Skiferie i Østrig 2016

Skal næste skiferie gå til Østrig?

Skiferie i ØstrigØstrig er et af vores favorit rejsemål til skiferien. Det at stå på ski har i Østrig en lang tradition, helt tilbage til det 19. århundrede. Omkring 1920, da skisporten vandt frem, begyndte man målrettet at udbygge de østrigske skisportsområder. Skisportsstederne i Østrig er derfor vokset langsommere end i nabolandene Frankrig, Italien og Schweiz, og har bevaret deres oprindelige landsby-charme. Men tag endelig ikke fejl, teknikken er topmoderne og du finder alle tænkelige faciliteter til en vellykket skiferie i Østrig under afslappede former og i hyggelige omgivelser.

Østrig hører til de tyndt befolkede regioner i Europa med kun 96 indbyggere pr. kvadratkilometer. Det højeste bjerg i Østrig er Grossglockner på 3.798 m. Der findes talrige gletsjerskiområder i Østrig: Kaunertal, Zillertal, Stubaital og mange andre. Her er der nærmest snegaranti! Østrig byder på fantastiske alpelandskaber, og her kan du både holde en dejlig familieskiferie, men så sandelig også en livlig skiferie med vennerne og masser af fest og farver. Favoritterne i den forbindelse er Ischgl, Fiss og Serfaus, St. Anton, Zillertal og Sölden.

Skisportsområderne i Tyrol hører til de mest populære, f.eks. det legendariske Kitzbühel og Olympiaregion Seefeld. Udover de utallige skipister i alle sværhedsgrader har Østrig også meget andet at byde på til vintersportsentusiaster. Kælkebakker, løjper til langrend, snowboardparker, skøjteløb og kaneture. Har du børn med, findes der talrige skiskoler der tilbyder kursus til børn allerede fra 3 års alderen.

 Skiferie i Zillertal

Skiferie i Zillertal

Zillertal er et af Østrigs største skisportsområder. Her findes hele 430 km pister, 150 km løjper, halfpipes og meget mere til en skiferie med masser af vintersportsaktiviteter. Landsbyerne omkring Zell am Ziller, der ligger i centrum af dalen, har alt hvad man kan ønske sig med hensyn til ski og aprés-ski. I Tux, Finkenberg og Mayerhofen er der et livligt natteliv, præget af fest og farver. Zell am Ziller er familievenligt, og er forbundet med skisportsområderne i Gerlos og Königsleiten via en svævebane.

Find ferielejlighed eller feriehus i Zillertal, Østrig


Skiferie i Sölden, Ötztal

Skiferie i Sölden, Ötztal

Sölden der er et af de mest ”in” skisportssteder i Østrig, ligger midt i den imponerende dal Ötztal, og især er populær hos det yngre publikum. Det skyldes udover 146 km skipister også i høj grad byens mange pubber og discoteker. Takket være de to gletsjere Rettenbachferner ogTiefenbachferner kan man stå på ski 365 dage om året. Sölden er ligeledes kendt for sin Big 3 Rally, der omfatter de tre bjerge Gaislachkogl, Tiefenbachkogl og Schwarze Schneid ,en virkelig udfordring for skiløbere.

Find ferielejlighed eller feriehus i Sölden


Skiferie i Kitzbühel

Skiferie i Kitzbühel

Kitzbühel er et af de mest legendariske skisportssteder i Alperne og er et yndet mødested for det internationale jetset. Skisportsområdet har 60 skipister med en samlet længde af 170 km, der ligger ved Hahnenkamm, Streif og Mausefalle. Naturligt snefald og over 760 anlæg med snekanoner giver 100 % snegaranti. Kitzbühel byder dermed på bedste betingelser for en vellykket skiferie i Østrig. Ud over området ved Hahnenkamm er det også nemt at komme til skiområderne Kitzbühler Horn og Kirchberg.

Find ferielejlighed eller feriehus i Kitzbühel


Skiferie i Zell am See

Skiferie i Zell am See

Zell am See ligger i Salzburger Land i Østrig. Her er både udfordringer for meget øvede skiløbere på Schmittenhöhe og Kitzsteinhorn, mens Maiskogel med 20 km pister er særdeles familievenlig. I alt er der 138 km pister og 54 skilifte i området. Snowboardere finder super betingelser i snowparken, der ligger på et gletsjerplateau i 2.600 meters højde. Der er stor sikkerhed for sne ved Zell am See, da der dels er gletsjeren Kitzsteinhorn og størstedelen af området ligger over 1.400 meters højde.

Find ferielejlighed eller feriehus i Zell am See


Skiferie i Saalbach, Østrig

Skiferie i Saalbach, Østrig

Landsbyerne Saalbach, Hinterglemm og Leogang udgør tilsammen dette populære skisportsområde. Saalbach er den største landsby med et livligt natteliv. Hinterglemm, der ligger 2 km fra Saalbach er mere fredeligt, og Leogang er populært blandt unge familier. Der er god forbindelse mellem de tre landsbyer via et liftsystem samt shuttlebusser. Mht. skiløb er der pister i alle sværhedsgrader (der har været afholdt VM i alpint skiløb) og gode snowboard faciliteter med half pipe og fun park.

Find ferielejlighed eller feriehus i Saalbach

 

Østrigs skiområder byder på nogle af de bedste skipister i Alperne og fremragende muligheder for skiløb i dyb sne. Fra efteråret frem til påske er der stort set garanti for sne og skiløb på de østrigske gletsjere. En skiferie i Østrig giver alle muligheder, ligegyldigt om man vil stå på ski eller snowboard, er begynder eller erfaren skiløber.

De største skiområder i de østrigske Alper, ski-arenaer eller ski-cirkus som de også kaldes, omfatter talrige bjergtinder og har op til 100 skilifte og 250 km pister. Der afvikles jævnligt verdensmesterskaber på de østrigske skisportssteder, f.eks. herrernes styrtløb på Streif i Kitzbühel. Det siges også at afterski kulturen er opstået i Østrig. Der findes hyggelige værtshuse, snebarer og diskoteker på alle Østrigs populære skisportssteder. Sölden, Ischgl og St. Anton er nogle af højborgene indenfor afterski. Her er der altid stemning, fest og farver med Jägertee og Glühwein til efter midnat.

Østrig er også kendt for sit store udvalg af traditionelle retter. Efter en lang dag på ski er det en fornøjelse af stille sult og tørst med lækre specialiteter som den kendte Wiener schnitzel, Tafelspitz, Kärntner pasta med ost og de kendte Knödel. Østrig har også et stort udvalg til den søde tand, såsom Mozartkugler, Sachertorte, Salzburger Nockerln og Strudel.

Søgning på feriehus eller ferielejlighed

Find den helt rigtige feriebolig


check