Internationalt Melodi Grand Prix 2014 i København

Semifinaler 6. og 8. maj, finale lørdag, 10. maj 2014

Officiel hjemmeside:  http://www.dr.dk/melodigrandprix/

Billetpriser fra: DKK 100

coypright Dennis Stachel EBU.jpgEfter Emmelie de Forest vandt i Sverige sidste år, er det nu Danmarks tur til at være vært for det internationale Melodi Grand Prix. Det er tredje gang Danmark er vært og i år sender 29 lande deres deltagere til København, hvor den 59. Eurovision Song Contest, som den hedder officielt, finder sted. Selve de tre musikshows, nemlig semifinalerne 6. og 8. maj og finalen den 10. maj foregår i B & W-hallerne. Det tidligere værft på Refshaleøen forvandles til en Eurovision Island med en 40.000 m² Eurovision Park med musikalsk underholdning, forlystelser og spisesteder. Selve B & W-hallen er 10.000 m² stor og imponerende 60 meter høj. Her afgøres det i semifinalerne 6. og 8. maj hvem der går videre til finalen. Som værtsland er Danmark automatisk i finalen, det samme gælder Frankrig, Tyskland, Italien, Spanien og England. En ugelang fest leder op til Melodi Grand Prix og der forventes mange besøgende og fans i forbindelse med dette event. Der er forberedt et presse-center på 8.000 m² til 1.500 journalister, der er 20.000 hotelværelser i området (hvoraf 3.600 er reserveret til Eurovision Song Contest): Det tidligere Grand Prix Eurovision er gået fra et være en ren musikkonkurrence til en kæmpe begivenhed. Finalen er det absolutte højdepunkt: Sangerne optræder for et Tv-publikum på 170 millioner. Oplev det internationale Melodi Grand Prix live og nyd dit ophold i en hyggelig ferielejlighed i København.

Insidertips:

I forbindelse med store arrangementer som det internationale Melodi Grand Prix er det en god idé at bruge offentlige transportmidler i København. I forbindelse med semifinalerne og finalen vil der udover normale busser blive indsat en færge mellem Nyhavn og Refshaleøen – Eurovision Island. Busrute 9A kører til Operaen, der ligger tæt på, og der er planer om evt. at forlænge ruten ud til Refshaleøen i forbindelse med Grand Prix.

Velegnet til...

Det internationale Melodi Grand Prix i København er mere end nogen sinde en begivenhed for hele familien. Eurovision Island med Eurovision Park byder på masser af udendørs underholdning, de tre musikshows i den tidligere værftshal er en kæmpe oplevelse for hele familien: atmosfæren, publikum og frem for alt det at opleve begivenheden ”live”.

Det kan du også opleve i København

Ud over de verdenskendte seværdigheder lokker den kongelige hofleverandør Sømods Bolcher i Nørregade, tæt på Nørreport Station. Her fremstilles de mange forskellige lækre bolcher stadig med håndkraft. Perfekte cocktails og et lille, men udsøgt, spisekort, hertil jazzmusik og hyggelig atmosfære – så kan Salon 39 på Frederiksberg anbefales. Har du børnene med så prøv La Pétangue i Rømersgade. Her serveres der madpandekager (og søde pandekager!) med lækkert fyld til yderst rimelige priser. I godt vejr er Dronning Louise Bro, der forbinder det indre København og Nørrebro, blevet et populært mødested for københavnerne. Prøv også at gå ned af de små stræder i området omkring Strøget, her ligger både gode spisesteder i alle prisklasser og små ”listige” steder.
 

Find ferielejlighed eller feriehus i KøbenhavnBild: © coypright Dennis Stachel EBU

Søgning på feriehus eller ferielejlighed

Find den helt rigtige feriebolig