Skiferie i Frankrig 2016

Top rejsemål til skisport i Frankrig

Top rejsemål til skisport i FrankrigSkiferie i Frankrig betyder superlativernes skiferie. For i de Franske Alper er alt lidt større, højere og mere moderne. Tag f.eks. Vanoise Expressen – en svævebane, der kan transportere op til 2000 passagerer i timen. I Frankrig dyrkes også de nyeste trends indenfor skisport. Du finder snowparks med halfpipes og boardercross pister på stort set alle skisportssteder. Her har snowboardere og skiløbere mulighed for nedfarter med skihop, pukkelpister og forhindringer.

Mange skisportssteder i Frankrig er satellitbyer der blev planlagt i 1960erne og er præget af højhuse. I mellemtiden er de bilfrie skisportssteder i Frankrig såsom Tignes, La Norma, Val Thorens og Le Corbier blevet mere hyggelige. Nye huse bygges af natursten og træ i bedste lokale stil. I sidste ende er alle skisportssteder i Frankrig så forskellige som de pister der omgiver dem. Skiferie i Frankrig betyder også flotte nedfarter i bedste dybsne. En nedfart i lysende solskin i en kaskade af sne hører til de helt særlige øjeblikke i skiferien.

Ski-eliten træner i området ved Val d’Isere ved Rocher de Bellevarde bjerget og skiløbernes World Cup starter hvert år i Val d’Isere. Den stejle nedfart på 890 højdemeter over 2,4 km er legendarisk. Der er pister til alle niveauer af skiløbere, og Val d’Isere er en hyggelig by til skiferien, med masser af butikker og muligheder for mange andre aktiviteter. Om aftenen lokker de mange restauranter, barer og natklubber.Skiferie i Val Thorens

Skiferie i Val Thorens

Val Thorens er ikke kun det højst beliggende skiresort i De Tre Dale, men også i Alperne og ligger i højde af 2.300 m. Det garanterer gode sneforhold og Val Thorens er et af Frankrigs førende skisportssteder. Der er 600 km pister og et meget effektivt liftsystem, gode muligheder for offpiste skiløb og en snowboard funpark. Val Thorens er en stor, moderne by med højhuse. Der er ikke meget alperomantik her, til gengæld finder man ud over fantastiske nedfarter alt hvad der hører til en livlig skiferie.

Find ferielejlighed eller feriehus i Val Thorens


Skiferie i Alpe d’Huez

Skiferie i Alpe d’Huez

Alpe d'Huez ligger på et sydvendt plateau i 1860 m højde på sydsiden af Grand Rousses bjergkæden i de Franske Alper. Vejret er solrigt, og der er stor sikkerhed for godt skiføre på de 240 km pister. Højdeforskellen på 2.210 m byder på pister til både begyndere og øvede. Alpe d’Huez er kendt for Sarenne, der med 16 km er verdens længste piste. Den er forbundet med tre yderligere pister og giver 1 til 1 ½ times uafbrudt nedfart. Alpe d’Huez er familievenligt med skiskoler for de mindste.

Find ferielejlighed eller feriehus i Alpe d’Huez


Skiferie i Avoriaz

Skiferie i Avoriaz

Avoriaz ligger smukt i ”Portes du Soleil”, porten til solen, kun 1 ½ time fra Geneve. Området er kendt for sine mange solskinstimer, og er et af de største skisportsområder i Europa. Avoriaz byder på skiferie på højeste niveau. 206 skilifte forbinder hele 650 km pister fordelt på 14 områder, otte i Frankrig og fire i Schweiz. Byen er bilfri med hestetrukne kaner, hvis man da ikke vælger at stå på ski til døren. Avoriaz har en unik arkitektur med træbeklædte huse og et hyggeligt afterskimiljø.

Find ferielejlighed eller feriehus i Avoriaz


Skiferie i Chamonix

Skiferie i Chamonix

Chamonix ved foden af Europas højeste bjerg Mont Blanc på 4.810 m er et skisportsområde i særklasse med 152 km pister. Hvad enten man er til ski på pisterne, snowboarding, langrend, freeride, freestyle eller offpiste er området ved Chamonix Mont Blanc fantastisk. Europas højeste svævebane fører op til Les Grands Montets i 3.842 m højde. Pisterne her hører til de mest udfordrende i Europa. Der er dog masser af gode, brede boulevarder til begyndere og garanti for sne p.gr. af den høje beliggenhed.

Find ferielejlighed i Chamonix


Skiferie i Tignes

Skiferie i Tignes

Tignes er et af Frankrigs bedste skisportsområder. Skiområdet ”Espace Killy” Tignes / Val d’Isere har 300 pister i forskellige sværhedsgrader, der ligger mellem 1500 og 3450 m højde. Tignes er kendt for sine gode muligheder for freeride og offpiste ski. Udover standardpisterne er der seks slalompister, to snowparks og en gliss park. Tignes er med i første række når det gælder nye ski- og vintersports-aktiviteter, såsom isdykning og icecarting. Tignes har mange gode restauranter og barer samt et godt sportscenter.

Find ferielejlighed eller feriehus i Tignes

 

Hvis du er vild med at stå på ski, vil du bestemt ikke blive skuffet af en skiferie i Frankrig. Er du til mere ekstreme former for skiløb og skisport, har du store chancer for at finde nøjagtigt det du søger i de Franske Alper. Er du til offpiste, touring eller freeride er der fantastiske muligheder for dette. Store snowparks med sindrige forhindringer er lige noget for det yngre publikum, der ofte foretrækker snowboard frem for skisport. Musik og partystemning omkring snowparkerne sørger for at der rigtig er gang i den.

De mange skisportsområder i Frankrig er meget forskellige, fra maleriske landsbyer med traditionelle huse, som f.eks. i Chamonix, til moderne satellitbyer med højhuse og en fantastisk infrastruktur, som f.eks. i Val Thorens. Ski in, ski out lyder mottoet her. Om sommeren er der ikke meget liv her, men det er til gengæld i skisæsonen! Det livlige natteliv med mange restauranter, barer, pubber og diskoteker indbyder til afterski til den lyse morgen. Mange af skisportsstederne er bilfrie og du kan stå på ski lige til døren. For kendere er en skiferie i Frankrig det ypperste indenfor skisport. Det er internationalt kendt og derfor hører du mange andre sprog udover fransk på de franske skisportssteder. Hvis du ikke taler fransk: Engelsk er her – i modsætning til resten af Frankrig – no problem at all! Og dermed: Bon voyage!

Søgning på feriehus eller ferielejlighed

Find den helt rigtige feriebolig


check