Oktoberfest i München – nærmest en legende

Lø. 17. september - ma. 3. oktober 2016

Officiel hjemmeside: http://www.oktoberfest.de/en/

Münchener Oktoberfest_coypright DZT - Büro Gaff Pierre Adenis_KLEIN.jpgDet er den største årlige begivenhed i München og en folkefest enhver bør opleve mindst én gang i livet – Oktoberfest i München.  Denne folkefest er kendt verden over, for der findes ingen større fest af denne art noget andet sted på jorden, men Oktoberfest er også legendarisk på grund af underholdningen, stemningen og forlystelserne. Festen afholdes hvert år på Theresienwiese, der i folkemunde blot kaldes Wiesn, og varer i to uger. Den første Münchner Oktoberfest fandt sted i 1810 og siden da er Wiesn blevet en kærkommen tradition. Det er ikke kun de store og små øltelte, hvor stemningen er på kogepunktet, der lokker besøgende fra hele verden. Også pariserhjulet, den vilde Olympia Looping, Power Tower og Freefall sørger for nervepirrende underholdning, selvom der også er traditionelle karruseller af mere fredelig art. Oktoberfest finder i reglen sted mellem sidste weekend i september og første weekend i oktober. Det er en god idé at være tidligt ude, hvis du vil booke en ferielejlighed i München i forbindelse med Oktoberfest, for der stor efterspørgsel efter både hotelværelser og ferieboliger i denne periode.  Tag venner eller familie med og dyk ned i denne festlige blanding af traditionelle folkedragter som dirndl og lederhosen, øl og selvfølgelig masser af fest og farver sammen med besøgende fra hele verden.

Insidertips:

Den 183. Oktoberfest 2016 slår portene op 17. september kl. 12.00 og lukker 3. oktober kl. 23.30. Om hverdagen åbner ølteltene kl. 10 og lukker 23.30. Vil du feste videre har Käfer´s Wiesnschänke og vinteltet åbent til kl. 1.00. Weekender og helligdage åbner ølteltene allerede kl. 9.00.  Forlystelserne har åbent fra 10 til 23.30, fredag og lørdag til 24. Når alle pladser er besat i et telt, bliver der lukket for yderligere gæster. Da det ofte forekommer fra sen eftermiddag på hverdage og sen formiddag i weekenden er der heldigvis mulighed for at reservere bord i de fleste telte og dermed undgå lange ventetider. Se under ”Beer Tents” på den officielle hjemmeside. Under de enkelte telte står der  telefonnummer til reservation på side 2.

Velegnet til …

Oktoberfest er en rigtig folkefest og en farverig blanding af underholdning og forlystelser og alle tiders til en dame- eller herretur, men også egnet for hele familien.  Alligevel bør man tænke på at har du børn med er det bedst at besøge Wiesn i løbet af dagen og helst undgå weekenderne, hvor der traditionelt er rigtig mange besøgende. Der er officiel familiedag om tirsdagen fra 12 til 18. Aftentimerne er bedst egnet til voksne, der vil feste og nyde det gode øl på Oktoberfest.

Det kan du også opleve i München:

Der er mange andre seværdigheder i Bayerns hovedstad du ikke bør gå glip af når du tager til Oktoberfest. Brug opholdet i München til at tage en tur til Marienplatz i centrum. Her slår byens hjerte, her sker der altid noget. Der er mange forretninger, for Marienplatz er en del af gågaden, men også historiske bygninger som det gamle og nye rådhus. Schloss Nymphenburg er en rejse tilbage til dengang Bayern var et monarki. Dette pragtfulde slot er omgivet af en stor, flot park, der er et mesterværk inden for havearkitektur og et populært udflugtsmål i godt vejr. Hvis du vil feste videre i bedste stil efter et besøg på Oktoberfest skal Hofbräuhaus opleves. Her lægges der vægt på traditioner og hygge og Hofbräuhaus, der er kendt langt ud over Tysklands grænser, må nærmest betegnes som øllets mekka.

Book ferielejlighed i München

Bild: © DZT - Büro Gaff Pierre Adenis

Søgning på feriehus eller ferielejlighed

Find den helt rigtige feriebolig


check