New York City Marathon 2015Søndag, 1. november 2015

Officiel hjemmeside: http://www.tcsnycmarathon.org

NYC Marathon_copyright Fergal Carr.jpgDen første søndag i november er der sat kryds i kalenderen hos verdens elite af langdistanceløbere og maratonentusiaster. Det er dagen for New York Marathon. Det der i 1970 startede med 127 deltagere, er i dag en af verdens største begivenheder inden for løbeverdenen. Der er omkring 50.000 deltagere i det egentlige New York Marathon. Hertil kommer tusinde der løber halvmaraton eller deltagere i kørestol. Der er gang på gang blevet nye rekorder, i reglen af afrikanske atleter.

Du kan mærke den helt specielle atmosfære allerede i dagene op til New York Marathon. Senest når gadeafspærringer sættes op og bustrafikken omdirigeres, står New York i maratonets tegn. Millioner af tilskuere overværer løbet, der fører fra Staten Island over Verrazano Narrows Bridge gennem Brooklyn, Queens, Bronx, Harlem og Manhattan. Målet ligger i den sydlige ende af Central Park ved Tavern on the Green. Fra tidlig morgen til sen aften er der musikalsk underholdning ved over 130 bands, og der er en utrolig stemning blandt tilskuerne. Deltag i New York Marathon eller oplev det som tilskuer kombineret med tidlig juleshopping og en dejlig ferie. Med en ferielejlighed i Manhattan eller en af de andre fire bydele i New York City, er du helt tæt på begivenhederne!

Insidertips...

Antallet af løbere i New York Marathon er begrænset og derfor foregår udvælgelsen ved lodtrækning. Du skal indsende din ansøgning mellem 15. januar og 15. februar og lodtrækningen finder sted i slutningen af marts. Derefter vil du modtage en e-mail, hvis du er en af de heldige. Hvis du ikke bor i USA koster det (2015-pris) 11 USD i registreringsgebyr (der skal betales under alle omstændigheder) samt 347 USD, altså i alt ca. 1970 kroner, at deltage. Du skal betale med kreditkort og beløbet trækkes kun hvis du får plads.

Selv hvis du ikke deltager i New York City Marathon, er det interessant at besøge Health and Fitness Expo, der finder sted fra torsdag, 29. oktober til lørdag, 31. oktober. Som deltager er det her du skal hente dit løbsnummer, men udstillingen er åben for offentligheden og over 100 udstillere præsenterer de nyeste trends inden for løbesport.

Velegnet til…

New York Marathon er den ultimative oplevelse for maratonløbere. For børn og voksne tilskuere er der et omfattende program af sjov og underholdning i forbindelse med maratonløbet. Du skal være tidligt på den for at sikre dig en god plads direkte ved afspærringerne. Husk proviant, behagelige sko og passende overtøj – så er du godt rustet som tilskuer.

Det kan du også opleve i New York...

Der er uendelig mange seværdigheder i New York. Hvis du tager til New York Marathon, så brug lidt tid på at kigge på nogle af dem der ligger langs strækningen.

• St. Michael´s Church i Brooklyn (Sunset Park, 4. til 6. mil) med sit æggeformede tårn.

• I kunstnerkvarteret Williamsburg i Brooklyn 11. og 12. mil) er spækket med gallerier, caféer og småforretninger.

• Oplev latinamerikansk livsstil i El Barrio-kvarteret med sin alsidige kultur og restauranter 18. til 20. mil, East Harlem).

• Ved 23. mil på Manhattan ligger Guggenheim museet, det jødiske museum og Museum of the City of New York.
 

Book ferielejlighed i New York CityNYC Marathon_copyright Fergal Carr

Søgning på feriehus eller ferielejlighed

Find den helt rigtige feriebolig


check