Ferie i Norden

Ferie i Sverige, Norge, Island eller Finland – storslåede oplevelser garanteres!

Schotterpist in NornskandinavienDanmark, Finland, Island, Sverige og Norge regnes til de nordiske lande og går under betegnelsen Norden. Færøerne, Grønland, Svalbard og Åland regnes ligeledes til Norden. Ind i mellem bruges betegnelsen Skandinavien om Norden, men til Skandinavien hører kun Danmark, Sverige og Norge. Det menes at betegnelsen Norden stammer fra tysk.

De nordiske lande er knyttet til hinanden historisk, kulturelt og sprogligt, og samarbejder i dag i Nordisk Råd. I alt er der ca. 25 millioner indbyggere i Norden, fordelt på godt 9 millioner indbyggere i Sverige; Danmark, Norge og Finland med hver godt 5 millioner og Island med ca. 320.000. Ca. 80 % af indbyggerne i Norden taler dansk, svensk eller norsk.

Dette er kort de tørre fakta omkring Norden. Hvad der ikke fremgår af dette, er den mangfoldighed de nordiske lande som rejsemål byder på: Sverige med store skove, skærgården, dejlige byer som Stockholm og Göteborg. Norge med dybe fjorde og høje fjelde, Oslo og Bergen. Island med vulkaner, gejsere og gletsjere men også den livlige og interessante hovedstad Reykjavik og endelig Finland med Helsinki, tusindvis af søer og sommernætter hvor det ikke bliver mørkt.

Lad dig inspirere i det følgende, en ferie i Norden er en kæmpe oplevelse!

 

Sverige_p2002266.jpg   Norge_p2015477.jpg Island_p527335.jpg


Ferie i Sverige

Ferie i Sverige

Midsommernætter, den svenske skærgård, ferie på en ødegård med egen sø, store skove, Småland med sine gårde der er som taget ud af en af Astrid Lindgrens bøger, storbyferie i Stockholm – en ferie i Sverige er alt dette og mere til. I store dele af Sverige er naturen helt uberørt, hvis du vil holde afslappet ferie væk fra det hele, tage på vandreture eller fiske. Den vestsvenske skærgård med byer som Lysekil og Strømstad er et godt sted at holde ferie, men også en by som Göteborg har meget at byde på.

Find ferielejlighed eller feriehus i Sverige


Ferie i Norge

Ferie i Norge

Norges udstrakte, uberørte natur er et fantastisk rejsemål. De norske fjorde, fjelde og gletsjere leder tankerne hen på nordiske guder og vikinger. Tag på vandretur, klatretur eller stå på ski om sommeren på en gletsjer i Norges herlige landskaber, f.eks. ved Geirangerfjord eller Nærøyfjord, der begge er blevet optaget UNESCOs verdensarvsliste. Besøg Oslo med Vigeland Skulpturpark og Holmekollen eller den charmerende by Bergen. Fra november til maj er 30.000 km løjper og pister at boltre sig på i Norge.

Find hytte eller feriehus i Norge


Ferie på Island

Ferie på Island

Island ligger i Nordatlanten, lige syd for polarcirklen. Det er den storslåede natur med ild og vand i form af vulkaner, gletsjere og imponerende vandfald samt det rige fugleliv der har gjort Island til et særdeles populært rejsemål. På en ferie i Island bør man besøge nationalparkerne med deres gletsjere, vulkaner, vandfald og gejsere, men også den blå lagune ved Grindavik, 45 min. kørsel fra Reykjavik. Der bor kun 300.000 på Island, heraf 106.000 i hovedstaden Reykjavik, der er en livlig, charmerende by.

Find feriebolig på Island


Ferie i Finland

Ferie i Finland

Saunaer, elge, birketræer og tusindvis af søer. Det er nok det de fleste af os forbinder med Finland. Er du til aktiv ferie eller træt af overrendte rejsemål syd på? I Finland kan du holde badeferie ved havet eller ved en af de mange tusind søer, lystfiskerferie med venner eller opleve de såkaldte ”hvide nætter” om sommeren, hvor det aldrig rigtig bliver mørkt. Om vinteren er Finland et rejsemål med snegaranti. De fleste søer fryser til og du kan stå på skøjter omgivet af vidunderlig smuk natur.

Find ferielejlighed eller feriehus i FinlandVil du på ferie i Sverige, er det nemt at tage bilen f.eks. via Øresundsbroen eller med færgen fra Helsingør til Helsingborg. Fra Jylland er der færgeforbindelser fra Frederikshavn til Göteborg og fra Grenaa til Varberg. Vil du flyve er der 31 lufthavne i Sverige med forbindelser fra Danmark. De største er Stockholm-Arlanda (ARN), Göteborg (GOT) og Malmö (MMX).

Fra Danmark er det oplagt at tage på bilferie til Norge. Du kan enten køre via Sverige eller tage en færge fra København eller fra Frederikshavn og Hirtshals i Nordjylland. Vælger du at flyve er der bl.a. lufthavne i Oslo (OSL), Bergen (BGO), Trondheim (TRD), Stavanger (SVG) og Kristiansand (KRS) og Haugesund (HAU).

Der er ingen direkte færgeforbindelser fra Danmark til Finland. Fra Stockholm er der daglig afgange til bl.a. Helsinki og Turku (Åbo) samt til Ålandsøerne. Ud over det er der (til dels) direkte flyforbindelser fra Danmark til 19 lufthavne i Finland, hvoraf den største naturligvis er Helsinki.

Vælger du at holde ferie på Island ligger den internationale lufthavn Keflavik (REK) ca. 60 km vest for hovedstaden Reykjavik. Der er direkte forbindelser både fra København og Billund. Desuden er der yderligere fem mindre lufthavne på Island. Vil du have bilen med, er der færgeforbindelse til Island fra Hirtshals.

Søgning på feriehus eller ferielejlighed

Find den helt rigtige feriebolig