Ferie ved De norditalienske søer

Oplev gamle kendinge som Gardasøen og Comosøen eller prøv nye rejsemål som Ortasøen, Maggioresøen og den italienske del af LuganosøenFerie ved De norditalienske søerDe norditalienske søer ligger syd for Alperne og oser af sydlandsk charme med palmer, olivenlunde, vinbjerge og en sand blomsterpragt. De store villaer fra det 18. og 19. århundrede med overdådige haver, der ligger ved mange af søerne, viser at dette område længe har været et attraktivt sted at holde ferie. Samtidig kan du opleve århundredegamle landsbyer med hyggelige, krogede gader der vidner om livet inden turismen holdt sit indtog i dette skønne område.


Gardasøen (Lago di Garda) på 370 km² er den største sø fulgt af Maggioresøen (Lago Verbano) på 212,5 km², Comosøen (Lago di Como) på 146 km², Iseosøen (Lago d´Iseo) på km², Luganosøen (Lago di Lugano) på 48,7 km², Ortasøen (Lago d´Orta) på 18,2 km², Lago di Varese på 14,9 km² og Idrosøen (Lago d´Idro) på 11,4 km².

De norditalienske søer har hver deres særpræg: Gardasøen er den bredeste, og takket være en ringledning er Gardasøens vand rent, så man kan bade og dyrke vandsport uden betænkeligheder. Vindforholdene især i den nordlige del af Gardasøen har gjort den til et mekka for windsurfere om sommeren. Maggioresøen og Comosøen er smalle, dybe gletsjersøer. Luganosøen ligger både i Italien og Schweiz og den nordlige del af Maggioresøen ligger i kantonet Tessin i Schweiz. Ortasøen er kendetegnet ved at den ofte er spejlblank.

Der ligger mange smukke og interessante byer ved de forskellige søer som f.eks. Sirmione, Malcesine og Limone ved Gardasøen og der er ligeledes glimrende muligheder for dagsudflugter til spændende byer som Milano, Verona og Venedig under en ferie ved De norditalienske søer. Holder du ferie med børn ved De norditalienske søer vil en udflugt til Gardaland ved Gardasøen eller Safari Park Pombia syd for Maggioresøen sikkert vække lykke. 


Ferie ved Gardasøen

Ferie ved Gardasøen

Gardasøen har været et populært sted at holde ferie i mange år. En ferie ved Gardasøen byder på noget for enhver smag: Sol- og badeferie, masser af muligheder for at dyrke vandsport, vandreture i bjergene og mange hyggelige byer og seværdigheder ved selve Gardasøen, såsom Malcesine, Sirmione og Garda, eller udflugter til Verona og Venedig. Gardasøens østlige bred har det mildeste klima, her ligger bl.a. Bardolino og Lazise. Forlystelsesparkerne Gardaland, Movieland og Caneva Aquapark ligger tæt.

Find ferielejlighed eller feriehus ved Gardasøen


Ferie ved Comosøen

Ferie ved Comosøen

Comosøen er en kontrasternes sø, omgivet af høje til dels forrevne bjerge, men med en yppig vegetation og blomsterpragt ved søens bred. Como og Lecco i Comosøens sydlige spidser tiltrækker mange turister med gode shoppingmuligheder og seværdigheder som Castello Baradello og domkirken i Como. Byerne Bellagio og Tremezzo er søens mondæne centre, men for mange er Varenna med Vezio-borgen den mest romantiske by, der skal ses under en ferie ved Comosøen. Fra Castella di Vezio har man en fantastisk udsigt over Comosøens tre ”arme”.

Find feriehus eller ferielejlighed Comosøen


Ferie ved Maggioresøen

Ferie ved Maggioresøen

Størstedelen af Maggioresøen hører til Italien mens en ca. en femtedel ligger i Ticino i Schweiz. Den vestlige bred i Italien ligger i Piemonte og er for mange den smukkeste side af søen. Byen Cannobio hører til de smukkeste, men også det mondæne Stresa og Verbania på vestbredden ligger flot. Her er der palmer og i Verbania ligger en af landets prægtigste botaniske haver ved Villa Varanto. Der gode muligheder for vandreture i de smukke bjerglandskaber under en ferie ved Maggioresøen hvor der selvfølgelig også er mange mulighed for svømmeture og vandsport.

Find feriebolig ved Maggioresøen


Ferie ved Luganosøen

Ferie ved Luganosøen

Den italienske del af Luganosøen er delt i en østlig og en vestlig del med den schweiziske del i centrum. Porlezza er den største by på den italienske side og ligger i den østlige del. For mange er byen med sit historiske centrum og dejlige strand den smukkeste ved Luganosøen. Mange vælger derfor at holde ferie ved Luganosøen her. Den vestlige del af Luganosøen ligger i Vareseprovinsen i Lombardiet. Den største by er Porto Ceresio, en hyggelig by smukt beliggende ved søens bred. Også Brusimpiano ligger smukt, omgivet af skovklædte bakker.

Find ferielejlighed eller feriehus ved Luganosøen


Ferie ved Ortasøen

Ferie ved Ortasøen

Ortasøen ligger vest for Maggioresøen og er kendetegnet ved langt færre turister. Vestbredden er stejl, bjergene her hører til Monte Rosa bjergkæden. Østkystens landskab er mildere med enge og skove. Også klimaet er mildere ved Ortasøens østbred og her ligger søens interessanteste by Orta og øen San Giulio. Mange tilbringer deres ferie ved Ortasøen her. Selve Orta er bilfri med smalle gyder omgivet af høje barokhuse med smukke gårde. Der er gode muligheder for aktiv ferie ved Ortasøen: Sejlads og windsurfing, men også dykning er populært da vandet er meget klart.

Find feriehus eller ferielejlighed ved OrtasøenDe norditalienske søer giver utallige muligheder for en aktiv ferie for hele familien: Vandreture, mountainbiketure, lystfiskeri, vandsport, windsurfing og kitesurfing, klatring og bjergbestigning. Der ligger ligeledes flere gode golfbaner i området og Ortasøen er et populært rejsemål blandt sportsdykkere.

Da søerne ligger beskyttet af Alperne er klimaet mildt det meste af året, foråret starter tidligt og det er varmt til langt ud på efteråret.

Mange vælger at tage på bilferie i Norditalien. Vil du flyve, ligger de nærmeste lufthavne i Milano, Bergamo og Verona.

Søgning på feriehus eller ferielejlighed

Find den helt rigtige feriebolig


check