Storbyferie London 2016

Oplev Londons seværdigheder på en rejse til London

Storbyferie London 2016London er et af de mest populære rejsemål for en storbyferie i Europa. Og det med god grund: Denne spændende storby er som skabt til en ferie eller miniferie. Er du historisk interesseret eller vil du opleve moderne arkitektur? I London ligger historiske bygningsværker helt tilbage til romersk tid side om side med top moderne skyskrabere. Er du til kunst og kultur har London et væld af museer i verdensklasse og et kæmpe udbud af teaterforestillinger, musicals, klassiske koncerter samt moderne musik. Det er nemt at opleve Londons mange seværdigheder og mange tilbyder guidede ture på diverse sprog. Selvom London er en storby, gør busser og undergrundsbanen ”the Tube” det nemt og hurtigt at komme til de mange seværdigheder, der har gjort London så kendt verden over. Nedenfor finder du vores tips til nogle af disse seværdigheder.

Engelsk mad havde tidligere et noget blakket ry, men London har i de seneste år etableret sig på den kulinariske scene. Unge kokke går nye veje og etablerer spændende restauranter i alle prislag. Er du til mode og shopping findes der næppe noget bedre sted end London. Her kan du gøre virkelige kup, både med hensyn til tøj, sko og tasker, så husk at have lidt luft i kufferten til hjemturen.

London har længe været særdeles populært og hotelpriserne er, som i mange andre storbyer, tilsvarende høje. Når du holder storbyferie i London er det rart at bo tæt på centrum, men skal du have et hotel af bare nogenlunde standard i centrum af London kan det hurtigt blive dyrt. En ferielejlighed er et glimrende alternativ, ikke blot prismæssigt. Du har mere plads og privatliv og kan føle dig som en rigtig ”londoner” i din ferie.
 
Camden-und-Covert-Garden.jpg Notting-Hill.jpg


Trafalgar Square

Trafalgar Square

For mange er Trafalgar Square Londons centrum! På denne store plads finder der ofte festivaler sted og selvfølgelig er Nelsons monument nærmest synonym med London. National Gallery, der er et af verdens førende kunstmuseer, ligger ved Trafalgar Square og bag det ligger National Portrait Gallery. Fra Trafalgar Square er der ikke langt til Leicester Square med de mange restauranter og biografer, Piccadilly Circus, Soho, Covent Garden og Whitehall, der alle er et besøg værd under en tur til London.

Find en ferielejlighed tæt på Trafalgar Square


Westminster Abbey

Westminster Abbey

Westminster Abbey er en af Londons mest berømte kirker grundlagt i 1065. Den nuværende kirke er i gotisk stil, opført i det 13. århundrede. Westminster Abbey har nær forbindelse til det engelske monarki: Her blev Englands dronning Elizabeth II kronet i 1953. I 2011 blev prins William og Kate Middleton gift i denne storslåede kirke. Når du besøger Westminster Abbey kan du se mange britiske monarkers overdådige sarkofager og se ”Poet´s Corner”, hvor bl.a. Charles Dickens ligger begravet.

Find en feriebolig tæt på Westminster Abbey


Tate Modern London

Tate Modern

Tate Modern, der åbnede i 2000, er verdens største museum for moderne kunst. Det ligger på Southbank, dvs. på Themsens sydlige bred i centrum af London. Samlingen omfatter klassisk moderne og nutidig kunst fra 1900 til i dag, herunder værker af Van Gogh, Cezanne, Gaugain, Picasso, Matisse, Salvador Dali og Andy Warhol. Ud over den permanente samling er der ofte spændende særudstillinger. Fra museets øverste etager har du en fantastisk udsigt over London. Og bedst af alt: Der er gratis adgang.

Find en ferielejlighed ved Tate Modern


Borough Market

Borough Market

Tidligere var London ikke just kendt for sin madkultur, nærmest tværtimod, men i de senere år har byen udviklet sig kulinarisk. Flere og flere kokke får Michelin stjerner og der er mange toprestauranter i London. Borough Market er en helt speciel oplevelse. Markedet, der ligger i Southwark, er Londons største. Her kan du spise frokost fra 10-15 mandag til onsdag, torsdag til lørdag har markedet åbent fra sen formiddag til tidlig aften og du kan købe alt fra frisk frugt til færdiglavet mad.

Find en feriebolig tæt på Borough Market


Natural History Museum

Natural History Museum

Der er ingen mangel på museer i verdensklasse i London og dette naturhistoriske museum i South Kensington er ingen undtagelse. Selve bygningen der huser museet er særdeles imponerende og det gælder ligeledes museets samling: Fra kæmpe dinosaur-skeletter til interaktive udstillinger om dyre- og planteriget. Her kan du tilbringe mange spændende timer. Natural History Museum er meget børnevenligt med mange aktiviteter specielt for børn. Ligesom på Tate Modern er der gratis adgang.

Find en feriebolig i South KensingtonShopping i London Shoppingmulighederne er nærmest uendelige. Besøg nogle af de kendte stormagasiner som Harrods, Harvey Nichols, Liberty, Fortnum & Mason eller Marks & Spencer. Luksusforretninger finder du bl.a. i Bond Street samt i Knightsbridge, og Oxford Street med sine mange forretninger i alle prislag er et ”must”. Det historiske Covent Garden har mange spændende forretninger under et tag og området omkring Carnaby Street har unikke modebutikker. London har også spændende markeder, hvor der bl.a. sælges tøj, som f.eks. Camden Lock og Portobello Road, der blev kendt som antikvitetsmarked.

Londons restauranter Londons udvalg af restauranter er imponerende og i London kan du lære lande at kende – rent kulinarisk – der er virkelig eksotiske! Er du til indisk mad og vil du prøve en restaurant i særklasse, kan vi anbefale Amaya, der har en Michelin stjerne. Skal det være italiensk mad, så prøv Bocca di Lupo i Soho, der er rimelig i pris og en af Londons bedste italienske restauranter. I den anden (eksotiske) ende af skalaen kan vi anbefale Comptoir Libanais, der er en afslappet café med god libanesisk mad (prøv det!) i South Kensington. Det anbefales at reservere bord på de populære restauranter.

Museer i London En af de bedste ting ved London er at der er gratis adgang til næsten alle de store museer. Hvad enten du er interesseret i kunst, design, antikviteter, historie, videnskab eller tekstiler har London et eller flere museer i topklasse om emnet. Der er over 240 museer i London! Vi anbefaler Natural History Museum, British Museum og Victoria & Albert Museum.

Søgning på feriehus eller ferielejlighed

Find den helt rigtige feriebolig