Top 10 adventure ferieAdventure ferie

En adventure rejse er ofte noget man forbinder med en aktiv ferie. De er noget for dig der vil have rigtige udfordringer og spænding ud over det sædvanlige, er på udkig efter steder, der enten er svære at nå, steder, der lover uopdagede hemmeligheder eller sportslige højdepunkter. Du vil gerne udnytte hele den farverige vifte af rekreative muligheder inden for vandreture, cykling, surfing, trekking og skiløb og samtidig få oplevet nye steder. Med hjem får du uforglemmelige oplevelser og masser af minder.1. I inkaernes fodspor, PeruPeru

Trekking i Peru er en drøm for dem der er fascineret af inkaernes gamle myter og legender. Peru er hjemsted for en overflod af fantastiske natur- og kulturskatte, herunder den legendariske Titicaca-sø og det ekstraordinære Machu Picchu. Inkaernes fortabte by, der ligger midt i de massive bjergkæder, skjuler den dag i dag sine hemmeligheder. Den fortabte by afslører dog sin magiske skønhed til dem, der besøger den. Det arkæologiske område er bygget af terrasser op ad en bjergryg og består af en by med et vidunderligt soltempel.


Lej feriehus eller feriebolig i Peru >>2. Bjergbanen Wilder Kaiser-BrixentalWilder Kaiser-Brixental

Det er unikke naturoplevelser der venter de besøgende ved skilifterne i Wilder Kaiser-Brixental regionen. Fra maj til oktober bringer de gæster op til uforglemmelige ski eventyr og til de alpine bjerg sportsgrene som trekking og klatring. Med det særlige vandrepas "SkiWelt Oplevelses Vandre Pas" kan man benytte sig af i alt tolv svævebaner og udforske seks "oplevelsesverdener". Disse omfatter Söll Hohe Salve, Ellmi´s magiske verden, Kaiserwelt Scheffau, Filzalm og Brixen im Thale. Her kan de eventyrlystne rigtigt boltre sig. Der er noget for enhver smag, hvad end man er til naturoplevelser eller sportslige udfordringer.


Lej feriebolig i Wilder Kaiser-Brixental >>3. Puerto Sóller, MallorcaPuerto Sóller, Mallorca

Adventure oplevelser på Nord Mallorca: For dem der bare har den mindste smule eventyrgejst og er klar til et adventure, byder Tramuntana bjergene sine gæster velkommen med sine fascinerende kyster fyldt med klipper og drømmestrandene, der emmer af paradis. Tilbring vidunderlige dage i oppe af bjergene, se en bred vifte af vilde dyr og fugle og nyd den varierede flora og fauna. Vælg at vandre eller at tage en cykeltur fra Cúber-søen gennem en spektakulær kløft ned til det romantiske Biniaraix. Man kommer tilbage til civilisationen ved at tage med den smukke Orange Express, som er den nostalgiske jernbaneforbindelse mellem Sóller og hovedstaden Palma.


Lej feriebolig i Puerto de Sóller >>4. Kajaksejlads i havet ved Dubrovnik, KroatienDubrovnik, Kroatien

Kroatien venter bare på at blive opdaget. Her blomstrer adventure turismen. Tag ud i kano eller kajak på det krystalklare hav eller ud til en af de mange søer og floder og bliv fascineret af den uspolerede natur. Hvad kunne være bedre end at opleve de øde små bugter eller hule strande og bare nyde idyllen. Eller hvad med at dykke for at se den fantastiske undervandsverden? Når man tager rundt i en kano, kommer man til uberørte steder, der ikke kan nås på andre måder.


Lej feriehus eller ferielejlighed i Dubrovnik >>5. Klatring i Hochseilgarten Ötztal, TyrolÖtztal, Tyrol

For klatrere og for dem der ønsker at blive det: "Ötztal Outdoor Parcours" er placeret i hjertet af Tyrol og her kan du virkelig få dig en spektakulær klatretur. Klatringen foregår på træstolper forbundet med reb, og byder på rigeligt med udfordringer! Præcis som et ægte eventyrlystent hjerte begærer, kan man i denne park eksperimentere og øve sig i den krystalklare bjergluft. Skov - og rebhaven er forbundet via en 50 meter lang hængebro over Ötztal Ache gennem forskellige rebliner. Alle øvelser i parcouren er anbragt via en særlig klemmeteknik på træstammerne, uden at træstammerne bliver beskadiget.


Lej feriebolig eller skihytte i Ötztal >>


 

6. På sporet af etruskerne, ToscanaToscana

Det gamle etruskiske kerneland i det sydlige Toscana er et af de mest usædvanlige områder i Maremma-området. Over de dybe, canyon-lignende dale troner de tre middelalderbyer del Tufo: Sovana, Sorano og Pitigliano med helt unikke karakteristika. De er bygget direkte ind i den stejle skråning i det idylliske Sorano. Herfra kan man udforske mange af de arkæologiske udgravninger af de antikke etrusker byer. Man er nødt til at spørge de lokale og derudover lade sig styre af sine sanser. Især omkring Pitigliano findes der mange glemte hemmeligheder, der venter på at blive opdaget.


Lej feriehus eller feriebolig i Toscana >>7. Trekking i IrlandIrland

I Irland er der stadig tur-ruter uden guides midt i Donegal. Nogle steder kan man leje heste, sadeltasker og præcise landkort og lade sig lede af vinden i dit eget tempo gennem fantastiske øde landskaber. Irland er landet, hvor man højt til hest kan opleve den vide, høje himmel og endeløse strande. Her har du virkelig mulighed for at blive ét med hesten og nyde landet i din egen rytme. Man kan nyde det helt indtil solnedgangen, hvor feerne – efter sigende - danser.


Lej feriebolig eller feriehus i Irland >>8. Kong Arthurs fødested, CornwallCornwall

Den legendariske berømte Kong Arthur skulle efter sigende være blevet født i Tintagel Castle. Men der er mange andre historiske attraktioner i smukke Cornwall, som venter med sine subtropiske have-stil landskaber: Man vandrer gennem historisk tid, og møder mange stensætninger, grave og labyrinter. Fortidslev som Men-en-Tol, Hurlers Stone Circle, Merry Maidens, Tristan Stone og Carn Euny er helt uforglemmelige. Vandreture i Cornwall er et sandt eventyr for dem, der gerne vil mærke historiens vingesus.


Lej sommerhus eller feriebolig i Cornwall >>9. Nordlys i IslandIsland

Island, øen af ild og is, tilbyder enestående vandrestier til adventurerejsende. Ingen andre steder finder man enorme gletsjere, lavamarker og vidunderlige vulkaner i så smukke bjerglandskaber. Det absolutte højdepunkt er helt sikkert en todages gletsjertur med overnatning udendørs eller en vandretur gennem Leiðarendi hulen. At tilbringe en nat udendørs i Arktis kan også føre med sig, at man ser de fantastiske nordlys danse over horisonten. Hvem der oplever dette, vil aldrig glemme det.


Lej sommerhus eller feriehus i Island >>10. Grand Canyon North Rim mountainbiketourGrand Canyon

Den nordlige side af den berømte Grand Canyon, 'North Rim', er langt mindre turistet end sydsiden. Man kommer dertil med bil og mountainbike på en tre timer lang tur ad en snoet smal vej. Men målet er omvejen værd: Vilde uberørte klipper, der lader ethvert ekko synge frem og tilbage, træer, der rasler sagte i den blide vind og store vilde fugle, der flyver i den stille himmel. Herfra går det til fods over de smalle, stenede højderygge i bjergenes uendelighed.


Lej feriebolig eller feriehus i Arizona >>check