Top 10 til familieferienFamilieferie

Mindst en gang om året tager man på ferie: Familieferie. Den skal både være afslappet og spændende – og skal ikke sprænge budgettet. Diskussioner er nærmest uundgåelige. Far vil slappe af på stranden, mor vil på sightseeing og børnene vil på badeferie med masser af underholdning. Ferie i Danmark eller udlandet, ved havet eller i bjergene, der er så mange muligheder, at det kan være svært at vælge. Her finder du skønne rejsemål til den bedste tid på året: Familieferien!1. JyllandJylland

Jylland hører sammen med Fyn og Sjælland til de mest populære feriemål for familier i Danmark. Især de kilometerlange, smukke strande ved Vesterhavets kyst med de tilstødende klitlandskaber, hvor sommerhusene ligger jævnt spredt som farveklatter, er populære. Det er grunden til at mange vender tilbage år efter år. Ud over strand- og badefornøjelser, har Esbjerg, Aalborg og Aarhus gode shopping-muligheder i en afslappet atmosfære. Der er ligeledes sørget for underholdning i form af sommerlande og en lang række interessante museer.


Lej ferielejlighed eller sommerhus i Jylland >>


 

2. TyrolTyrol

Tyrol, der strækker sig på tværs af landegrænser fra det vestlige Østrig til Norditalien, er en garant for mangfoldighed. Østrigsk livsstil og italiensk temperament – det er mellem disse poler feriegæster i Tyrol befinder sig. Der er lige smukt i dette bjerglandskab, hvad enten det er i Østrig eller Italien. Er du til natur og vandreture eller andre outdoor-aktiviteter, får du valuta for pengene i Tyrol. Børn elsker at holde ferie her, de smukke enge og bække byder på mange små naturvidundere, der skal opdages. Ikke at forglemme: Tyrol har et godt køkken med mange lækre, lokale retter.


Lej feriebolig i Tyrol >>3. TexelTexel

Den hollandske ø Texel er et af de mest populære turistmål der findes ved Nordsøen. Vadehav, strand, skov og hede med en meget forskelligartet flora og fauna gør de vestfrisiske øer til et populært feriemål for både ung og gammel. Bådture til sælbanker, vadehavsture, cykeltur på rigtige hollændercykler eller en rundflyvning over øen er blot nogle af de ting I kan foretage, hvis I vil have afveksling fra strandlivet på de omkring 30 km lange sandstrande. Biler er tilladt på Texel. Du kan derfor nemt komme til øen i bil med bilfærgen fra Den Helder.


Lej feriebolig eller sommerhus på Texel >>4. Ostfriesland/ØstfrislandOstfriesland/Østfrisland

"Moin Moin!" Sådan bliver turister i Ostfriesland budt velkommen. Regionen i den yderste nordvestlige del af Tyskland omfatter ud over distrikterne Aurich, Leer og Wittmund, byen Emden og de østfrisiske øer Borkum, Juist, Norderney, Baltrum, Langeoog og Spiekeroog. Mange strande og det fantastiske åbne landskab med sine typiske sluser, der leder vandet fra drængrøfterne gennem digerne ud i Nordsøen, præger dette område. Den gamle bydel i Leer med sit rådhus fra 1894, bygget i tysk- hollandsk renæssancestil, er især værd at se.


Lej ferielejlighed eller feriebolig i Ostfriesland >>


 

5. Det sydlige EnglandDet sydlige England

En ferie i Sydengland byder på mange overraskelser. Landskabet er præget af klippekyster og grønne bakker og smukke, hyggelige småbyer med de obligatoriske pubber. Badebyer som Brighton og Bournemouth tilbyder mulighed for shopping og sightseeing. Er du historisk interesseret, er Sydengland en guldmine. Her ligger et væld af seværdigheder, herregårde, historiske haver og verdenskendte seværdigheder som Stonehenge og katedralen i Canterbury. Det milde klima i området ved den Engelske Kanal frembringer en usædvanlig charmerende mangfoldighed af planter. Sydenglands mange parker og haver er et besøg værd.


Lej sommerhus eller feriebolig i Devon >>6. Bayerischer WaldBayerischer Wald

I den sydøstlige del af Tyskland, langs den bayersk - tjekkiske grænse, ligger den smukke naturpark Bayerischer Wald, der fortsætter på den tjekkiske side som Sumava nationalpark. Dette naturbeskyttelsesområde, hvis tætte vegetation igennem mange år har udviklet sig til en rigtig jungle, er perfekt til naturoplevelser og vandreture. Her ligger også flere gamle slotte og fæstninger, hvor du kan dykke ned i historien. For eksempel borgen Falkenstein, der er en intakt middelalderborg eller den smukt restaurerede borgruin, Altnußberg, der ligger i kommunen Geisersthal.


Lej feriebolig eller feriehytte i Bayerischer Wald >>7. Schwäbische AlbSchwäbische Alb

Schwäbische Alb er en næsten 200 km lang højslette i det sydlige Tyskland. Størstedelen af den ligger i Baden-Württemberg, men den strækker sig også ind i det nordøstlige Bayern. Særlige seværdigheder er de mange huler i Schwäbische Alb, i alt ca. 2.000, hvoraf de smukkeste huler er tilgængelige for besøgende. Det regionale køkken er lækkert og har sig eget særpræg, med mange pastaretter som Maultaschen, en form for store ravioli, "Spätzle" og hjemmelavede nudler. De større byer som Ulm, Schwäbisch Gmünd og Tübingen er en charmerende blanding af tradition og moderne byliv.


Lej feriebolig eller sommerhus i Schwäbische Alb >>


 

8. HavellandHavelland

"Herr von Ribbeck på Ribbeck i Havelland" er et kendt digt af den tyske forfatter Theodor Fontane. Havelland-regionen, der ligger vest for Berlin, er blevet kendt videnom gennem dette digt og andre værker af den store tyske digter. Floden Havel bugter sig gennem dette landskab, der er ideelt til vandreture, cykelture eller bådture. Et besøg på slottet Ribbeck i Ribbeck bør selvfølgelig også stå på programmet. Slottet byder på et museum og en fremragende restaurant med en smuk have, hvor der om sommeren er servering – en rigtig typisk ”Biergarten”.


Lej sommerhus eller feriehus i Havelland >>9. ProvenceProvence

Provence i det sydøstlige Frankrig ligger ved Middelhavet mellem Rhône-dalen og Italien. Her er natur og kultur, Middelhavets livsstil og kulturarv tæt forbundet. Ikke kun ved kysten, men også inde i landet er Provence et perfekt feriested for familier, for børn er meget velkommen. Det franske køkken og de regionale retter i Provence sørger for at også de voksne nyder livet: Det består af mange forskellige lækkerier, men er primært kendt for sine mangfoldige krydderier. Spændende udflugtsmål til familieferien: Drypstenshulen Grotte de Thouzon, Aquacity i Marseille, og den største krokodillefarm i Europa i Pierrelatte.


Lej feriehus eller feriebolig i Provence - Hautes Alpes >>


 

10. SardinienSardinien

Det mest fascinerende ved Sardinien er havets farve. Azurblåt til smaragdgrønt, krystalklart og funklende. Det giver feriegæster, der har besøgt øen, uforglemmelige minder, og får besøgende til at komme igen og igen. Der er fantastiske strande og badebugter ved kysten. Sardinien er den næststørste ø i Middelhavet efter Sicilien og er hovedsageligt kendetegnet ved et varieret landskab, med bakker og bjergkæder, der er perfekte til vandreture. Historiske bygninger og naturseværdigheder og arkæologiske udgravninger bevidner øens omskiftelige historie.


Lej ferielejlighed eller feriebolig på Sardinien >>