fussball-banner-wm_1.jpgFussball WM Buttons_DK.jpg

VM 2014 i Brasilien: Afsted til Sukkertoppen

Er du klar til verdens største fodboldfest?I Brasilien er fodbold ikke blot en sport, det er en religion, der får alle samfundslag til at vibrere. Brasilianske børn er knap nok ude over blealderen før fod og bold synes at smelte sammen til en uadskillelig enhed. Overalt spiller børn og unge fodbold – barfods på gaden eller ved stranden. Fodboldspillere tilbedes som guder. Og VM i fodbold vil uden tvivl blive et karneval af fodboldlidenskab, som hele verden ser frem til.

Allerede nu er hele Brasilien tændt, og smittet med fodboldfeberen. I fire solrige uger, fra den 12. juni til finalen den 13. juli på Estàdio do Maracanã i Rio, vil „kong fodbold“ regere landet. Og hvis verdens mest succesrige fodboldnation skulle blive verdensmester for 6. gang – i eget land – kan du roligt regne med at stemningen omkring Sukkertoppen når kogepunktet.

Selv hvis man ikke har en af de eftertragtede billetter, er en tur til sambaens og karnevalets land en fantastisk oplevelse under VM 2014. Du kan ikke undgå at blive smittet af livsglæden i de tolv VM-byer - Rio de Janeiro, São Paulo, Manaus, Belo Horizonte, Curitiba, Salvador, Brasilia, Fortaleza, Culaba, Natal, Recife og Porto Alegre – både under fodboldkampene men også uden for stadion.


Rio.png
sao paulo.png
Rio de Janeiro er uden tvivl Brasiliens centrum, både kulturelt og turistisk. Denne storby har fået sit særlige ry på grund af sin uforlignelige, naturlige skønhed men også på grund af indbyggernes smittende livsglæde, der hvert år når sit højdepunkt ved nytår og karneval. Denne modsætningernes metropol ligger mellem regnskov og fantastiske strande – hvem kender ikke Copacabana -, mellem Sukkertoppen og Corcovado. Arkitekturen fra kolonialtiden erindrer om fortiden og de moderne skyskrabere om landets fremtidsvisioner. Den er hverken grim eller farlig – Brasiliens største by er landets økonomiske hjerte og særdeles imponerende, og det ikke blot på grund af de moderne skyskrabere. Hvad angår arkitektur, kunst, museer, restauranter og natteliv er byen ved at være på højde med New York. Der er sågar en gammel bydel med domkirke og historisk markedshal. De livlige bydele med barer og caféer er især populære hos de mange internationale studerende. Derudover går Sampa, som byen kaldes af São Paulos indbyggere, for at være den brasilianske fodbolds vugge.

 


spiele rio-3.png
Spiele sao paulo.png

 


salvador.png
fortaleza.png
I begyndelsen var der Salvador. Her gik de første portugisere i land i 1549, grundlagde byen og koloniserede hele landet. Det foregik ikke altid lige pænt, men takket været sin fortid som koloni og slavemarked er Salvador i dag mangfoldig og broget. Fra kampdansen capoeira over musik og religion kan man mærke den afrikanske indflydelse på hvert gadehjørne. Pelourinho, der er byens historiske centrum, med kirker og farvestrålende bygninger fra kolonialtiden, har været på UNESCOs liste over verdenskulturarv siden 1985. Ud over fodbold er gadekarnevalet en vigtig begivenhed i denne kystby. Fortaleza ligger i den nordøstlige del af Brasilien og er et populært sted at holde ferie, også for mange brasilianere, for her er der fantastiske strande og tropisk klima. Praia do Futuro, Iracema og Mucuripe er blandt de bedste strande. Ved den populære promenade „Beira Mar“ er der dagligt et kunstnermarked og her ligger også en japansk have. Er man til fest og farver findes der utallige restauranter, natklubber og dansebarer, så der noget for enhver smag. Fortalezas historiske centrum er fortet „Nossa Senhora da Assunção“, der blev bygget af hollænderne i 1649.

 


spiele bahia.png
spiele fortaleza.png

 


natal.png
recife.png

Jamen hvad er nu det – jul eller sol? I Natal, hovedstaden i forbundsstaten Rio Grande do Norte, hører begge dele uadskilleligt sammen. Byen blev grundlagt den 25. december 1599 og fik navnet Natal, der er portugisisk for jul. Her er der tropiske temperaturer året rundt og 300 solskinsdage er så godt som garanterede. Derfor er det ikke noget under at det frem for alt der den store kystpromenade Via Costeira og strandene Ponta Negra, Genipabu, Redinha, Pipa eller Pirangi med deres fine sand, der er populære i julebyen. Portugiserne har sat deres præg, ikke mindst i Natals historiske centrum.

Recife er hovedstad i forbundsstaten Pernambuco ved Atlanterhavskysten. Byens blev grundlagt af hollandske kolonister og er også kendt som Brasiliens Venedig på grund af sine mange kanaler og broer. Byens koloniale fortid ses stadig overalt i dag. Til de største seværdigheder hører Fort Oranje samt den historiske gamle bydel, Olinda, der blev optaget op UNESCOs verdensarvsliste i 1982. Også Recife har tropisk klima, så de flotte strande er et højdepunkt under en ferie i byen. Det samme gælder det årlige karneval, der fejres godt og grundigt her og er en virkelig oplevelse for enhver der besøger Recife på det tidspunkt.

 


spiele natal.png
spiele recife.png

  Prices accurate as of December 20th 2013. Matches times are set to local time (Brazil).