Top 10 verdens bedste bystrandeDe bedste bystrande

Mange vil gerne forbinde en interessant storbyferie med et afslappende ophold ved havet. Men hvor ligger de, de smukkeste bystrande? Hvor ligger de bedste byer, der giver dig en kombination af dette? Hvor kan du opleve storartede seværdigheder, svømme og boltre dig i havet, promenere, nyde livet på en strandbar eller dyrke vandsport? Her finder du listen over de ti bedste bystrande.


 

1. Amsterdam, HollandAmsterdam, Holland

Multikulturel atmosfære i gaderne, utallige spændende kunstmuseer, historiske kanaler og masser af musik, kultur og natteliv – det er hvad du kan forvente i Amsterdam, den hyggelige, charmerende storby. Men vidste du, at der i Amsterdam også er gode muligheder for strandliv? Om sommeren drager man ud til luksusstranden Strand Zuid eller til Strand West, hvor der er liv og glade dage med DJ, til den 9 km lange strand ved Zandvoort for at slappe af eller til Bloemendaal for at svømme og kitesurfe. Stranden i Ijmuiden er også særdeles populær, for strandbussen holder næsten direkte ved den nærmeste strandkurv.


Lej feriebolig eller ferielejlighed i Amsterdam >>


 

2. San Diego, USASan Diego, USA

Den næststørste by i Californien har utallige strande og fantastisk rent badevand. På denne kyst kan du svømme hele året rundt. Amtet har en 100 km lang kyststrækning og solen skinner næsten altid. Det er et sandt paradis for surfere og til at dyrke mange andre former for vandsport. Pipes Beach og Encinitas er især populære blandt begyndere og øvede. Også hobbydykkere er vilde med området. Herfra er det også nemt at tage en udflugt til Tijuana, for at opleve Mexico.


Lej feriebolig eller feriehus i San Diego >>


 

3. Istanbul, TyrkietIstanbul, Tyrkiet

Ved Sortehavet mødes orienten og vesten, kronet af Istanbul, perlen ved Bosporus og Tyrkiets fabelagtige metropol. Denne eventyrlige storby byder ikke kun på utallige attraktioner, farverige markeder, kulinariske finesser og kulturelle arrangementer af enhver art, men også på attraktive bystrande. I det asiatiske kvarter i Kadikoy ligger Caddebostan-stranden, der altid er velbesøgt, mens Kilyos-bugten med sandstrand ligger på den europæiske side af Bosporus. Der er gode forbindelser til Kilyos med bus eller med båd fra Eminönü.


Lej feriebolig eller ferielejlighed i Istanbul >>


 

4. Domburg Zeeland, HollandDomburg Zeeland, Holland

Zeeland er kendt for sit smukke vejr – det er Hollands mest solrige område med de fleste solskinstimer. Provinsen består af fastland og flere, indbyrdes forbundne øer og halvøer der strækker sig ud i det blå hav. Det er her du finder de bedste og reneste strande i Holland. Den ældste badeby i Zeeland, Domburg, er meget populært blandt familier med børn. Fint hvidt sand, store klitter og et spændende skovområde sørger for at du glemmer alt om hektisk byliv og hverdagens stress.


Lej feriebolig eller sommerhus i Zeeland >>


 

5. Espinho nær Porto, PortugalEspinho nær Porto, Portugal

Først skal du tage med en lille elevator gennem de smalle, stejle gader i den gamle bydel, for så at købe et par lokale specialiteter i den gamle markedshal, så du har til en lækker picnic, og så er det afsted til den fantastiske strandpromenade i Espinho. Det tager kun 25 minutter med forstadstoget og du kan slappe af på en vidunderlig spadseretur i klitterne ved Douro-flodens munding. Om aftenen kan du tage på vinsmagning i en af de mange portvinskældre. Det er noget, der skal opleves!


Lej feriehus eller feriebolig i Porto >>


 

6. San Sebastián, SpanienSan Sebastián, Spanien

Når du forlader den maleriske gamle bydel i den baskiske provinshovedstad San Sebastian, tager det blot få minutter at nå ud til den fine bystrand. Herfra har man udsigt til de forrevne bjerge i Pyrenæerne og Atlanterhavets bølger. Ved solnedgang er det en enestående romantisk oplevelse. Du kommer ikke til at kede dig, for i den pulserende gamle bydel lokker farverige barer og bistroer besøgende med lækre specialiteter fra land og hav. Soldyrkere tager til den legendariske muslingebugt i hjertet af byen, surfere drager til Zurriola-stranden.


Lej feriebolig i San Sebastian >>


 

7. Dublin strand, IrlandDublin strand, Irland

Dublin blev for nogle år siden med rette udnævnt til kulturby. Den irske hovedstad er altid en rejse værd. I starten af byens lange bystrand, lige ved havneløbet, ligger et stort kraftværk. Når du har passeret dette, vil du efterfølgende komme til smukke strande og klippeformationer. I Sandymount kan man ved lavvande få sig en god vandretur gennem vadehavet (pas på tidevandet!) På Bull Island, sandbanken mellem havnen og Howth, strækker der sig en anden, meget lang fin sandstrand. Her lærer de unge til tider at køre bil.


Lej feriebolig eller ferielejlighed i Dublin >>


 

8. Bosa Marina, SardinienBosa Marina, Sardinien

Fordi det er en beskyttet lagune, kan du bade ved den smukke strand i Bosa Marina i al slags vejr. Bosa Marina hører til Bosa, hovedstaden i Planargia. Stranden er meget bred og børnevenlig, med fint, mørke-gyldent sand. Lige ved stranden ligger der en stribe barer, restauranter, hoteller og hyggelige butikker. Bosa er i øvrigt den eneste by på Sardinien med en indlandshavn, ved Temo-flodens udmunding. Byen er mere rolig og hyggelig og mindre travl end andre turistbyer på Sardinien.


Lej feriebolig på Sardinien >>


 

9. Usedom, TysklandUsedom, Tyskland

Tysklands næststørste ø er et af de mest solrige områder i Tyskland. Kysten består af 40 km hvid, blød sandstrand. Det ideelle sted for badebyer, vandsport og sandslotte. De fire fornemme badebyer Zempin, Koserow, Loddin og Ueckeritz med deres fortryllende strande, ligger på den smalleste del af. De er et sandt paradis for gourmeter, for her ligger mange noble restauranter. Trassenheide er ligeledes en fantastisk strand med meget finkornet sand, og meget børnevenlig. De lokale beskriver den som den bedste strand ved Østersøen.


Lej feriebolig eller feriehus på Usedom >>