Top 10 rejsemål til en billig ferieBillig ferie

Begrebet "billig ferie" har ikke som tidligere et blakket ry og en negativ klang. Fantastiske rejsemål med godt vejr og seværdigheder behøver ikke tømme pengepungen. For det meste drejer det sig naturligvis om relativt uopdagede steder eller gode tips til allerede kendte rejsemål. Under alle omstændigheder betaler det sig at søge efter billige feriemuligheder, og så bliver der måske råd til to ferier i stedet for kun en.1. New OrleansNew Orleans

Billig ferie i USA? Målt i forhold til hvad man ellers skal betale for nogle dages ferie i USA, må New Orleans betegnes som en billig destination. Og det er ikke så lidt man kan se her! Eller mere præcist: opleve. Ikke for ingenting regnes New Orleans som hjemsted for jazz, blues og Mardi Gras. I det franske kvarter kan man forene musikoplevelser med kulinariske nydelser. Ægte Sydstats-stemning!


Lej feriehus i New Orleans >>2. GoaGoa

Hidtil har Indien generelt været et ret billigt sted at holde ferie. Her er Goa ingen undtagelse, og stedet har i virkeligheden alt, hvad den forventningsfulde rejsende kan ønske sig: Endeløse strande, små kønne byer og derudover de store turistcentre med mange butikker, restauranter men også mere maleriske kvarterer. Den bedste rejsetid er fra oktober til juni, da man nemlig helst skal undgå sommermonsunen. Temperaturerne ligger mellem behagelige 25 og 27 grader.


Lej ferielejlighed i Goa >>3. BudapestBudapest

Alle der kender og elsker Wien, bør også tage en tur til Budapest. Og det bedste ved det hele er: Budapest er til sammenligning med sin kejserlige søsterby en hel del billigere. Her kan du få et indblik i Habsburgrigets historie, slappe af på de mange kaffehuse og endda tage en dagsudflugt på floden Donau til Wien. Budapest er et must for alle, der elsker storbyferie. Den er ikke blot et billigt rejsemål, men også nem at komme til.


Lej feriebolig i Budapest >>4. CuzcoCuzco

Det har du aldrig hørt om? Cuzco er hovedstad i provinsen Cuzco i de peruvianske Andesbjerge. Og hvorfor er det så vigtigt at rejse hertil? Jo, udover at være et eksotisk rejsemål ulig mange andre steder, så kan man herfra også tage på udflugt til den verdensberømte inkaby Machu Picchu. Cuzco var tidligere inkaernes hovedstad og er i dag en meget billig by at holde ferie i, også selvom der langsomt kommer flere turister.


Lej feriehus eller feriebolig i Peru >>5. MarrakechMarrakech

Byen Marrakech er nærmest legendarisk og alligevel er den et af de billigste rejsemål i verden. Her florerer handlen, da Marrakech er et af de vigtigste handelscentre i hele Nordafrika. Derudover har byen en fascinerende historie som midlertidig hjemby for mange europæiske kunstnere, i hvis fodspor man også kan gå her. Det kan anbefales at besøge Menara-haven og derudover den centrale markedsplads, Djemaa el Fnaa, hvor man også kan være heldig at opleve slangetæmmere.


Lej ferielejlighed i Marrakech >>6. Cape Town / KapstadenCape Town / Kapstaden

Når man har lagt den lange rejse bag sig, som naturligvis ikke er helt billig, kan man i Cape Town få en super interessant og billig ferie. Opkaldt efter Kap Det Gode Håb (Cape of Good Hope), et af de farligste stræder i verden, er Kapstaden i dag en pulserende metropol, hvor man i koncentreret form kan opleve Sydafrikas historie. Et eksempel: Robben Island med fængslet hvor den tidligere sydafrikanske præsident Nelson Mandela sad indespærret sammen med mange andre ofre for apartheid.


Lej feriebolig i Cape Town >>7. RigaRiga

Alle der gerne vil opleve det område, hvor den tidligere Sovjetunion først nærmede sig Vesten, bør inddrage de baltiske lande i deres rejseplaner. Riga er derudover en af de smukkeste byer i hele området. Talrige seværdigheder bevidner tiden hvor Riga var en del af det mægtige Hanseforbund og derudover regnes Riga som et vigtigt centrum for Jugendstil, som de mange bygninger i denne stilart vidner om i den nye bydel. Her ligger også det meget seværdige nationalteater. Den nye bydel, nystaden, udgør sammen med den gamle bydel Rigas centrum, der er blevet optaget på UNESCOs liste over verdensarv.


Lej feriebolig eller feriehus i Letland >>8. HanoiHanoi

Ja, rejsen hertil er både lang og lidt besværlig. Men når du er nået til Hanoi, vil du ikke hjem igen. En fascinerende kombination af huse i kolonialstil og kommunismens efterladenskaber, dertil et køkken der regnes for et af verdens bedste, og billigt er det ovenikøbet. Til seværdighederne hører eksempelvis ruinerne af citadellet Thang Long, som er blevet optaget på UNESCOs verdensarvsliste, men også den fantastiske gamle bydel med de 36 gyder. Den bedste rejsetid er når det er vinter i Europa.


Lej ferielejlighed i Hanoi >>9. Las VegasLas Vegas

Med så uendelig mange muligheder for at miste sine penge i spil tænker man ikke umiddelbart at Las Vegas hører til i kategorien "billig ferie". Men som rejsemål er Las Vegas faktisk et af de billigste i USA. Ud over de store kasinoer bør man også opleve shows med nutidens store stjerner, som efterfølger legender som Elvis Presley og Frank Sinatra, som begge havde uforglemmelige optrædener her. Du kan naturligvis også tage til Las Vegas for at blive gift i et af de mange wedding chapels!


Lej ferielejlighed i Las Vegas >>

 

 

 

10. Luang PrabangLuang Prabang

Det er de færreste der tænker på Laos, når de planlægger en billig, eksotisk ferie. Vælger du den fascinerende by Luang Prabang som rejsemål, holder du ferie direkte ved den berømte Mekong-flod og tæt på andre seværdige naturscenerier. Du bør ligeledes se tempelanlæggene i den gamle kongeby, som f.eks. Vat Xienthong, Vat Visounarath eller Vat Chom Kong, sidstnævnte med det vel nok flotteste haveanlæg i hele byen.


Lej ferielejlighed eller feriebolig i Luang Prabang >>