Top 10 verdens flotteste TV- & filmlokationerTV & filmlokationer

Har du ikke prøvet at se en film eller Tv-serie og så tænkt: ”Nej, hvor ser der skønt ud. Der kunne jeg godt tænke mig at holde ferie!”. Jamen, så se her: Der er optaget kendte film på nogle de smukkeste steder i verden og i metropoler, der er glimrende egnet til en dejlig ferie. Nedenfor finder du ti locations, lige fra et ørkenområde i Spanien, over en af verdens mest fantastiske byer til en romantisk ø i Grækenland.1. Skopelos, Grækenland - "Mamma Mia"Skopelos, Grækenland

I 2008 havde den musikalske film "Mamma Mia" premiere. Filmen begejstrede biografgængere og ABBA-fans verden over. Pierce Brosnan og Meryl Streep i hovedrollerne - hvilken fantastisk film! Den græske ø Skopelos - et vildt, romantisk ø-paradis i den vestlige del af det Ægæiske Hav – var den maleriske kulisse til mange scener. Hvis du rejser hertil, vil du opleve et frodigt og grønt landskab, flotte bjerglandskaber og maleriske bugter med lange grus- og sandstrande. Og så kan du se de mange steder hvor dele af filmen "Mamma Mia" blev optaget.


Lej feriebolig på Skopelos >>2. New York, USA - "Sex and the City"New York, USA

Selvfølgelig må mænd også komme med på turen, men lad os se det i øjnene: 95 procent af deltagerne på en "Sex and the City" tur er kvinder. Perfekt klædt og muligvis iført Manolo Blahniks, kan man se de steder, hvor Carry, Charlotte, Miranda og Samantha levede, elskede og morede sig. På nogle ”Sex and the City”-busture vises der endda scener fra serien på et TV i løbet af turen, så man kan følge med i, hvor man er henne. En passende måde at slutte dagen på, er med en ”cosmopolitan” cocktail på de fire kendte TV-damers stamværtshus.


Lej ferielejlighed i New York City >>3. Rom, Italien - "Illuminati"Rom, Italien

Både bogen af Dan Brown og filmen med Tom Hanks i hovedrollen har fået utroligt store succes. Ikke underligt at " Illuminati " fans fra hele verden hvert år tager til Rom for at følge i Robert Langdons fodspor. Og da Italiens hovedstad har så mange bemærkelsesværdige skuepladser, hvor filmen blev optaget, er der masser af steder at opleve: fra Pantheon med kunstneren Raphaels grav, videre til Peterspladsen og til kirken Santa Maria del Populo. Oplev de samme steder, der vises i filmen og beskrives i bogen.


Lej ferielejlighed i Rom >>


 

4. New Zealand - "Ringenes Herre"New Zealand

"Lord of the Rings"-trilogien med Elijah Wood og Orlando Bloom vandt 17 Oscars. Denne enorme succes skyldtes sikkert også, at instruktøren Peter Jackson tog udgangspunkt i det sted han kender bedst: Sit hjemland New Zealand. Midgård f.eks. blev bygget i den lunefulde verden i de new zealandske alper, og Shire Hobbit landsbyen blev bygget i det bakkede Waikato-distriktet sydøst for Auckland. Nogle af disse hobbithuse kan stadig ses af turister. De tre dele af ”The Hobbit” – der ligeledes fik stor succes – blev også optaget i New Zealand.


Lej ferielejlighed eller feriehus i Auckland >>5. El Desierto de Tabernas (Tabernas ørkenen), Spanien - "Vestens hårde halse"El Desierto de Tabernas, Spanien

Tabernas ørkenen ligger i Almeria i den sydøstlige del af Andalusien og er Europas tørreste område. Solen skinner over 3000 timer om året her. Findes der en bedre kulisse til western? Nej, det vidner talrige film om der er optaget her, og området er populært blandt filminstruktører. Den mest berømte er: "Vestens hårde halse". Selv i dag, årtier efter afslutningen af disse filmoptagelser, kan man se den berømte buegang, hvor den afgørende scene foregik. Andre kendte film der er optaget i Tabernas ørkenen er “En Nævefuld Dollars”, “Hævn for Dollars” og “Den Gode, Den Onde og Den Grusomme” – med Clint Eastwood og “Cleopatra” med Elizabeth Taylor og Richard Burton.


Lej feriebolig på Costa de Almeria >>6. St. Vincent, Caribien - "Pirates of the Caribbean 1 og 2"St. Vincent, Caribien

"Du vil aldrig glemme den dag, hvor de næsten fangede Cap'n Jack Sparrow!" - Millioner af mennesker har moret sig over denne sætning fra den fantastiske Johnny Depp, både i biografen, men også derhjemme. Mindst lige så god som Depps præstation er de paradisiske strande der vises i filmene! Hvis du ikke blot vil nøjes med at beundre dem på det hvide lærred, men selv vil ligge på det hvide sand og dykke ned i det azurblå hav, skal du rejse til den caribiske ø St. Vincent. Her blev de scener, der foregår på en ø i de to første Pirates of the Caribbean film, optaget.


Lej feriebolig på St Vincent & Grenadine >>


 

7. Malta - "Troja"Malta

Det ville være logisk, hvis blockbuster filmen "Troja" var blevet optaget i Grækenland. Men det er Malta der har lagt kulisse til Brad Pitts og Orlando Blooms kampscener! Klippekysterne og det klare hav egnede sig perfekt til at fortælle historien om prinsen af Troja og den skønne Helene. Hvem der ønsker at følge i fodsporene af filmen, bør begynde sin rundtur på Fort Ricasoli, hvor "Troja"-kulissen blev bygget. Nogle af dem kan stadig ses i dag. Også film som ”Popeye” med Robin Williams og ”Gladiator” med Russel Crowe er optaget på Malta.


Lej ferielejlighed eller feriebolig på Malta >>8. Plitvice søerne, Kroatien - "Winnetou"Plitvice søerne, Kroatien

Det vilde, vilde vesten lå i Østeuropa i 1960'erne: Den legendariske "Winnetou" -serie med Pierre Brice og Lex Barker, blev optaget i Plitvice Nationalpark. Man kan følge apachehøvdingens fodspor i jeep eller deltage i en guidet Winnetou-tur: Dagsture på hesteryg gennem det fantastiske landskab i Roski Slap over Velebitbjergene til Lika.


Lej feriehus eller ferielejlighed ved Kvarner Bugten >>9. Granada, Spanien - " Indiana Jones og det sidste korstog"Granada, Spanien

Biograffilmen om eventyreren Indiana Jones gjorde både instruktør Steven Spielberg og skuespiller Harrison Ford til megastjerner. Det måske smukkeste landskab i løbet af serien kan ses i filmen "Indiana Jones og det sidste korstog" fra 1989. Filmen blev optaget i Granada, hovedsagelig i de hyggelige, snoede gader i kvarteret El Albaicín, der er det mest ”mauriske” sted i hele Andalusien. At holde ferie her? Granada er en kæmpe seværdighed for alle, men noget helt særligt for Indiana Jones fans.


Lej feriebolig i Granada provinsen >>10. Cornwall, England - "Rosemunde Pilcher film"Cornwall, England

Indholdet i Rosamunde Pilcher filmene kan godt få en til at trække på smilebåndet! Men filmene har gjort et bredt publikum opmærksomt på, hvor skønt der er i Cornwall. De imponerende klippekyster, strande kendetegnet ved ebbe og flod, de idylliske om end temmelig smalle veje, den behagelige lyd af havet, havneliv og fiskekuttere. Er du til store naturoplevelser, vil du nyde en tur til Cornwall.


Lej sommerhus eller feriebolig i Cornwall >>