Ferie eller langtidsferie i Thailand

Individuel ferie i Thailand – et af verdens bedste rejsemål til en tropisk ferie

Thailand-Obj-1073108.png

Den sydlige del af Thailand er kendt for sine pragtfulde strande. Her kan du holde en fantastisk sol- og badeferie, med vandsport af enhver art, paragliding, dykning og lystfiskeri. Pattaya sydøst for Bangkok er det klassiske rejsemål for alle der vil opleve masser af livligt natteliv, mens rejsemål i den sydvestlige del af Thailand som Phuket og Krabi, men også den smukke ø Koh Samui, er mere ”rolige” rejsemål, velegnet til par- eller familieferie.

De største kulturelle seværdigheder ligger i den nordlige del af Thailand som f.eks. Sukhothai, Thailands første uafhængige hovedstad fra det 13. århundrede, og Chiang Mai, der er den næststørste by i Thailand og et godt udgangspunkt for udflugter i den nordlige region.

Thailand er et billigt rejseland land med mange facetter og hovedstaden Bangkok er absolut et besøg værd under en ferie i Thailand. Kongepaladset The Grand Palace regnes for et af de smukkeste bygningsværker i Sydøstasien og tempelanlægget Wat Pho med den 46 meter lange liggende Buddhafigur hører til de obligatoriske seværdigheder i Bangkok. Desuden er shoppingmulighederne i Bangkok helt fantastiske.

Et feriehus er en enestående måde at opleve dette pragtfulde rejsemål på en individuel ferie eller langtidsferie i Thailand. Du finder praktiske oplysninger om klima og bedste rejsetidspunkt, sundhed og vaccinationer, lufthavne og indrejsebestemmelser sidst i denne artikel.

Vær opmærksom på at priseksemplerne nedenfor er pr. feriebolig og ikke pr. person.


Phuket-Obj-430486.jpg   Ferie Ko Samui hua-hin.jpg

 


Ferie i Hua Hin

Ferie i Hua Hin

Hua Hin ligger 200 km syd for Bangkok ved Siambugten. Thailands kongefamilie har siden 1920erne haft sin sommerresidens her og derfor har mange velhavende thailændere feriehus i Hua Hin. Hua Hin er mondæn, men ikke snobbet, med en enestående atmosfære du ikke finder på andre feriesteder i Thailand. Ud over de kilometerlange sandstrande er dette en typisk lille thailandsk by med templer og markeder. Vil du holde langtidsferie i Thailand og er du til golf, er Hua Hin med sine top golfbaner perfekt.

Find ferielejlighed eller feriehus i Hua Hin


Ferie på Phuket

Ferie på Phuket

Phuket er den største ø i Thailand og ligger 890 km syd for Bangkok. Phuket er velsignet med vidunderlig natur, herlige palmestrande, utallige sports- og fritidsaktiviteter og et skønt klima, så det er ikke noget under at Phuket i dag regnes for et af verdens bedste rejsemål til en tropisk ferie. Der er et hav af skønne strande på Phuket: Kata Beach, Surin Beach, Kamala Beach, Rawai Beach – navnene smelter nærmest på tungen. Desuden er der restauranter, natteliv, shopping- og udflugtsmuligheder.

Find ferielejlighed eller feriehus i Phuket


Ferie på Koh Samui

Ferie på Koh Samui

Øen Koh Samui ligger ca. 1 times flyvning fra Bangkok i Siambugten og er både natursmuk og charmerende. Her kan du holde en totalt afslappet ferie eller en rigtig aktiv ferie fyldt med underholdning. Smukke hvide sandstrande, et varmt hav og tropiske haver præger Koh Samui, og takket være den 50 km lange ringvej, der fører rundt om øen, er alle strande og småbyer hurtige at nå i bil eller på scooter. Chaweng Beach, Bo Phut Beach, Lamai Beach og Maenam Beach er de populæreste strande på Koh Samui.

Find ferielejlighed eller feriehus på Koh Samui

Ferie ved Patong Beach, Phuket

Ferie ved Patong Beach, Phuket

Patong Beach er den mest kendte strand og ferieby på Phuket. Her finder du det største udvalg af restauranter, barer, diskoteker og shoppingmuligheder. Stranden er virkelig skøn, 3 km lang, med masser af vandsportsaktiviteter: Windsurfing, snorkling, sejlads og selvfølgelig svømmeture. Om aftenen kan du først styrke dig på en af de mange restauranter for derefter at tage en slentretur gennem Patongs livlige natteliv eller tage på shopping – butikkerne har nemlig åbent til langt ud på natten.

Find ferielejlighed eller feriehus i Patong Beach

Ferie i Pattaya

Ferie i Pattaya

Pattaya er det mest kendte feriested i hele Sydøstasien og ligger 160 km syd for Bangkok på den østlige side af Siambugten. Pattaya strækker sig 15 km langs havet og har tre bystrande: North Pattaya, Central Pattaya og South Pattaya. Pattaya har længe været kendt for sit natteliv med særdeles let påklædte damer. Pattaya er dog andet og mere end dette, med et hav af ”normale” restauranter, barer og diskoteker. Vil du holde en fredeligere ferie, så vælg Jomtien Beach, der ligger ca. 2 km syd for Pattaya.

Find ferielejlighed eller feriehus i Pattaya

 Vejret i Thailand og bedste rejsetid

Thailand har tre årstider:

  • Marts til maj er den varmeste tid på året. Det er tørt og dagstemperaturen ligger i regelen pænt over 30° C.
  • Juni til oktober er regntid (monsuntid) med dagstemperaturer omkring 30° C og høj luftfugtighed. Man skal regne med en daglig kort men heftig byge. Øen Koh Samui er en undtagelse, her er sommeren den bedste rejsetid.
  • November til februar er den ”kølige” årstid med dagstemperaturer under og omkring 30° C. Luftfugtigheden er forholdsvis lav og derfor foretrækker mange dette tidspunkt til en ferie i Thailand.


Med fly til Thailand

Der er flere internationale lufthavne i Thailand: De vigtigste er Bangkok (BKK), Phuket (HKT) og Chiang Mai (CNX), der ligger i den nordlige del af Thailand. Til indrejsen kræves følgende for danske statsborgere: Pas der er gyldigt i mindst 6 måneder samt returflybillet og penge svarende til mindst 10.000 Baht pr. person eller 20.000 Baht pr. familie. Du kan holde ferie i Thailand i op til 30 dage uden visum. Såfremt du vil på langtidsferie i Thailand, bør du søge visum inden afrejse. Nærmere oplysninger fås hos den thailandske ambassade i København, thaiembassy.dk.

Vaccinationer – sundhedssystem i Thailand

Sundhedssystemet i Thailand er forholdsvis godt, især i Bangkok, på Phuket, i Pattaya, Chiang Mai og på Koh Samui, altså de mest populære rejsedestinationer. Her er der normalt heller ikke behov for særlige vaccinationer. Hvis du planlægger ture i andre dele af Thailand bør du tjekke med Statens Serum Institut på rejser.ssi.dk, hvor du ligeledes kan tjekke vedrørende malaria. Husk at tegne en rejseforsikring.

Det thailandske køkken

regnes for noget af det bedste i verden og et thailandsk måltid består typisk af flere retter. Eksotisk, raffineret, dels stærkt krydret, dels sur/sødt eller mildt. Skaldyr, fisk og kød med grøntsager samt ris eller nudler tilberedes med kokosmælk, ingefær, chili, soja, citrongræs og mange andre krydderier. I Thailand er måltidet en hyldest til livet!

Søgning på feriehus eller ferielejlighed

Find den helt rigtige feriebolig