Route 66 fra Chicago til Los Angeles

Route 66 i USA førte oprindelig fra Chigaco i Illinois til Los Angeles i Californien, gennem staterne Missouri, Kansas, Oklahoma, Texas, New Mexico og Arizona. Den blev indviet i 1926 og Amerikas hovedgade eller ”Mother Road”, som den også blev kaldt, var 3.940 km lang. Route 66 blev USA's vigtigste færdselsåre for dem der migrede vest på, især i 1930erne, og blev en økonomisk faktor i de byer og kommuner den passerede igennem. Den blev faktisk så populær at der i 1960erne endda blev lavet en Route 66 TV-serie og den blev ligeledes udødeliggjort i sangen „Route 66“, der bl.a. er blevet optaget af Rolling Stones og Depeche Mode.

Route 66 var en almindelig landevej, og efterhånden som trafikken øgedes blev den erstattet af det nye motorvejsnet, Interstate Highway System. I 1985 blev Route 66 officielt taget ud af USA's highway system. Men siden 1985 er der opstået foreninger til bevarelsen af Route 66 og de dele af den, der går gennem Illinois, Missouri, New Mexico og Arizona er blevet erklæret for ”National Scenic Byways” under navnet ”Historic Route 66”. En tur af Route 66 er ikke længere et middel, men et spændende mål i sig selv under en ferie i USA, hvad enten man kører hele turen eller dele af den.


Du er velkommen til at dele denne infografik


Brug embed-koden til at offentliggøre denne infografik om Route 66 på din hjemmeside eller webblog. Kopier den og placér den der hvor du ønsker den skal stå på din side.


   
 <a href="https://www.homeaway.dk"  target="_blank"> <img src="https://www.fewo-direkt.de/vd2/files/vv/images/Rt66VacationsDK1.jpg" alt="Route66iUSA"></a> 

 
   
 


Ferieboliger ved Route 66


Route 66 er en anderledes, spændende måde at opleve USA på. Den fører igennem mange store og små byer, hvor du kan opleve amerikansk livsstil med neonskilte og diners og nostalgi fra en svunden tid. Den historiske ”Mother Road”, som amerikanerne også kalder den, er uden tvivl en af USA's store seværdigheder. Vil du opleve det rigtige USA, bør du tage en tur af Route 66 – eller en del af den!Kom tæt på USA under en tur på Route 66 Route 66 er officielt afskaffet, men lever i bedste velgående. Den fører fra Chicago til Los Angeles, en historisk landevej gennem det centrale USA og nogle af landets mest typiske landskaber. Den starter ved Grant Park i Chicago og ender i Santa Monica i Californien og selvom Route 66 ikke længere er opført på officielle kort, lever nostalgi og historie ved mange af de traditionelle stop langs denne berømte landevej.

Fra begyndelsen af 1950erne blev Route 66 efterhånden erstattet af motorveje, de såkaldte interstate highways. De ældre dele af den betegnes som ”Historic Route 66”. Det er ikke muligt at følge Route 66 med et normalt kort. Der findes mange ”Historic Route 66” skilte, men desværre er mange også væk, takket være lidt for ivrige samlere og vinden i Oklahoma. Den længste ubrudte strækning fører gennem Oklahoma, gennem charmerende byer og forbi sjove seværdigheder.

Route 66 blev officielt taget ud af USAs highway system i 1985, men fortsætter med at fascinere og tiltrække rejsende. De nye motorveje gjorde det muligt at krydse landet hurtigt – uden at se noget. Måske er det ønsket om at ”se noget”, der holder Route 66 i live.

Søgning på feriehus eller ferielejlighed

Find den helt rigtige feriebolig