Wimbledon tennismesterskaber

Ma. 27. juni - sø. 10. juli 2016

Officiel hjemmeside: http://www.wimbledon.com/index.html

Billetpriser fra:  GBP 38 (ca. DKK 350)

x-defaultWimbledon tennismesterskaberne ”The Championships” finder hvert år sted i „The All England Lawn Tennis Club“ i London-bydelen Wimbledon. Denne betydningsfulde tennisturnering har en lang tradition, helt tilbage til 1877. Wimbledon er en af de fire vigtigste Grand Slam-turneringer, den mest prestigefyldte og kendt for sine mange traditioner. Således er det påkrævet at spillerne hovedsagelig er klædt i hvidt – påklædningen skal godkendes! – og spillerne skal neje hhv. bukke for den kongelige loge, når dronningen eller prinsen af Wales er til stede. Den engelske dronning er protektor for tennisklubben og i løbet af den to uger lange turnering inviteres kendte og kongelige til at overvære tenniskampe fra ”The Royal Box”. Set fra et sportssynspunkt er Wimbledon alt hvad man som tennisfan kan ønske sig. Her startede mange store karrierer, her blev legender født og her har tennisstjerner oplevet deres største og til tider også sørgeliste øjeblikke. Pete Sampras og Roger Federer har skrevet historie med hver syv Wimbledonsejre og mange vil sikkert huske Björn Borgs fem sejre i årene fra 1976 til 1980. På damesiden dominerede Martina Navratilova i 80erne for at blive afløst af Steffi Graf, der opnåede at vinde damesingle syv gange. Efter årtusindskiftet har søstrene Venus og Serena Williams sammenlagt taget 10 sejre hjem. Set med danske øjne var 2012 et særligt Wimbledon år, da den danske spiller Frederik Løchte Nielsen blev den første dansker til at vinde ved Wimbledon, i herredoublefinalen sammen med britiske Jonathan Marray.

Insidertips:

Det er ikke helt nemt at få billetter til Wimbledon, nogen påstår det er nemmere at få en audiens hos paven! Vil man have billetter til samme dag, skal man tidligt op og stå i kø ved indgangen, hvor der sælges et begrænset antal billetter. Der er dog også mulighed for at købe indgangsbilletter, de såkaldte ”Grounds Admission passes”, der giver adgang til siddepladser der ikke er reserveret samt til ståpladser ved banerne 3-19. Fra starten af november til midten af december året før kan man deltage i lodtrækningen om billetter.

 Velegnet til …

Tennismesterskaberne i Wimbledon drejer sig ikke udelukkende om tennis. Det er ligeledes en selskabelig begivenhed, der er en stor oplevelse, selv hvis man ikke skulle være inkarneret tennisfan. Der er tradition for at spise jordbær med flødeskum, drikke champagne eller ”Pimms”, en likør der blandes til en form for cocktail med limonade og friske ingredienser som æbler, agurk, jordbær og mynte. Hvis du er bidt af tennis er Wimbledon en drøm der går i opfyldelse. Her kan du opleve tennisverdenens superstjerner og være heldig at opleve et match der skriver tennishistorie.

Det kan du også opleve i London:

Den engelske hovedstad London har naturligvis meget andet at byde på. Nye attraktioner som London Eye eller klassikere som Big Ben og Buckingham Palace, en sejltur på Themsen eller shopping på Oxford Street – London er fyldt med muligheder.  Er du kunstinteresseret kan du besøge Tate Modern, hvilket i øvrigt er gratis, ligesom Natural History Museum. Tag en tur i Hyde Park hvis du trænger til et par timers ren afslapning. London har i de senere år også udviklet sig til en kulinarisk oplevelse med et utal af spændende restauranter i alle prisklasser. Prøv at søge væk fra de mest populære hovedstrøg, du vil støde på virkelige perler i sidegaderne i det indre af London.

Book ferielejlighed eller apartment i London

Bild: © Visit Britain

Søgning på feriehus eller ferielejlighed

Find den helt rigtige feriebolig