eller feriebolig i Sandusky >>


 

8. Beto Carrero verdenBeto Carrero verden

Beto Carrero World er den største forlystelsespark af sin art i Sydamerika. På det 14 hektar store område, forenes mennesker, dyr og attraktioner. Ud over de talrige forskellige forlystelser for store og små besøgende er der også en zoologisk have og mange underholdningsshows. Parken, der ligger syd for Rio de Janeiro i provinsen Santa Catarina på Atlanterhavskysten, er opdelt i syv forskellige temaområder. Dette omfatter blandt andet en "typisk" tysk landsby.


Lej feriehus eller feriebolig i Santa Catarina >>


 

9. Disneyland ParisDisneyland Paris

Mickey Mouse og Anders And skal naturligvis ikke mangle. Dem, der ikke ønsker at flyve på tværs af Atlanten til USA for at opleve Disney figurer tæt på, kan blot tage til udkanten af Paris og besøge den europæiske udgave af parken. I parken, der er opdelt i temaområderne Fantasy, Frontierland, Main Street og Discoveryland, er de besøgende aldrig langt fra Tornerose og Co. Og i Studio Tram kan besøgende også kaste et blik bag kulisserne på Disney Studios.


Lej feriebolig eller ferielejlighed i Paris >>


 

10. Miniaturk, IstanbulMiniaturk, Istanbul

Blandt de mindste er det den største. Parken Miniaturk i Istanbul ser på verden i miniatureformat. På seks hektar forener forlystelsesparken de vigtigste bygningsværker i Tyrkiet som Topkapi-paladset, Hagia Sophia og mausoleet Halikarnassos. Indgangsområdet befinder sig på en lille bakke, hvorfor man kan overskue miniaturelandet med kun et blik. I parken kan man ikke kun opleve monumenter fra Tyrkiet, men også seværdigheder fra andre lande.


Lej ferielejlighed eller feriebolig i Istanbul >>