Forlystelsesparker i DanmarkKombiner sommerhusferien med en tur i en forlystelsespark eller sommerland

Forlystelsesparker i Danmark.JPGMan skulle måske ikke umiddelbart tro det, men Danmark er faktisk lidt af et rekordernes land, hvad forlystelsesparker angår. Verdens to ældste forlystelsesparker ligger i Danmark og sommerlande og forlystelsesparker i Danmark hitter som aldrig før. Og de gør rigtig meget ud af at investere i nye forlystelser, så der hvert år er noget nyt og spændende at prøve for hele familien.

På Bakken er man i fuld sving med at opføre Korsbæk fra den populære Tv-serie Matador. I Legoland er det hjemsøgte hus Ghost seneste skud på stammen og småpigers hjerter slår højere når de møder Lego Friends pigerne i Miniland. I Djurs Sommerland kan I få kriller i maven under en tur i Danmarks længste rutsjebane. Her kan I også få en rigtig Vikingeoplevelse i Vikingeland med Thors Hammer, Drageskibet og Vikingetårnene.
Fårup Sommerland tæt på Blokhus og Løkken blev i 2013 kåret som Nordens bedste sommerland. Den er ikke bare smuk men har nogle forrygende rutsjebaner, bl.a. Orkanen, den eneste i Nordeuropa der går over og under vandet.

Tivoli i København er verdens næstældste forlystelsespark, der åbnede sine porte helt tilbage i 1843. Bygninger som Pantomimeteatret, det Japanske Tårn og Nimb er enestående. Tivoli er ganske enkelt en vidunderlig blanding af smuk park, forlystelser, spillehaller, spisesteder og ikke mindst mange (gratis) koncerter med kendte navne.

Nedenfor kan du læse mere om de enkelte forlystelsesparker og sommerlande. Hvis du klikker på billedet ved de forskellige forlystelsesparker og sommerlande bliver du ledt videre til deres hjemmesider.Tivoli – http://www.tivoli.dk

Tivoli – eventyrlige oplevelser i hjertet af København


Tivoli er nærmest folkeeje, kendt og elsket verden over. Holder du familieferie i København vil dine børn elske tur i Tivoli. Her er noget for børn i alle aldre, fra Rasmus Klump og Pjerrot til ”Dæmonen” med 3 vilde loops. Der er et hav af underholdning i Tivoli med gratis forestillinger på Plænen samt musicals, koncerter og revy. Og så er der alle spilleboderne og masser af gode spisesteder. Men det der måske er dejligst ved Tivoli, er de mange smukke steder, hvor man kan slappe af inden man igen kaster sig ud i fornøjelserne.

Find ferielejlighed i København


Legoland –  Med venlig tilladelse fra Legoland

Legoland – det hele startede med klodser


Siden Legoland i Billund første gang åbnede i 1968 og ”kun” bestod af udstillingen med huse og landskaber bygget i Legoklodser (det der i dag hedder Miniland), trafikskole, indianerlejr og dukketeater, er der kommet Piratland, Star Wars, Knights Kingdom og talrige andre attraktioner til. Hvert år introduceres der nyheder i Legoland, så der er altid noget nyt at opleve! Du og dine børn kan få et godt gys i det hjemsøgte hus ”Ghost”, tage på skattejagt i ”Templet” eller få en rigtig actiontur i ”X-treme Racers”. De mindste kan hygge sig i ”DUPLO Land”.

Find sommerhus tæt på Legoland


Djurs Sommerland  Med venlig tilladelse fra Djurs Sommerland

Djurs Sommerland – rekordstore rutsjebaner


Djurs Sommerland, der ligger midt på Djursland, er Skandinaviens populæreste sommerland. I lighed med Europa-Park i Tyskland er parken opdelt i otte temalande, herunder Mexicoland, Piratland og som noget nyt Vikingeland. Djurs Sommerland byder på forlystelser der slår alle rekorder: ”Juvelen” er Danmarks længste rutsjebane, ”Skatteøen” er Nordeuropas længste watercoaster og ”Piraten” er flere gange kåret som verdens bedste rutsjebane. Ingen under altså, at gæsterne strømmer til Djurs Sommerland.

Find sommerhus tæt på Djurs Sommerland


Fårup Sommerland - Med venlig tilladelse fra Fårup Sommerland

Fårup Sommerland – sjov til lands og til vands


Holder I familieferie ved Nordjyllands vestkyst, er Fårup Sommerland en spændende attraktion for store og små. Her er der ikke blot masser af forlystelser; sommeren igennem foregår der events med bl.a. Tv-værter fra børne-tv, noget dine børn garanteret synes er rigtig spændende at opleve. Ud over store rutsjebaner som ”Falken”, ”Lynet” og ”Orkanen”, er der et badeland i Fårup Sommerland med bølgebassin, vandrutsjebanerne ”Water slide” og ”Surf Hill” på hhv. 130 og 140 meter, samt ”Wild River” rafting og ”Regnskoven”, et stort vandlegeland.

Find sommerhus tæt på Fårup Sommerland


Bakken – Med venlig tilladelse fra Bakken

Bakken – verdens ældste forlystelsespark er stadig lige ung


Dyrehavsbakken, bedre kendt som Bakken, er intet mindre end 400 år gammel og dermed verdens ældste forlystelsespark. Bakken ligger i Dyrehaven i Klampenborg nord for København. Bakken er kendt for sin helt specielle stemning. Der er 33 kørende forlystelser, et stort udvalg af spisesteder og ikke mindst for Cirkusrevyen og Bakkens Hvile. Hver dag er der gratis underholdning for børn hvor Pjerrot fortæller eventyr og tryller foran sit lille grønne hus. Er du på ferie i København eller Nordsjælland, er der ikke noget bedre end en eftermiddags- eller aftentur på Bakken.

Find sommerhus i NordsjællandEn dag i en forlystelsespark eller et sommerland er en dejlig oplevelse for hele familien. Forlystelsesparker i Danmark er i reglen ikke så store som mange udenlandske, men der er en hyggelig og familiær stemning, man måske godt kan savne andre steder. Du er normalt velkommen til at medbringe madkurv, hvilket passer fint når du holder ferie i sommerhus, hvor der er køkken, og så har du også styr på sundt og grønt, samtidig med at du sparer lidt.

Parkernes forlystelser i form af rutsjebaner og ture af den vilde slags er én ting, de fleste har også legepladser for de mindre og aktive udfordringer til de større. Der er altså mange muligheder for aktiv sjov for børnene, hvor de rigtig kan få brugt kroppen på trampoliner, klatrestativer eller junglestier – noget de i sidste ende tit nyder rigtig meget.

Det bedste er: Danmark er ikke større end at der aldrig er langt til en forlystelsespark eller et sommerland, ligegyldigt hvor I holder ferie i sommerhus.

Søgning på feriehus eller ferielejlighed

Find den helt rigtige feriebolig