Tips til en grøn ferie

Hvordan du kan få en fantastisk ferie og samtidig tage hensyn til miljøet

Indenfor de senere år er mange blevet særdeles bevidste omkring det personlige miljøansvar, også når man er på ferie. Begrebet grøn turisme har udviklet sig omkring ideen om “efterlad intet andet end fodspor, tag ikke andet end fotografier”, dvs. ferie uden at efterlade spor i den lokale natur og det lokale samfund. En grøn ferie kan faktisk give mere glæde, spare penge og dermed en fantastisk ferie og ren samvittighed!

Der findes tre hovedområder, hvor man kan reducere indflydelsen på natur og miljø og gøre ferien grøn: Transport, overnatning og de daglige vaner under en grøn ferie. Med hensyn til overnatning er det klart, at det er mere miljøvenligt at leje en privat feriebolig end et hotelværelse, da man selv har mulighed for at styre forbrug af el, aircondition, vask, varme og spild af mad. Der findes vidunderlige miljøvenlige ferieboliger og det siger sig selv at det er nemmere at skåne miljøet, når man bor i en hytte ved de norske fjorde end under et hotelophold i Oslo, bortset fra at man sandsynligvis har en mere afslappende ferie og større oplevelser.Miljøvenlig ferie i Tyskland

Tag toget til dit feriested i Tyskland og undgå køerne på motorvejen, mens du skåner miljøet. Du ankommer udhvilet på ferie og mange steder er det muligt at leje en cykel til at komme rundt eller nyde vandreture i Tysklands smukke naturområder.

Feriehuse og ferieboliger i Tyskland


Grøn ferie i Nice

Det tager under 10 timer at tage toget fra Danmark til Nice. De mange fantastiske feriesteder på Cote d’Azur er nemt tilgængelige, også uden at flyve.

Ferielejligheder i Nice


Miljørigtig ferie i England

Tilbage til naturen i England kan lyde som lidt af en modsætning, men tager du f.eks. tog og færge til England, belaster du miljøet mindre. Mange steder i England er man meget opmærksom på økologi.

Cottages og ferieboliger i England


Naturferie i British Columbia, Canada

Flyveturen til British Columbia er lang, men efter ankomsten kan du have en dejlig miljørigtig ferie f.eks. i et blokhus i bjergene.

Feriehuse og ferielejligheder i British Columbia


Miljøvenlig ferie i Brugge

Brugge i Belgien er en fascinerende by og en ferie i Brugge kan sagtens være grøn. Tag toget til Belgien og nyd de mange lokale specialiteter Belgien er så kendt for, det er med til at skåne miljøet og du kan være sikker på en dejlig ferie.

Ferielejligheder og feriehuse i Brugge

Transporten til og fra feriestedet, især med fly, er et af de store emner i debatten omkring grøn turisme. En række internationale flyselskaber er gået sammen om at sætte fart på udviklingen af bæredygtigt flybrændstof, som skal reducere udslippet af drivhusgasser og samtidig mindske afhængigheden af fossilt brændstof. Men allerede i dag kan man vælge et flyselskab, der satser på fly med lavt brændstofforbrug. Tognettet i Europa er hurtigt og du har muligheder for at tage toget til selv de fjerneste kroge i Europa. Tjek f.eks. TGV, de franske hurtigtoge, omkring muligheder for togrejser i Europa. Du nedsætter samtidig CO2 udslippet med 80 % i forhold til hvis du rejser med bil hvis du tager en togrejse.

Når du ankommer til dit feriemål er der mange muligheder for at undgå at belaste miljøet, der oven i købet giver dig en større forståelse for dit feriested. Hvis du lejer en cykel i stedet for en bil, oplever du lokalsamfundet på en helt ny måde, og ved at købe lokale madvarer, får du ikke blot et større indblik i de lokale specialiteter og delikatesser, men er med at til reducere miljøomkostningerne ved lang transport af importerede madvarer. Bæredygtig turisme og grøn ferie er en fantastisk mulighed for ikke blot at skåne miljøet, du vil også automatisk komme tættere på det lokale samfund og naturen under en ferie i en miljørigtig feriebolig.

Søgning på feriehus eller ferielejlighed

Find den helt rigtige feriebolig