Ferie på Malta

Nyd strandliv, sol og varme under en ferie på Malta

Malta har været et populært sted at holde ferie for os danskere i en mange år og det er ikke svært at forstå hvorfor: Masser af sol og varme, dejlige strande, masser af muligheder for sightseeing og en særdeles gæstfri befolkning. Republikken Malta består af tre beboede øer, Malta, Gozo og Comino, samt et par mindre øer. Selve Malta er på størrelse med Als og det er nemt at komme omkring på øen, enten med lejebil, bus eller taxa, for at opleve de mange seværdigheder Malta har at byde på.

Middelhavet omkring Malta er krystalklart, og er et paradis for både vandrotter og dykkere. Det maltesiske køkken er stærkt præget af det italienske – Sicilien ligger kun ca. 60 sømil nord for Malta – og der findes mange gode restauranter, hvor man kan spise til en meget rimelig pris og nyde et glas eller to af de mange gode lokale vine.

Maltas hovedstad Valletta er med sine 6000 indbyggere ikke stor men til gengæld særdeles imponerende. Valletta blev grundlagt i 1566 af Malteserridderne og er optaget på UNESCOs verdensarvsliste. En udflugt til Valletta er nærmest et ”must” under en ferie på Malta, dels på grund af de mange seværdigheder, men også på grund af den fantastiske udsigt over Vallettas havn.

Ferie i Mellieha

Ferie i Mellieha

Mellieha by ligger på en bakketop og herfra har man en pragtfuld udsigt over Middelhavet og Maltas længste strand, Mellieha Bay, der er særdeles børnevenlig. Mellieha er en lille hyggelig by med et godt udvalg af restauranter og butikker, og her kan du holde en dejlig afslappet sol- og strandferie.

Find ferielejlighed eller sommerhus i Mellieha


Ferie i St. Julians og Paceville

Ferie i St. Julians og Paceville

Paceville er centrum for nattelivet på Malta med et hav af barer og diskoteker. Om dagen lokker stranden i St. Georges Bay, der ligger lige ved Paceville, eller de mange strandklubber i området. St. Julians ligger omkring den smukke Spinola Bay med en promenade, der fører helt ind til Sliema, og mange gode restauranter. Her er tempoet lidt roligere end i Paceville og St. Julians er et godt udgangspunkt for ture ind til Valletta eller sightseeingture på Malta.

Find feriehus eller ferielejlighed i St. Julians og Paceville


Ferie i Marsaskala

Ferie i Marsaskala

Marsaskala er et lille, idyllisk fiskerleje i den sydøstlige del af Malta og mange maltesere har et sommerhus her. Her kan man holde en dejlig badeferie og opleve livet på Malta på nært hold. Marsaskala ligger for enden af en lang bugt af samme navn og denne er omgivet af en promenade med talrige caféer og restauranter.

Find feriehus eller ferielejlighed i Marsaskala


Ferie på Gozo

Ferie på Gozo

Naboøen Gozo ligger kun få kilometer fra Malta og der er gode færgeforbindelser fra enten Mgarr eller Sliema, men atmosfæren er en anden end på Malta. Tempoet er skruet lidt ned, der er mere grønt og mange maltesere siger at Gozo er som Malta var det for 30-40 år siden. Derfor vælger mange at holde ferie på Gozo i et feriehus, hvoraf mange er ombyggede traditionelle ”farmhouses” eller bondegårde, med masser af atmosfære.

Sommerhuse og feriehuse på Gozo


Ferie i Xaghra, Gozo

Xaghra (udtales shara) på Gozo er en traditionel landsby med en vidunderlig afslappet atmosfære uden stress og jag. Xaghra ligger på en bakke ca. 4 km øst for Gozos hovedstad Victoria og er kendt for Ggantija-templet, der dateres tilbage til stenalderen, men ud over det er landsbyen omgivet af frugtbare, stedsegrønne dale og fra Xaghra har man udsigt til den nok smukkeste strand på Gozo, Ramla Bay, der ligger 5 minutter fra landsbyen.

Feriehuse og sommerhuse i Xaghra

Maltas historie kan spores 7.000 år tilbage. Haqar Qim megalit-tempelanlægget er ældre end pyramiderne og der findes yderligere fem megalittempler på Malta og Gozo. Efterfølgende har grækerne, fønikerne og romerne sat deres spor, ligesom araberne i middelalderen har efterladt en arv, der tydelig ses i arkitekturen på Malta ligesom de skal have introduceret vandingssystemer. Fra 1530 til 1798 blev Malta styret af Malteserridderne, herefter fulgt en kort periode under fransk herredømme indtil den blev en britisk koloni i 1814. Malta blev uafhængig republik i 1974, men også englænderne har sat deres præg på øen og langt de fleste maltesere taler engelsk.

Hvad enten man er interesseret i Maltas historie eller blot vil holde en dejlig solferie på Malta, er en ferielejlighed eller et feriehus på Malta den perfekte base til at få en afslappende ferie med familie og venner. Det er meget få feriesteder, der har en så charmerende, fredelig og afslappet atmosfære som Malta.

Søgning på feriehus eller ferielejlighed

Find den helt rigtige feriebolig