Ferie i New York

New York – oplevelser, seværdigheder og shopping i topklasse


Man bør besøge New York mindst én gang i livet. En ferie i New York byder på utallige oplevelser, seværdigheder og shopping i særklasse. Der bor over 7 millioner mennesker i de 5 distrikter eller boroughs, som de kaldes, der omfatter New York City: Manhattan, Queens, Brooklyn, Bronx og Staten Island, og New York har noget nyt at byde på, hver gang du besøger denne pulserende storby.

Shopping i New York er et kapitel for sig. På Fifth Avenue finder du alle de dyre designer butikker med tilsvarende imponerende priser. Der findes dog en del af de såkaldte outlet stores, hvor du kan købe designertøj med rabat på helt op til 80 %. Du kan også gå på shopping i de kendte stormagasiner, f.eks. Saks Fifth Avenue, Bloomingdale’s og Macys, om ikke andet for oplevelsens skyld.

New York ferie på Manhattan

Lejer du en lejlighed på Manhattan bor du indenfor gåafstand af nogle af New Yorks kendteste seværdigheder: Central Park, Rockefeller Center, Empire State Building, Times Square, MoMA samt den berømte Fifth Avenue, med alle de internationale modehuse og kendte stormagasiner, og Broadway, hvor du kan opleve nogle af de bedste shows i verden.

Find lejlighed på Manhattan


New York ferie i Brooklyn

Brooklyn er det tættest befolkede distrikt i New York – her bor over 2,5 millioner mennesker. Mange regner det for det ægte New York, der bør opleves hvis man bevæger sig ud over Manhattans grænser. De forskellige kvarterer har hver deres etniske særpræg og det gør en ferie i en lejlighed i Brooklyn til en spændende oplevelse.

Find ferielejlighed i Brooklyn


New York ferie i SoHo

I 1960erne og 70erne flyttede mange kunstnere til SoHo og indrettede studios og lofts i de gamle fabrikker, hvor huslejerne var lave. I de følgende årtier blev det smart at have en lejlighed i SoHo og i dag findes der et væld af gallerier, eksklusive butikker og restauranter. SoHo grænser op mod Little Italy, Chinatown, Nolita og Greenwich Village.

Find lejlighed i SoHo


New York ferie i East Village

Denne charmerende bydel ligger mellem Greenwich Village og Lower East side. Også her bor der mange kunstnere. I den østlige del af kvarteret ligger det hippe Alphabet City (opkaldt efter A, B, C og D gaderne). Fra den østligste del har man udsigt over East River. I det farverige og interessante East Village finder du massevis af hippe og sjove forretninger.

Find ferielejlighed i East Village


Ferie i New York på Staten Island

Lejer du en lejlighed på Staten Island har du en flot udsigt til Lower Manhattan og Ellis Island, men den mest fantastiske udsigt fra dette distrikt er til Frihedsgudinden. Staten Island er forbundet med Brooklyn via Verrazano Narrow Bridge, men man kan kommer til Manhattan med den berømte Staten Island Ferry, der sejler mellem Staten Island og Lower Manhattan.

Find lejlighed på Staten Island

Selv hvis du kun har et par dage i New York bør du se Frihedsgudinden og tage en tur forbi Times Square, der stråler med neonreklamer og kæmpe TV-skærme. Besøg også Central Park og tag en tur med elevator op i Empire State Building og nyd den fantastiske udsigt over New York. Har du lidt mere tid, så besøg Museum of Modern Art – MoMA – der er et af verdens førende museer for moderne kunst med over 100.000 værker i sin samling. Også Guggenheim Museet er et besøg værd, ikke mindst fordi museets arkitektur er et kunstværk i sig selv.
Vil du have flere tips til din storbyferie i New York? Vi har lavet en nem guide til New York Citys spændende kvarterer og bydele, der giver dig et lynhurtigt overblik over ”The Big Apple”.

Søgning på feriehus eller ferielejlighed

Find den helt rigtige feriebolig