Rom guide til din næste storbyferie i Rom


Rom guideNavnene smelter nærmest på tungen: Fontana di Trevi, Piazza Navona, Trastevere, Michelangelo. Rom er en fantastisk by – gammel, ny, den evige stad. Den enestående blanding af historiske seværdigheder og la dolce vita alla romana – det søde liv i Rom – gør en storbyferie i Rom uforglemmelig.

Du kan opleve over 2.500 års historie i centrum af Rom, fra Forum Romanum over Colosseum og Pantheon til Peterskirken. Rom byder på over 60 museer med skulpturer og billedkunst i verdensklasse. Men prøv også at dykke ned i det romerske liv på de mange pladser og gader. Du glemmer hurtigt hverdagen over en kop espresso. Når du om aftenen nyder et godt måltid og et glas vin på et lille trattoria, oplever du romernes ubekymrede livsglæde. Blandingen af elskværdigt kaos og italiensk temperament, af ynde og elegance ved siden af melankoli og forfald udgør Roms charme.


Rom guide


Du er velkommen til at dele denne infografik

Brug embed-koden til at offentliggøre denne infografik om Rom på din hjemmeside eller webblog. Kopier den og placér den der, hvor du ønsker den skal stå på din side.

<a href="https://www.homeaway.dk" target="_blank"> <img src="https://www.homeaway.dk/info/files/shared/infografik/Rome-Guide.jpg" alt="Rom guide til storbyferien i Rom"></a>

Planlæg din ferie i Rom: Bedste rejsetidspunkt

Sommeren er det populæreste tidspunkt for en storbyferie i Rom og alle seværdigheder har normale eller udvidede åbningstider. Til gengæld er der mange turister i Rom og temperaturen kommer ofte op over 30 grader i august. Om vinteren er der langt færre turister, og Rom byder på milde temperaturer omkring 10 grader. Nogle af Roms seværdigheder har indskrænkede åbningstider eller er lukkede om vinteren.

Foråret og efteråret er de bedste tidspunkter til en storbyferie i Rom.

Alle veje fører til Rom

Hvis du vælger at flyve til Rom, er der to lufthavne. Italiens største lufthavn, Fiumicino, ligger 32 km vest for Roms centrum. Der er gode metro, bus og taxaforbindelser til centrum af Rom. Ciampino lufthavn, 12 km syd for Rom, servicerer bl.a. RyanAir og WizzAir. Vælger du at tage toget, ankommer du på Roma Termini, Roms hovedbanegård.

Overnatning i Rom

Rom blev oprindelig opført på 7 høje. Kortet på vores infografik viser hvor du finder nogle af Roms kendteste bydele og nogle af deres berømte seværdigheder.
 Seværdigheder i Rom

Den evige stad: Det antikke Rom

Gå ikke glip af det antikke Roms klassiske seværdigheder
Forum Romanum - Romerrigets politiske centrum igennem 1000 år
Colosseum - amfiteater fra år 80 e.Kr.
Pantheon - tempel ca. år 125 e.Kr.
Vatikanstaten - Vatikanet blev en selvstændig stat i 1929. Peterskirken, Vatikanmuseerne og Peterspladsen ligger i Vatikanstaten

Andre populære seværdigheder:

Piazza Navona – en af Roms smukkeste pladser
Den Spanske Trappe – Europas bredeste trappe og et populært mødested
Campo de´ Fiori – et af Roms travleste formiddagsmarkeder
Trevi-fontænen – Roms største fontæne
Via Condotti – Roms eksklusive shoppinggade


Søgning på feriehus eller ferielejlighed

Find den helt rigtige feriebolig


check