Ferie i Storbritannien og Irland

England, Skotland, Irland og Wales er altid en rejse værd 

Storbritannien omfatter England, Skotland, Nordirland og Wales, som hver har deres egen kultur, dialekter og traditioner. Storbritanniens historie går tilbage til omkring år 6500 f.Kr. og overalt i landet finder du imponerende seværdigheder, fra Stonehenge til Buckingham Palace. 28 menneske- eller naturskabte vidundere i Storbritannien er blevet optaget på UNESCOs liste over verdenskulturarv, bl.a. Giant’s Causeway in Nordirland, den gamle romerske by Bath og Tower of London i England, kong Edwards borg i Gwynedd i Wales og Old Town og New Town i Edinburgh i Skotland.

Udover de mange historiske seværdigheder byder Storbritannien på megen fantastisk natur og smukke landskaber. Fra det skotske højland med sneklædte bjerge og søer, de såkaldte lochs, over det smukke Lake District til det idylliske og frodige Cotswolds i Sydengland. I det skønne Wales finder du det pulserende Cardiff og Swansea i syd og de barske Snowdon bjerge mod nord. Både Belfast i Nordirland og Dublin i Irland er livlige storbyer, men tager man udenfor byerne, finder man dels smuk, frodig natur og dels små idylliske landsbyer, hvor livet går sin vante gang.Ferie i England

England som ferieland har alt: Storbyer som London og historiske byer som Bath, Oxford, og Cambridge, og tusindvis af historiske og moderne seværdigheder. I Cornwall i Sydvestengland vokser der palmer og her finder du lange sandstrande. Du finder også sandstrande og badebyer som Torbay og Paignton i Devon samt de store heder, Dartmoor og Exmoor. Lake District med sine mange søer er et paradis for naturelskere. I Cotswolds finder du idylliske landskaber og smukke byer som Gloucester.

Find sommerhus eller feriebolig i England


Ferie i Skotland

Skotlands hovedstad Edinburgh lokker med talrige seværdigheder: Edinburgh Castle og Holyrood Palace, hovedstrøget Royal Mile, Scotland Museum, Old Town med bygninger tilbage fra middelalderen og New Town med nyklassicistiske huse fra perioden 1750 til 1850. Ferie i det skotske højland er et møde med uberørt natur, der bedst opleves under vandreture. Skotland har nogle af verdens bedste golfbaner f.eks. ved Perth i Tayside eller Carnoustie. Et besøg i en af de mange whisky-destillerier er et „must“ under en ferie i Skotland.

Find ferielejlighed eller feriehus i Skotland


Ferie i Wales

Wales er kendt for sine slotte, klostre og kirker, keltiske traditioner og lange bynavne. Wales hovedstad Cardiff byder på seværdigheder som Cardiff slot. Caerphilly Castle, en af Europas største middelalderborge, ligger tæt på Cardiff. Naturoplevelser er garanterede i Brecon Beacons National Park i den sydlige del af Wales og Snowdonia National Park i Nordwales. Ved Wales sydlige kyst finder du idylliske kystbyer som Haverfordwest, Tenby, Broad og Dale. Øen Anglesey, der er forbundet med fastlandet ved to broer, ligger i Nordwales.

Find feriebolig eller feriehus i Wales


Ferie i Irland

Dublin, Irlands hovedstad, har mange seværdigheder såsom Trinity College, St. Patricks katedralen og Dublin Castle, samt mange gode pubber og attraktive shoppingmuligheder. Galway ved Irlands vestkyst har udviklet sig til et centrum for irsk folkemusik. Connemara har fantastiske landskaber med en barsk kyst, bjerge, søer, floder og skove, perfekt til en aktiv ferie. County Cork og County Kerry i Sydirland har en imponerende kyststrækning på over 950 kilometer. Den verdensberømte Blarney sten og Blarney slot ligger i County Cork.

Find ferielejlighed eller feriehus i Irland


Ferie i Nordirland

Nordirland hører til Storbritannien og Nordirland er frodigt og grønt med små landsbyer og lange gyldne strande. Glens of Antrim er præget af fortryllende dale og vandfald. Nordirlands største turistattraktion, Giant's Causeway, er et vulkanlandskab med 40.000 sekskantede basaltsten, der ser ud som en kæmpetrappe ned til havet. Hovedstaden Belfast er en attraktiv storby, kendt for sine gode restauranter og shoppingmuligheder. Særlige seværdigheder i Belfast er rådhuset ved Donegal Square, St. Anne katedralen, Ulster museet og Belfast slot.

Find feriehus eller feriebolig i Nordirland

Over 20 mio. turister besøger årligt Storbritannien og omkring 6 mio. vælger hvert år at holde ferie i Irland. Her er du nemlig garanteret en dejlig ferie med masser af oplevelser, ligegyldigt om du holder ferie i Storbritanniens eller Irlands storbyer eller nyder livet på landet.

Historiske byer, eventyrslotte, smukke kyster og et fantastisk varieret landskab, alt det og mere er en del af Storbritannien og Irland. Men i sidste ende er det måske briternes og irernes gæstfrihed og humor, der gør en ferie i Irland eller Storbritannien uforglemmelig; mangen et venskab er opstået på en pub. Ligegyldig hvor tit du har holdt ferie i Storbritannien eller Irland vil du altid opleve nyt og se nye sider af disse dejlige nationer.

Søgning på feriehus eller ferielejlighed

Find den helt rigtige feriebolig


check