BMW Berlin Marathon

Søndag, 25.09.2016

Officiel hjemmeside: http://www.bmw-berlin-marathon.com/en/

Berlin Marathon_copyright visitBerlin Scholvien_KLEIN.jpgDet har udviklet sig enormt: Ved Berlins folkemaraton, som det dengang hed og som første gang gennemførtes i 1974, var der 286 løbere fra 4 nationer tilmeldt. I dag er det internationale BMW Berlin Marathon en kæmpe begivenhed med over 41.000 deltagere og omkring 1 million tilskuere langs strækningen. Sammen med New York og London er dette city-maraton et af de største og mest ansete maratonløb i verden. Og ved siden af London og Boston hører Berlin Marathon til de hurtigste i verden. Maratonløbet finder hvert år sted den sidste weekend i september. Det er sportsklubben SC Charlottenburg der står som arrangør og løbet starter ved ”Straße des 17. Juni“ og slutter ved Brandenburger Tor. Ud over det traditionelle maraton er der om lørdagen maraton for inlineskatere, ”Bambini-Lauf” for børn op til 10 år og mini-Marathon. Om lørdagen gennemføres også det traditionelle morgenmadsløb – ”Frühstückslauf“ – kl. 9.30, hvor der løbes en strækning på 6 km fra Schloss Charlottenburg til Olympiastadion, hvor deltagerne får morgenmad. Om søndagen løber det egentlige maraton af stablen for løbere, kørestolsbrugere og håndcyklister. Sammenlagt er der omkring 57.000 fra 120 lande der deltager i Berlin Marathon og de opildnes og fejres begejstret af de mange tilskuere. Og selvfølgelig er der et varieret program for både aktive deltagere og tilskuere ved Berlin Marathon, der allerede starter i ugen op til maratonløbet, bl.a. en sports- og sundhedsmesse. Så hvad enten du selv vil deltage eller blot har lyst til at opleve dette fantastiske event: BMW Berlin Marathon er en rejse værd. På æresord!

Insidertips:

Man skal være over 18 år for at deltage i Berlin Marathon. Det koster € 98 (ca. DKK 735) og prisen inkluderer morgenmadsløbet om lørdagen samt entré til messen. Du har 6,15 timer til at gennemføre den 42 km lange strækning. Hvis du vil kombinere sportsligt engagement og samtidig understøtte en humanitær hjælpeorganisation eller miljøorganisation kan du gøre det ved at sikre dig en af de såkaldte charity-pladser via Berlin Marathons officielle hjemmeside.

Tilmelding:

Ligesom ved NYC Marathon er der indført lodtrækning om de 40.000 deltagerpladser. Bindende registrering skal foretages mellem mandag, 19. oktober og søndag, 1. november 2015 og i starten af december bliver resultatet af lodtrækningen offentliggjort.

Det kan du også opleve i Berlin:

Der er så meget at opleve i Berlin at sightseeing hurtigt kan udvikle sig til et seværdighedsmaraton. Der er et ganske afslappet alternativ: Oplev Tysklands hovedstad til vands fra en udflugtsdamper. De to floder Spree og Havel gør det f.eks. muligt at opleve det indre Berlin med Reichstag, regeringsbydelen og Museumsinsel på kun 1 time.  Fra glaskuplen i rigsdagsbygningen har man i øvrigt en fantastisk udsigt over Berlin, det samme fra udsigtsplatformen i den franske domkirke (Französischer Dom). Den ligger ved Gendarmenmarkt, der regnes for Berlins flotteste plads. Museumsinsel der består af flere museer og samlinger ligger på den nordlige spids af Spreeinsel i Berlins historiske centrum. Et spændende sted at besøge og denne enestående samling af kultur og bygninger har siden 1999 været på UNESCOs verdensarvsliste.

Book ferielejlighed i Berlin

Bild: © visitBerlin Scholvien

Søgning på feriehus eller ferielejlighed

Find den helt rigtige feriebolig