Ferie i Mellemamerika

Palmestrande, mayatempler og farverig natur

Den landtange der forbinder Nord- og Sydamerika betegnes som Mellemamerika. Til Mellemamerika hører syv lande – fra nord til syd er det Guatemala, Belize,Honduras, El Salvador, Nicaragua, Costa Rica og Panama. Med et samlet areal på 524.000 kvadratkilometer er disse syv landet kun lidt større end Spanien. Der tales overvejende spansk og forskellige indianske sprog i Mellemamerika, eneste undtagelse er Belize, hvor hovedsproget er engelsk.

Mellemamerika er især kendt for sin fantastiske og utrolig rige natur – frodig jungle og hemmelighedsfulde tågeskove, majestætiske vulkaner og hvide palmestrande. Under en ferie i Mellemamerika vil du opleve et enestående dyreliv med papegøjer i alle regnbuens farver, vimsende små aber, farvestrålende frøer og sjældne havskildpadder i deres naturlige omgivelser.


Mellemamerikas byer er meget forskellige, nogle har et charmerende flair fra den spanske kolonitid, andre er super moderne storbyer, og overalt bliver du mødt med stor venlighed af den gæstfrie befolkning. Mellemamerika er forbundet af den berømte Pan-American Highway (på spansk Carretera Panamericana), som ifølge Guinness Book of Records er verdens længste vej.

Mellemamerikas historie kan spores tilbage til ca. år 10.000 f.Kr., hvor mayaerne og senere aztekerne udviklede de højkulturer, der har efterladt sig spor i form af fantastiske by- og tempelanlæg, der hører til de største seværdigheder i Mellemamerika. Efter

Ferie i Panama

Pragtfulde Panama! Det sydligste land i Mellemamerika har utrolig meget at byde på. Du kan ikke undgå at blive betaget af landets uberørte natur og ensomme palmestrande, der beskyttes af over 30 naturreservater. Hertil kommer hele syv indianerkulturer, der stadig lever i Panama, historiske seværdigheder, den moderne og kosmopolitiske by Panama City og sidst, men ikke mindst, landets berømteste bygningsværk: Panamakanalen, der skal ses under en ferie i Panama.

Find en feriebolig i Panama


Ferie i Costa Rica

Costa Rica er kendt for sin pragtfulde natur med imponerende vulkaner, tropiske urskove og fortryllende kyster. Costa Rica er lidt større end Danmark og udgør kun 0,03 % af jordens overflade, men hele 4 % af alle dyre- og plantearter har hjemme her. Ca. 25 % af landets areal er fredede naturområder. Stillehavskysten er det mest populære ferieområde. Kysten ved det Caribiske Hav er kendetegnet ved smukke hvide og sorte sandstrande og er ideel til lystfiskeri, snorkling og solferie.

Feriebolig til ferien i Costa Rica


Ferie i Nicaragua

Ligesom de andre lande i Mellemamerika har Nicaragua en rig flora og fauna, men også fantastiske strande, tropiske skove, vulkaner og byer, der er præget af den spanske kolonitid. Hovedstad er Managua. Til de helt særlige naturoplevelser hører Lago de Nicaragua, der med en størrelse på 8000 kvadratkilometer er verdens 19. største sø. Her ligger vulkanøen Omepete, der har været beboet siden år 2000 f.Kr., og som byder på fantastiske arkæologiske fund, eksotisk vegetation og et rigt dyre- og fugleliv.

Feriebolig til ferien i Nicaragua


Ferie i Belize

Belize er det eneste land i Mellemamerika, hvor hovedsproget er engelsk. Landet er mindre end Jylland og har en befolkning på 320.000. Belize har masser frodige regnskove og uberørt natur, 40 % af landets areal er under en eller anden form for beskyttelse og Belize har den højeste koncentration af ruiner fra Mayakulturen i Mellemamerika. Udfor Belizes kyst ligger verdens næststørste koralrev og hundredvis af koraløer med kokospalmer og strande som taget ud af en reklame.

Find en dejlig feriebolig i Belize

Mellemamerika ligger i den tropiske klimazone, hvorved temperaturerne kun svinger lidt. Groft sagt er der kun to årstider, tørketid fra december til april og regntid fra maj til november, men takket være den behageligt varme temperatur året rundt, kan man holde ferie i Mellemamerika på alle tider af året. Vejret er dog bestemt ikke ens overalt i området, det sørger højdeforskellen mellem bjergregionerne og kysterne for.

Klimaet er også forskelligt ved det Caribiske Hav og Stillehavskysten og Mellemamerika opdeles derfor ofte i to klimaregioner, det caribiske område og Stillehavsområdet. I området der ligger ud mod det Caribiske Hav er klimaet præget af passatvindene, der bringer luftfugtigheden langt ind i landet og sørger for frodige, tropiske regnskove. Mellemamerikas højland er generelt mere tørt end kystområderne og klimaet ved Stillehavskysten er generelt mere tørt end kysten ved det Caribiske Hav.

Søgning på feriehus eller ferielejlighed

Find den helt rigtige feriebolig


check