Billig skiferie med god plads til alle

Det er ikke nødvendigt at plyndre sparegrisen for at komme på skiferie

Det kan være meget dyrt at tage på skiferie og det tvinger mange til enten at bruge hele årets feriebudget på skiferie eller til ikke at tage afsted, men med en smule planlægning kan du sagten få en pragtfuld skiferie og alligevel have nok penge tilovers til sommerferien.

Hvis du selv er parat til at planlægge din ferie, kan du dels skræddersy den til dine behov og pengepung, og du vil formentlig blive forbavset over, hvor meget der er at spare og hvor billig skiferien kan blive.

Nøglen til en billig skiferie er at finde det rigtige rejsemål og det rigtige tidspunkt. Skiferie er som regel billigst i starten af sæsonen, selvom man også kan finde gode tilbud i slutningen af sæsonen. De dyreste tidspunkter for en skiferie er til jul, nytår og i skolernes vinterferie, så det er bedst at undgå at tage afsted på disse tidspunkter.

Med hensyn til billige skidestinationer får du rigtig god valuta for pengene på skiferie i Bulgarien, Tjekkiet og Slovenien samt Andorra, hvor prisniveauet generelt er lavt.Billig skiferie i Tjekkiet

Billig skiferie i Tjekkiet

Tjekkiet er billigt både når det gælder ferie og skiferie. De tjekkiske skiområder er fordelt over det meste af landet, men de mest populære ligger i området der grænser op til Tyskland, bl.a. Iser-, Riesengebirge og Erzgebirge. Der er normalt gode muligheder for at stå på ski i Tjekkiet fra november til marts. Langrend er lidt af en folkesport i Tjekkiet, men der er masser af stejle pister at prøve kræfter med. Det er nærmest umuligt at finde en billigere skirejse end ved at leje en skihytte i Tjekkiet kombineret med kør selv ferie, billige flybilletter eller en busrejse.

Skihytter og skilejligheder i Tjekkiet


Billig skiferie i Bulgarien

Billig skiferie i Bulgarien

Bulgarien har mange gode skisportssteder, f.eks. Bansko, Borovets og Pamporove, der fuldt på højde med populære skisportssteder i Frankrig og Østrig, både hvad angår faciliteter, pister og apres ski. Fælles for dem alle er det særdeles lave prisniveau, som kendetegner de fleste østeuropæiske lande. Skisæsonen i Bulgarien strækker sig fra december til april. Vi anbefaler at finde billige flybilletter til Bulgarien, for busturen er lang.

Ski lejligheder i Bulgarien


Billig skiferie i Slovenien

Billig skiferie i Slovenien

Leder du efter et godt, billigt sted til årets skiferie kan Slovenien kraftigt anbefales. Skisport har en lang tradition i Slovenien; der afholdes hvert år internationale konkurrencer i bl.a. Kranjska Gora, og med sine moderne skisportsfaciliteter og brede pister er Slovenien perfekt til både begyndere og erfarne skiløbere. Slovenien har ligesom Tjekkiet og Bulgarien og andre østeuropæiske skiområder, et lavt prisniveau.

Feriehuse og skilejligheder i Slovenien


Billig skiferie i Tyskland

Billig skiferie i Tyskland

Få timers kørsel fra den danske grænse er der mulighed for at stå på ski i Harzen. Tager man til Bayern er der mange populære skisportssteder at vælge imellem, bl.a. Garmisch-Partenkirchen. Også Thüringen og Schwarzwald byder på gode muligheder for en dejlig skiferie med hele familien. Vil man ikke køre selv, tilbydes der mange billige flybilletter fra Danmark til f.eks. München og prisniveauet i Tyskland er rimeligt, især på de mindre skisportssteder.

Skihytter og skilejligheder i Tyskland


Billig skiferie i Italien

Billig skiferie i Italien

De forholdsvis lave priser på Italiens skisportssteder i Dolomitterne, Sydtyrol og Piemonte gør Italien til et af Europas førende rejsemål når det gælder billig skiferie. Italien har det hele: Vilde pister i Dolomitterne og uovertrufne skisportssteder, lækre skilejligheder og rustikke bjerghytter i de sydtyrolske skiområder kombineret med masser af solskin. Skiferie i Italien er en skøn oplevelse, for med undtagelse af tempoet på pisterne er livet afslappet og gæstfriheden stor. Du kan nyde „la dolce vita“ - det søde liv – med lækker italiensk mad og vin, smuk natur og gode skifaciliteter, også for børn.

Feriehuse og skilejligheder i ItalienLigesom med mange andre tips til en billig ferie, er nøgleordet at være i god tid. Flybilletter er billigst, hvis du bestiller tidligt, men det er også værd at checke om det kan betale sig at tage toget, for også her findes der mange gode tilbud. Hvis du medbringer dit eget skiudstyr og dermed undgår at leje ski, er kør selv skiferie en billig mulighed. Hvis I er flere der tager afsted sammen, kan I dele benzinudgifterne. Hvis du har et begrænset budget, kan du vælge at rejse på skiferie med bus.

Når du har selve rejsen på plads, kan du lede efter billige skilejligheder eller skihytter. Der findes mange skønne skiboliger på HomeAway.dk, der virkelig giver valuta for pengene, og du kan også finde fantastiske særtilbud i starten eller slutningen af skisæsonen. Et andet godt tip er at vælge en feriebolig der ligger lige udenfor skisportsstederne, da udlejningspriserne falder, jo længere du er fra centrum.

Når du er afsted på din billige skiferie er der mange andre tips til at spare penge, der oven i købet giver dig en bedre ferie. Hvis du lejer en skihytte eller en ferielejlighed behøver du ikke at gå ud at spise hver dag. Dit valg af skipas er ligeledes vigtigt. Køber du f.eks. et skipas til 4 eller 5 dage i stedet for til 7 dage kan du nyde mange af de andre aktiviteter og attraktioner på skisportsstedet uden at føle at du skal stå på ski hver dag, for at få mest muligt ud af dine penge.

Sidst, men ikke mindst: Ligegyldigt hvor god du er til at spare kan en billig skiferie blive meget dyr, hvis du ikke har en god rejseforsikring.

Søgning på feriehus eller ferielejlighed

Find den helt rigtige feriebolig