Skagen Festival – stemning, hygge og god musik

Med venlig tilladelse fra Skagen FestivalTo. 30.6. til sø. 3. 7.2016

Officiel hjemmeside: http://skagenfestival.dk/


Billetpriser: Mange gratis koncerter, der købes billetter til bestemte koncerter, priser fra ca. DKK 200

Hvis god musik og hyggelig stemning lige er dig, bør du tage til Skagen Festival. Her mødes tusindvis af glade mennesker for at høre musik med kendte folkemusikere fra hele verden. Hele byen står i festivalens tegn i de fire dage festivalen varer og danner en fantastisk smuk ramme omkring den.

Hele Skagen er i festivalstemning og ”leger med” når Danmarks ældste musikfestival afholdes i starten af juli. Ud over de officielle spillesteder er der live musik fra sen formiddag til den lyse morgen på alle byens spisesteder, og i flere gallerier og kirken afholdes koncerter der følger tanken bag festivalens musikprofil. Og den handler om international folkemusik. Festivalen har siden sin start i 1971 løbende tilpasset sig den udvikling genren har gennemgået. I dag præsenteres folkemusik i alle afskygninger: folk, folk/rock, jazz, visesang, roots, blues og meget andet.

I løbet af de fire dage afholdes omkring 75 koncerter på fem scener i Skagen by og derudover foregår der særlige begivenheder, heriblandt overrækkelsen af Den Danske Folkemusikpris.


It´s good to see you!

Det er festivalens slogan og samtidig en smuk sang du uden tvivl vil stifte bekendtskab med når du tager til Skagen Festival.

Der er mange ting der gør Skagen Festival så unik. Især Salen/Kulturhus Kappelborg er populær! Det er lidt af en ”Feinschmeckerscene” for folkemusik-elskere og der er kun 130 gæster i salen pr. aften, så stemningen er ret intim og tæt mellem gæst og musiker. Begge aftener åbnes dørene i god tid – og så er festivalen vært ved et glas og lidt salt eller sødt. Efter koncerten både fredag og lørdag er musikerne hurtigt ude blandt gæsterne, så der er mulighed for at få en sludder – fantastisk hyggeligt siger alle gæster.

Noget andet helt unikt ved Skagen Festival er, at samtlige medarbejdere arbejder frivilligt og ganske gratis! De 12 i koordinationsudvalget samt ca. 10 i logistik/lager-udvalget arbejder hele året rundt. Mange bruger mellem 300 og 600 timer på festivalen om året – ene og alene på grund af kærligheden til musikken og den fantastiske stemning der er når festivalen er i gang. I alt er der omkring 650 frivillige hjælpere – en virkelig indsats fra den lokale befolkning.


Insidertips til Skagen Festival

Festivalen afholdes hvert år første weekend i juli. Koncerterne finder sted i sportshallen, havneteltet, torveteltet, kirken og salen i kulturhuset. Det er kun salen, hallen samt havneteltet (om aftenen) der koster entré med priser fra omkring 200 kr. Alle andre koncerter er gratis.

I modsætning til de fleste andre festivaler er der ikke noget hegn omkring Skagen Festival. Derfor er der ikke helt konkrete tal for antallet af gæster, men festivalen anslår at det er omkring 30.000. Taget i betragtning, at Skagen by har omkring 8.000 indbyggere, er det ikke noget under, at samtlige hotelsenge, campingpladser, ferielejligheder, sommerhuse, B&B og andre private udlejningsmuligheder er totalt udsolgt. Der går i øvrigt mange sjove historier om Skagboer, der indretter garage, havehus eller redskabsskur til lidt alternativ bolig eller lejer privatboligen ud til turister mens festivalen står på.

Så vil du til Skagen Festival er det vigtigt at være ude i god tid, hvis du vil sikre dig overnatning i ferielejlighed eller sommerhus. Er du sent ude, så kig også på overnatningsmuligheder i omegnen af Skagen, f.eks. i Ålbæk eller Jerup.
 

Book ferielejlighed eller sommerhus i Skagen

Søgning på feriehus eller ferielejlighed

Find den helt rigtige feriebolig