Ferie i Tyrkiet

Tips og inspiration til en spændende ferie i Tyrkiet

Ferie i Tyrkiet Tyrkiet regnes for et af verdens smukkeste ferielande, især fordi dette spændende, orientalske land byder på enestående strande. Kulturelt interesserede feriegæster får også fuld valuta for pengene under en ferie i Tyrkiet. Landet, der ligger på to kontinenter, kan se tilbage på en over 13.000-årig historie og der findes tilsvarende mange spændende seværdigheder. Tyrkiet har noget at byde på for enhver smag, fra vandreture i de smukke bjergregioner over golfrejser til ferie i det pulserende Istanbul.

De fleste holder dog ferie i Tyrkiet for at nyde solen og det krystalklare hav, og Tyrkiet er ideel til en familieferie. Landets skønne strande er børnevenlige og de fleste strande har det ”Blå flag”, der står for gode faciliteter og vandkvalitet. Tyrkiet har en kyststrækning på over 8.000 km og hvad enten man vælger at holde ferie ved den tyrkiske riviera i Alanya eller ved Ægæerhavskysten på Bodrum-halvøen er man sikker på en skøn, afslappet ferie.

Det tyrkiske befolknings venlighed og gæstfrihed overfor gæster er dybt forankret i den tyrkiske kultur, man bliver mødt med et smil og ”Merhaba” – hej – under en ferie i Tyrkiet. Masser af sol, et turkisblåt hav og en varm velkomst – det er ferie i Tyrkiet.

 Ferie i Bodrum

Ferie i Bodrum

Bodrum-halvøen i Tyrkiet er et populært feriested, mange vesteuropæere og tyrkere ejer sommerhuse her på grund af det skønne klima, de gode strande og den smukke natur. Bjergene når helt ned til kysten, hvor man finder fine sandstrande og kan bade i det krystalklare Ægæiske hav. På Bodrum-halvøen finder man mange børnevenlige strande og et stort udvalg af vandsport fra dykning og windsurfing til vandski, f.eks. i Turgutreis, Gümüslük og Yalikavak ved Bodrums vestkyst.

Find ferielejlighed eller feriehus i Bodrum


 Ferie i Alanya

Ferie i Alanya

Alanya med sine fantastiske strande, utallige (fiske)restauranter, caféer, barer og natklubber er et pragtfuldt sted at holde ferie. Alanyas hyggelige havn er et populært mødested for lokale og feriegæster. Her finder man små forretninger med håndarbejder, lædervarer, smykker og tasker. Alanyas imponerende fæstning ligger 260 m over havet og herfra har man en pragtfuld udsigt. Fra centrum kan man til fods nemt komme til Damlatas drypstenshulen og ved siden af ligger Atatürk parken med Alanya-museet.

Find feriehus eller ferielejlighed i Alanya


 Ferie i Fethiye

Ferie i Fethiye

Fethiye i Tyrkiet er en livlig havneby, hvor tyrkisk livsstil og turismen udgør en perfekt blanding. Fethiye ligger hvor Taurus bjergene og Middelhavet mødes og byder på fantastiske strande og landskaber. Fethiye er en travl markeds- og havneby med masser af liv, og havnefronten er travl med et marked og mange små butikker samt fiskerbåde, store luksusyachter og turbåde. Fethiyes antikke bykerne med resterne af det hellenske teater og Johanitterborgen er ligeledes meget seværdige.

Find feriehus eller ferielejlighed i Fethiye


Ferie i Istanbul

Ferie i Istanbul

Ferie i Istanbul virker for mange som en blanding af orientalsk eventyr og europæisk metropol. Som den eneste by i verden ligger Istanbul på to kontinenter – Europa og Asien. Istanbul bliver tit betegnet som Tyrkiets egentlige hovedstad og det er en modsætningernes by: Rigdom og armod, hektisk gadeliv og fredfyldte parker, tradition og moderne præger denne pulsende by. Man bør planlægge med minimum 3-5 dage for at lære Istanbul at kende.

Find feriehus eller ferielejlighed i Istanbul


Ferie i Kalkan

Ferie i Kalkan

Kalkan er en malerisk landsby med smukke, smalle gader, hvide huse og små butikker og ligger ved en af de smukkeste kyststrækninger i Tyrkiet ved den Lykiske kyst. De brolagte stejle gader fører ned til Kalkans idylliske havn og byen har en charme, der er uberørt af turismen. Her er ingen masseturisme, og Kalkan er ideel til en afslappende ferie med familie eller venner.

Feriehuse og ferielejligheder i Kalkan


Bodrum har udviklet sig til et mondænt feriemål og er kendt for sit natteliv. Selve Bodrum by er fantastisk smuk med en malerisk bydel omkring havnen og sin gamle fæstning. Hele området har en atmosfære og livsstil, der er særdeles charmerende og holder man ferie på Bodrum-halvøen, vil man ofte vende tilbage gang på gang. Det er svært at sige om det er de fantastiske strande, det gode natteliv eller selve atmosfæren, der får mange til at holde ferie i Bodrum år efter år.

Alanya er omgivet af de smukke Taurus-bjerge og området byder på mange spændende udflugtsmuligheder til lands og til vands. På en varm sommerdag er en bådtur til Kizlar-grotten, hvor pirater skjulte deres fanger, Asiklar-grotten (de elskendes grotte) og til Fosforlu (fosfor) grotten, der skimrer i alle farver en fantastisk oplevelse. Landskabet mellem Alanya og Incekum er fortryllende med endeløse sandstrande, perfekt til afslappende dage med masser af sol og badning.

Klippegravene med kong Amyntas grav ligger tæt på Fethiye og er områdets store seværdighed. Taurusbjergene er et paradis til en vandreferie, mountainbiking eller til en rideferie. I bjergene kan man prøve svæveflyvning og paragliding, og se det smukke landskab fra en helt anden vinkel. Der findes mange idylliske strande, bugter, halvøer og øer langs kysten i ved Fethiye området. Mange strande er berømte verden over på grund af det hvide sand og krystalklare turkisblå hav. Hele kyststrækningen har en nærmest tropisk atmosfære og man kan tilbringe mange pragtfulde feriedage ved stranden, med en kølig cocktail i hånden mens man nyder solen.

Istanbuls mange seværdigheder som Topkapi paladset, Hagia Sophia moskeen, den blå moske, de utallige museer, kirker, paladser, moskeer og basarer kan synes uendelige, men tager man sig tid til at opleve solnedgangen over Bosporus-strædet, forstår man hvorfor Istanbul er en af de mest fascinerende byer i verden.

I Kalkan synes tiden at gå lidt langsommere, der er ingen hastværk og man kan nyde solnedgangen og aftenerne på en af de mange tagrestauranter i byen. De hvide sandstrande ved Kalkan og nabobyen Kas er selvfølgelig områdets top attraktion og indbyder til pragtfulde, afslappende dage ved stranden, hvor de omgivende bjerge danner en smuk baggrund. Kalkan – Kas området er et paradis for vandrotter og dykkere og der ligger dykkerskoler i begge byer. En bådtur langs kysten er en pragtfuld måde at tilbringe en feriedag i Kalkan.

Tyrkiet er kendt for sit gode køkken, der sammen med det italienske og japanske regnes for et af de bedste i verden. Hertil kommer et fornuftigt prisniveau og gode indkøbsmuligheder, der for mange er med til at gøre en ferie i Tyrkiet endnu mere attraktiv.

Ferie i en ferielejlighed eller et feriehus betyder individuel, anderledes ferie i Tyrkiet. Her får man en unik ferieoplevelse, hvor man kommer tættere på dette spændende lands befolkning og kultur.

Søgning på feriehus eller ferielejlighed

Find den helt rigtige feriebolig