Ferie på MallorcaFerie på MallorcaPopulære rejsemål og seværdigheder på Mallorca

Velkommen til Mallorca, en af de smukkeste øer i Middelhavet. Mallorca er et af vores favorit rejsemål og den største af de Baleariske Øer. Det dejlige klima og de mange fantastiske strande har gjort at familier, venner og par rejser til Mallorca gang på gang. De mange solskinstimer er ikke den eneste grund til at vælge Mallorca som feriested: Mange forelsker sig i de smukke landskaber, andre holder aktiv ferie i bjergene og børnefamilier foretrækker Mallorca fordi der ud over børnevenlige strande er mange familieattraktioner som vandlande og safariparker. Andre igen tager til Mallorca for at dyrke det livlige natteliv ved Playa de Palma, Magalluf og Palma Nova; kort sagt – der er noget for enhver smag.

Mallorca er lidt større end Fyn og har 869.000 indbyggere, hvoraf knap halvdelen bor i hovedstaden Palma. Øen har en lang historie der går tilbage til de første bosættelser for 8.500 år siden. Fønikerne, grækerne, romerne og maurerne har alle efterladt spor på øen. I 1479 blev Mallorca en del af det spanske kongerige. Der er mange seværdigheder på Mallorca: ”Le Seu” katedralen i Palma er øens mest besøgte seværdighed. Den gamle bydel i Palma, der ligger tæt på katedralen, minder med sit virvar af gader om maurertiden på Mallorca. De arabiske bade fra 900-tallet er et af de få deciderede arkitektoniske levn fra denne periode. Den imponerende Bellver borg (Castell de Bellver), der troner over Palma, huser i dag byens historiske museum.

Romerne grundlagde Palma og Pollentia, sidstnævnte lige uden for det nuværende Alcudia by. Selve Alcudia by har en imponerende bymur og udgravningerne af Pollentia er absolut et besøg værd. Andre spændende seværdigheder er drypstenshulerne på Mallorca, f.eks. Coves de Arta og Coves del Drac ved Mallorcas østkyst.

Priseksemplerne nedenfor er pr. feriebolig og ikke pr. person!


Alcudia.jpg Santa-Ponsa.jpg Palma.jpg

 


 


Alcudia – børnevenlig og mangfoldig

Alcudia – børnevenlig og mangfoldig

Alcudia er for mange lig med 11 km børnevenlig sandstrand. Og Playa de Alcudia er en af de bedste af slagsen på Mallorca. Den strækker sig fra havnebyen Puerto de Alcudia mod øst til Can Picafort. 1,5 km inde i landet, vest for Puerto de Alcudia ligger selve Alcudia by, den oprindelige by med megen charme og flair, et lokalt marked og gode restauranter. I Puerto de Alcudia, der er en moderne by, ligger en stor yachthavn, hvor der er promenade, restauranter, modebutikker, barer og caféer.

Find feriehus eller ferielejlighed i Alcudia


Palma – storby og strandliv

Palma – storby og strandliv

Palma har ca. 400.000 indbyggere og er fantastisk smuk. Tag en slentretur gennem den gamle bydel og nyd mallorquinske specialiteter i hyggelige gårdrestauranter og besøg Le Seu katedralen, der er en af verdens smukkeste. Holder du ferie i Palma kan du fint kombinere storbyferie med strandliv for de populære stande Playa de Palma og Can Pastilla ligger lige øst for byen. Shopping i Palma er også i særklasse (der findes efter sigende over 500 skobutikker) i de talrige indkøbscentre, og Jaime III. gade er spækket med luksusbutikker.

Find feriebolig i Palma de Mallorca


Santa Ponsa – familievenlig og tæt på det hele

Santa Ponsa – familievenlig og tæt på det hele

Santa Ponsa ligger 20 km sydvest for Palma ved Cala Santa Ponca bugten, der er kendt for sin børnevenlige strand og hyggelige strandpromenade. Byen med ca. 9000 indbyggere er et godt sted at holde ferie hvis du vil kombinere badeferie og sightseeing: Dels er der en dejlig strand og dels er du tæt på både Palma men også på Mallorcas maleriske vestkyst og de smukke Serra de Tramuntana bjerge. Der er heller ikke lang til det eksklusive Port d’Andratx og er du til golf er ikke mindre end tre top golfbaner i Santa Ponsa.

Find feriebolig i Santa Ponsa


Cala d’Or – elegant og hyggelig

Cala d’Or – elegant og hyggelig

Cala d’Or – guldbugten – er en elegant ferieby, planlagt med omtanke, uden højhuse. Cala d’Or ligger omkring seks maleriske bugter med strande og krystalklart vand og består af tre områder: Cala d’Or, Cala Egos og Cala Ferrara. De tre bydele og strandene er nemme at nå med ”minitoget”. Centrum ligger omkring Cala Gran badebugten og her er der gågader med butikker, restauranter og barer. Der er flere gode fiskerestauranter ved den eksklusive marina. Val d’Or golfklub ligger ca. 10 km fra Cala d’Or.

Find feriebolig i Cala d’Or


Cala Millor – badeferie og natteliv

Cala Millor – badeferie og natteliv

Cala Millor betyder ”bedste bugt” og bærer med rette dette navn – den 2 km lange sandstrand er helt fantastisk! Strandpromenaden lokker med mange barer, restauranter og her er også flere diskoteker, hvor der bliver festet igennem om sommeren. Nabobyen Cala Bona, som næsten går ud i et med Cala Millor, er mere rolig. Syd for Cala Millor ligger Sa Coma med en dejlig attraktion for børn (og voksne): En 40 ha stor safaripark som man kører igennem ligesom på en ægte safari. Der er talrige muligheder for vandsport, golf og ridning ved Cala Millor.

Find feriebolig i Cala MillorOm sommeren er det selvfølgelig alle former for sport i og på vandet der er i højsædet. Fra slutningen af oktober til maj når vejret er lidt køligere, drager mange til Mallorca for at holde cykelferie. Dagsture i Tramuntana-bjergene byder på udfordringer for trænede cykelryttere, men der findes også cykelruter til mere afslappede ture, f.eks. cykelstien langs kysten fra Palma til Arenal. Mallorca er ligeledes fantastisk til en golfferie: Der er 19 18-hullers golfbaner og fire 9-hullers golfbaner. Son Gual er en af de smukkeste og er blevet optaget på listen over verdens 100 bedste golfbaner. Den ligger ved km 11,5 på vejen fra Palma til Manacor.

Der er utallige shopping og indkøbsmuligheder på Mallorca. Alle byer har deres ugentlige marked med lokale produkter. Et af de mest typiske er markedet i Sineu om onsdagen. I Palmas gamle bydel findes der stadig hyggelige småbutikker og værksteder, hvor der bliver fremstillet keramik, kurve og mange andre ting. Derudover er der store indkøbscentre og shoppingparadis som Carrefour, Alcampo, El Corte Ingles på 7 etager og utallige boutiquer, heriblandt eksklusive mærkevareforretninger på gade Jaime III i Palma samt i Porto Portals og Port d’Andratx.

Søgning på feriehus eller ferielejlighed

Find den helt rigtige feriebolig