Kender du Mallorca?

Insidertips til individuel ferie på Mallorca


HADK_Mallorca_Obj_415366.jpg
Mallorca har mange ansigter –
her en virkelig stille og idyllisk krog


Spaniens største ø, Mallorca, besøges hvert år af omkring 10 millioner turister. Alligevel findes der mange idylliske landsbyer, stille bugter og ensomme strande. Man skal bare vide hvor.


Strande du har for dig selv og hemmeligheden bag insider rejsetips

HADK_Mallorca_Obj_805070.jpg

En ensom strand i højsæsonen på Mallorca? Det lyder som en vittighed og hvordan kan en strand være en insider hemmelighed når der bliver skrevet om den på nettet? Hemmeligheden er (selvfølgelig?) at disse strande ligger udenfor de sædvanlige turistområder og og/eller ikke er så nemme at komme til.

Playa des Caragol på Mallorcas sydligste spids, sydøst for Colonia de Sant Jordi, er en sådan strand. Det kræver lidt sportslig udfoldelse inden man kan nyde strandlivets glæder: En halv times spadseretur fra fyrtårnet ved Cap Ses Salines direkte nede ved vandet. Til gengæld belønnes du med en herlig strand med hvidt sand og krystalklart vand.

Har du ikke lyst til at gå helt så langt, kan du tage turen fra havnen i Colonia Sant Jordi og gå langs stranden, Playa de ses Roquetes, indtil der bliver færre og færre mennesker – men husk proviant, der er ingen restauranter eller kiosker!

Spanien_Mallorca_21862.jpg

På Mallorcas sydøstkyst er der mange smukke badebugter, hvoraf mange bestemt ikke er overrendt. Prøv f.eks. Caló d'en Rafelino som du finder 5 minutters gang syd for den lille, fredelige by Cala Morlanda, der ligger mellem S´Illot og Porto Christo, eller Cala Varques, der ligger mellem Porto Colom og Porto Christo.

HADK_Mallorca_Obj_2063765.jpg

Mellem Cap de Moro og Porto Pedro ligger Mondrago naturbeskyttelsesområdet med et par fantastiske strande. Her kan du ligeledes nyde strandlivet i fred og ro, for det er kun enkelte turister der finder vej herned. Er du i området, så tag en afstikker til Cala Figuera. Det maleriske fiskerleje ligger ved en lang, smal, todelt bugt og havnen hører til de smukkeste på Mallorca. Trods sine naturskønne omgivelser er Cala Figuera stadig et feriemål for individualister.

HADK_Mallorca_Obj_525341.jpgDen smukke naturhavn i Cala Figuera

Alcudia er et af de populæreste feriesteder på Mallorcas nordlige kyst. Men selv her kan du finde et par ensomme strande, f.eks. Es Coll Baix på Cap de Pinar halvøen nordøst for Alcudia. Parkér for enden af Cami de Muntanya, derefter er der en pæn travetur på 30 minutter indtil du når frem til denne smukke naturstrand.

Smukke bjerge og idylliske landsbyer – individuel ferie på Mallorca

HADK_Mallorca_Obj_1123419.jpgUdsigt til Serra de Tramuntana

Tramuntana-bjergene i den vestlige del af Mallorca går for at være en af de smukkeste bjergkæder i Middelhavsområdet med idylliske bjerglandsbyer som Bunyola, Orient eller Esporles. Serra de Tramuntana er en ”rigtig” bjergkæde. Her ligger Puig Major på 1446 meter som er Mallorcas højeste bjerg. Under vandreture vil du kun møde få mennesker og vælger du Orient eller Alaró og ikke den mere kendte landsby Valldemosa som udgangspunkt, bevæger du dig på virkelig afsides vandrestier.

HADK_Mallorca_Obj_2010860.jpgLandsbyen Alaró ved Tramuntana bjergene

Den lille landsby Alaró, der ligger nedenfor fæstningen Castell d'Alaro, har ingen hoteller, men derimod et typisk mallorquinsk torv, hvor indbyggerne mødes over en frisktappet øl. Et par kilometer længere mod vest finder du landsbyen Orient, der kun består af et par huse, en kirke uden tårn, to restauranter og et landhotel. Rundt om er der bjerge, skov og olivenlunde, så vil du holde ferie ”væk fra det hele” på Mallorca er disse to landsbyer gode bud.

HADK_Mallorca_Obj_1021501.jpgUdsigt til den gamle fæstning i Arta, der i dag er pilgrimskirke

Petra der ligger inde i landet og Artà i den nordøstlige del af Mallorca regnes for nogle af de mest maleriske småbyer. I Porto Colom på Mallorcas østkyst findes nogle af Mallorcas sidste fiskere. Havnekvarteret er malerisk og byen mere fredelig end mange andre på Mallorca. Også Capdepera ved Mallorcas nordøst-kyst er idyllisk. Her ligger en af de største fæstninger på Mallorca, Castell de Capdepera, hvorfra man har en fantastisk udsigt.

Jo, Mallorca har rigtig meget at byde på til en fredfyldt, individuel ferie.

Søgning på feriehus eller ferielejlighed

Find den helt rigtige feriebolig


check