Betingelser og vilkår rejsende

 

Sidst opdateret: 5. marts 2018                                                      

  Download som PDF

1. Indledning 

1.1 HomeAway (som defineret herunder) er et datterselskab af Expedia, Inc. (“Expedia”) i USA. HomeAway Group (som defineret herunder) udbyder en onlineportal og forskellige værktøjer, tjenester og funktioner, som giver udlejere mulighed for at udleje boliger, og feriegæster mulighed for at booke en sådan bolig (samlet benævnt “tjenester”).  Tjenester udbydes gennem landsspecifikke websiteadresser, herunder i www.homeaway.dk og også gennem mobilapplikationer (til mobiltelefon, tablet og andre enheder eller grænseflader) (samlet benævnt ”Sitet”). Driften af HomeAway i Europa forvaltes af HomeAway UK Limited of Level 25, Portland House, Bressenden Place, London SW1E 5BH (“HomeAway” “vi” “vores” “os”). Betaling for booking, der udføres via Sitet (“Betalingstjenester”), håndteres af tredjeparts betalingstjenester og/eller af HomeAway Sàrl, of 81 Merrion Square South, Dublin 2, Irland (“HomeAway Payments”). For nemheds skyld for så vidt angår definitioner (men ikke i anden forbindelse), henvises der til Expedia, Inc., dets associerede selskaber og datterselskaber, herunder HomeAway, når vi anvender benævnelsen ”HomeAway Group” i disse vilkår og betingelser.

1.2 Disse vilkår og betingelser (“Vilkår og Betingelser for Feriegæster”) regulerer sammen med privatlivspolitikken forholdet mellem HomeAway og enhver part, som går ind på eller anvender Sitet og dets indhold eller tjenester, der er tilgængelige via Sitet, som feriegæst eller potentiel feriegæst, og som ikke anvender det i hans/hendes/dets kapacitet som udlejer eller agentur (samlet benævnt ”Feriegæst” eller ”dig”). Feriegæster inkluderer personer, der anvender Sitet til at få adgang til information om og til at booke boliger fra udlejere eller agenturer, uanset om det er til forretnings- eller ferieformål.

1.3 Vilkår og Betingelser for Feriegæster udgør en juridisk bindende aftale mellem HomeAway og Feriegæsten. Ved at anvende eller gå ind på Sitet eller HomeAways portaler eller systemer, bekræfter du, at du accepterer og er underlagt Vilkår og Betingelser for Feriegæster, såvel som vores Privatlivspolitik, på vegne af dig selv og alle personerne, der er angivet ved navn i din booking. En Feriegæsts booking via eller ved brug af HomeAway-websitet er underlagt vilkår og betingelser på HomeAway-websitet, som bookingen gennemføres gennem (og ikke nødvendigvis det HomeAway-website, hvor boligen oprindeligt blev annonceret). Hvis der er uoverensstemmelser mellem de vilkår og betingelser for HomeAway-websitet, hvor du fandt boligen, og de vilkår og betingelser for HomeAway-websitet, hvor du afslutter en booking, vil vilkår og betingelser for det HomeAway-website, hvor bookingen afsluttes, være gældende. Hvis du ikke accepterer disse Vilkår og Betingelser for Feriegæster i deres helhed, har du ikke ret til at få adgang til eller til at anvende Sitet.

1.4 HomeAway tillader ikke nogen person at registrere sig på dette Site, medmindre vedkommende kan indgå i juridisk bindende kontrakter.

1.5 HomeAway kan til enhver tid revidere disse Vilkår og Betingelser for Feriegæster fra tid til anden på baggrund af f.eks. ændring i forretningsmodellen, nye/ændrede/ophørte produkter eller funktioner, eller på grund af ændringer i gældende lov. Du vil modtage en meddelelse i rimelig tid forud for eventuelle ændringer af disse Vilkår og Betingelser for Udlejere eller i tilfælde af vores beslutning om at opsige disse Vilkår og Betingelser for Udlejere. Du vil blive underrettet om sådanne ændringer eller opsigelse via opdateringer på vores hjemmeside eller via email. Du bør regelmæssigt tjekke denne side for at læse de mest aktuelle Vilkår og Betingelser for Feriegæster, da de er bindende for dig.


2. Sitet er kun et mødested

2.1 Dette site er et mødested, hvor Feriegæster kan se annoncer for, og finde information om, boliger, der er til leje (“Boliger”) af andre, herunder, udlejere, lejere og agenturer (hver kaldet en “Udlejer” og, sammen med en Feriegæst, kaldet “brugere”). Vi kan også tilbyde andre værktøjer eller tjenester, som giver brugere mulighed for at kommunikere med hinanden og indgå lejeaftaler eller andre transaktioner med hinanden.

2.2 Sitet fungerer udelukkende som et sted, hvor brugerne kan få kontakt med hinanden. HomeAway er ikke, og bliver ikke, en del af et kontraktmæssigt forhold mellem Feriegæsten og Udlejeren, og HomeAway mægler ikke mellem Feriegæsten og Udlejeren i tilfælde af, at der opstår uenighed mellem dem. Du bekræfter og accepterer, at Feriegæsten og Udlejeren er ansvarlige for udførelse af alle forpligtelser hvad angår sådanne aftaler, og at HomeAway ikke er en del af sådanne aftaler, og HomeAway fralægger sig alt ansvar fra eller relateret til alle sådanne aftaler.  Dette er også gældende, hvis Sitet formidler booking af en Bolig eller brugen af andre værktøjer, tjenester eller produkter, da HomeAway ikke er en del af noget lejemål eller nogen anden aftale mellem Feriegæster og Udlejere.

2.3 Feriegæster er ansvarlige for, og accepterer at overholde, alle love, regler og bestemmelser, der er gældende for deres brug af Sitet, deres brug af alle værktøjer, tjenester og produkter, der tilbydes på Sitet, og enhver transaktion, de tager del i enten på Sitet eller i forbindelse med deres brug af Sitet. Feriegæster skal være opmærksomme på, at Udlejere er ansvarlige for og accepterer at overholde alle love, regler og bestemmelser, der gælder ved annoncering og udlejning af deres Bolig såvel som ved varetagelsen af deres boligudlejningsforretning. Vær opmærksom på, at selvom vi ikke er en del af nogen udlejningstransaktion og ikke påtager os noget ansvar for overholdelse af loven eller bestemmelserne, hvad angår Boliger, der er annonceret på Sitet, kan der forekomme tilfælde, hvor vi alligevel er forpligtet (hvilket afgøres alene af os efter eget skøn) til at videregive information relaterende til en annonce, så vi kan hjælpe myndighederne med undersøgelser, retslige eller administrative handlinger. Vi kan vælge at opfylde eller afvise en sådan forpligtelse, helt efter eget skøn.

2.4 HomeAway vil opkræve et servicegebyr af Feriegæster, der booker en Bolig på Sitet via Sitets checkout. Servicegebyret dækker brugen af Sitet, herunder funktioner som 24/7 support, og beregnes som en procentdel af det samlede lejebeløb (som kan omfatte yderligere gebyrer og depositum mod eventuelle skader, opkrævet af Udlejer). Afhængigt af den relevante lovgivning, som Feriegæsten og/eller Udlejeren er omfattet af, kan servicegebyret være underlagt (eller inkludere) moms, belægningsskat (som beskrevet i afsnit 2.7) eller andre tilsvarende, indirekte skatter, der måtte være gældende. Udlejere accepterer, at de ikke vil opfordre eller rådgive en Feriegæst til at undgå eller omgå servicegebyret, der opkræves af HomeAway, og Feriegæsten accepterer ikke at undgå eller omgå servicegebyret.

2.5 HomeAway kan blive pålagt at opkræve og betale skatter (inklusiv moms, omsætningsskat eller andre lignende skatter) der er tillagt servicegebyret. I tilfælde, hvor det er påkrævet, vil HomeAway give Feriegæsten en faktura, der angiver, hvor meget skat, der blev opkrævet i forbindelse med servicegebyret. Hvis Feriegæsten er berettiget til en dispensation fra indirekte skatter eller tilsvarende i forbindelse med servicegebyret, skal han/hun give HomeAway den påkrævede dokumentation og support for en sådan dispensation.

2.6 Hvis Feriegæsten er en virksomhed, der er momsregistreret, eller en medarbejder i en virksomhed, der refunderer den opkrævede moms, skal den/de oplyse et gyldigt momsnummer til HomeAway såvel som dets relaterede faktureringsadresse, så HomeAway kan anvende omvendt betalingspligt, hvor det måtte være relevant, for servicegebyret. Hvis Feriegæsten har en faktureringsadresse i Storbritannien, er omvendt betalingspligt ikke relevant, og Storbritanniens moms vil blive opkrævet.

2.7 Opkrævelse og overførsel af belægningsskat: Feriegæster er ansvarlige for betaling af belægningskat (turistskat, turismeskat, eller lignende skatter, opkrævet af den lokale lovgivning), en skat, der generelt opkræves af Udlejere. I visse lovgivninger kan HomeAway beslutte, alene efter eget skøn, direkte at opkræve og overføre belægningsskatten på Udlejernes vegne. Hvis det er tilfældet, skal Udlejerne ikke opkræve eller overføre penge fra Feriegæster til byen for denne skat. I alle lovgivninger, hvor denne proces indføres, instruerer og autoriserer Udlejerne hermed HomeAway til at opkræve belægningsskat fra Feriegæster på deres vegne, og endvidere at opfylde byens krav til selvangivelse, herunder overførsel af pengene.

2.8 Sitet består af annoncer for Boliger fra Udlejere såvel som indhold fra andre tredjeparter. Udlejeren eller den oprettende tredjepart er ansvarlig for sådant indhold. Vi har intet ansvar for sådant indhold, da vi kun giver adgang til indholdet som en service for dig, og giver dig mulighed for at kommunikere direkte med Udlejeren for at forespørge om en Bolig og foretage bookinger hos Udlejeren for at kunne leje en Bolig. Alle dine bookinger foretages direkte hos Udlejeren, og din kontrakt er med Udlejeren. Alle sådanne kontrakter bestemmer dine rettigheder, hvad angår beboelse og brug af Boligen, og kan indeholde forpligtelser til at betale yderligere gebyrer og skatter. HomeAway er ikke en del af en sådan kontrakt, og HomeAway er ikke ansvarlig overfor dig for Udlejerens foranstaltninger, hvad angår Boligen. Vi påtegner, støtter, repræsenterer og garanterer ikke for sandheden, nøjagtigheden eller pålideligheden af nogen information i annoncer på Sitet, og heller ikke for meninger/indhold, der er indsendt af tredjeparter.

 

3. Boligannoncer og interaktion med Udlejere

3.1 Bemærk, at Udlejere alene er ansvarlige for al information, herunder billeder, tekst og andet indhold vedrørendede Boliger, de tilbyder (“Annoncer”), såvel som for opdatering samt sikring af (såfremt det er relevant), at de er oversat korrekt. Dvs. at hvis en annonce er linket til en automatisk oversættelsesfunktion, som f.eks. Google Translation, er det Udlejerens ansvar at sikre, at den resulterende oversættelse er nøjagtig, såvel som korrigere eventuelle mangler.

3.2 Hvis en Feriegæst finder en Bolig, de er interesseret i, kan de, uden at logge på Sitet, sende en anmodning om information til Udlejeren (en “Forespørgsel” eller “Forespørgsler”), der skal inkludere deres navn og hvilken information, de forespørger om.  Vi og HomeAway gruppen kan fra tid til anden tilbyde forskellige nyhedsbreve, der sendes via e-mail, der har til hensigt at forbedre de tjenester, vi eller de tilbyder. Feriegæster kan tilmelde sig nyhedsbrevene, når der sendes forespørgsler, eller framelde sig nyhedsbreve, når de booker på Sitet. De kan annullere deres abonnement på disse nyhedsbreve via e-mail når som helst via Center for Foretrukken Kommunikation. Det kan dog tage lidt tid inden ændringerne træder i kraft.
3.3 Feriegæsten modtager en bekræftelse fra HomeAway, efter der er sendt en Forespørgsel til Udlejeren.

3.4 Udlejeren kan kommunikere med Feriegæsten direkte i forbindelse med Forespørgslen, og Feriegæster og Udlejere kan også kommunikere med hinanden via Sitet (og via andre værktøjer på HomeAway portalen).
3.5 Hvis en Udlejer har aktiveret online bookinger, kan Feriegæsten udføre en booking online, der skal godkendes eller afvises af Udlejeren inden for 24 timer. En Feriegæst, hvis booking blev bekræftet af Udlejeren, kan betale online med sit kreditkort via betalingsportalen, der tilbydes af vores tredjeparts betalingstjeneste og/eller HomeAway Payments . Online betalingstjenesten er underlagt vilkår og betingelser fra tredjepartsbetalingstjenesten eller, hvis der benyttes HomeAway Payments, er den underlagt aftalen om opkrævning af gebyr for indkvartering, og Feriegæsten accepterer og bekræfter, at (med undtagelse af HomeAway Payments’ forpligtelser under aftalen om opkrævning af gebyr for indkvartering) HomeAway ikke har nogen kontrol over eller noget ansvar for denne tjeneste.  

3.6 Kommunikation mellem Feriegæster og Udlejere, der anvender HomeAway-portalen, må ikke inkludere e-mailadresser eller telefonnumre. Husk, at kommunikation på Sitet (eller via HomeAway portalen) kan gennemses af medarbejdere hos og repræsentanter for HomeAway. Vær venligst også opmærksom på, at vi, i overensstemmelse med vores sikkerheds- og kontokrav, kan fjerne eller redigere informationer fra en sådan kommunikation (f.eks. e-mailadresser, telefonnumre eller andet indhold, som, efter vort skøn, er upassende eller i strid med gældende love og bestemmelser).

HomeAway kan fra tid til anden benytte e-mailservere fra tredjeparter til at sende og spore modtagelse af e-mails med forespørgsler, samt til at analysere mønstre i brugen af forespørgsler vha. disse tredjeparters sporingssystemer. Vores system opbevarer ikke meddelelser i ubegrænset tid, og de vil muligvis ikke være tilgængelige, efter at meddelelsen er blevet leveret til dig.

Vi anbefaler, at du udskriver en kopi af vigtige beskeder – for eksempel en kvittering for betaling eller en bekræftelse af en booking.

3.8 HomeAway har intet ansvar for og deltager ikke i kommunikationen mellem Udlejeren og Feriegæsten.

4. Ranking og visning i søgeresultater

HomeAway kan ikke garantere, at en eventuel Boligannonce vises i nogen bestemt rækkefølge i søgeresultater på et Site. Søgerækkefølgen vil variere afhængigt af de filtre der bruges af Rejsegæster, rejsende præferencer, samt Udlejers "Ranking", som består af din ejendoms egenskaber, kvaliteten af den leverede oplevelse og den kompensation der betales for bookingen. Ejendommes egenskaber bliver evalueret på baggrund af en række faktorer, såsom tilbagemeldinger fra Rejsegæster, faciliteter og lokationen af din ejendom. Kvaliteten af den leverede oplevelse er baseret på en række faktorer, såsom kalender nøjagtighed, Udlejers svartider og accept af bookinger, online booking og online betalingsmuligheder, pris-konsistens og kvaliteten af opholdsoplevelsen og andre faktorer, som HomeAway måtte finde vigtige for brugeroplevelsen fra tid til anden. Den kompensation der betales for bookinger, er også en faktor for den relative placering af ejendomme med lignende tilbud, baseret på relevansfaktorerne som beskrevet ovenfor. Hvis en annonce er placeret på abonnementsbasis, kan søgeresultater også variere afhængigt af de søgekriterier, der bruges af en bestemt Feriegæst. HomeAway forbeholder sig ret til at anvende forskellige søgealgoritmer eller til at anvende metoder til at optimere Ranking-resultater for bestemte Feriegæsters oplevelser og den overordnede markedsplads. Annoncer, der er placeret på ikke-abonnementsbasis, såsom betal-per-booking, vises måske ikke altid i søgeresultaterne. Det er ikke med garanti, at annoncer, der distribueres til tredjepartssites, vises på et sådant tredjepartssite i nogen bestemt rækkefølge eller overhovedet. Søgeresultater og -rækkefølge kan se anderledes ud på HomeAways mobilapplikation end de ser ud på HomeAways Site. For at optimere søgeoplevelsen for både Udlejere og Feriegæster og forbedre Ranking-processen, forbeholder HomeAway sig ret til at køre lejlighedsvise test, der vil være begrænsede i varighed, men kan ændre, hvordan vi viser annoncer og søgeresultater.

5.  Registrering og oprettelse af en konto

5.1 Hvis Feriegæster ønsker at anvende disse tjenester på Sitet ud over at sende forespørgsler, skal de registrere sig på Sitet. HomeAway tillader ikke nogen person at registrere sig på Sitet, medmindre vedkommende kan indgå i juridisk bindende kontrakter. Efter vellykket fuldførelse af registreringen har Feriegæsten oprettet en brugerkonto for Sitet (en “Konto”).

5.2 En Feriegæst skal, for at kunne oprette en Konto, følge alle instruktionerne fra HomeAway under registreringsprocessen. En Feriegæst kan oprette en Konto med en personlig e-mailadresse, eller alternativt oprette en Konto med loginoplysninger for Facebook ved at klikke på knappen for login til Facebook på registreringssiden.

5.3 Feriegæstens Konto inkluderer information, der gøres tilgængeligt offentligt for andre brugere af Sitet, og den kan også ses af andre personer på internettet, der ikke er registreret på Sitet. Informationen kan f.eks. blive vist i Google søgemaskinen. En Konto inkluderer blandt andet:       

 • En dedikeret side, kaldet “Min profil”, hvor Feriegæstens profilnavn angives som et obligatorisk felt. Andre personlige såvel som rejserelaterede oplysninger er valgfri efter Feriegæstens ønske,
 • Mulighed for at overvåge specifikke Boliger,
 • Lagring af foretrukne Boliger,
 • Mulighed for at tilføje notater og oprette lister,
 • Mulighed for at gemme kommentarer om Boliger,
 • Mulighed for at publicere anmeldelser af lejede Boliger,
 • Mulighed for at linke til Feriegæstens Facebook-konto. Hvis du logger på med Facebook eller linker en konto til Facebook, accepterer Feriegæsten at overføre deres loginoplysninger fra Facebook samt vise listen af Facebook-venner, der også har en konto hos HomeAway Group. Denne information vises på Feriegæstens profilside.
 • Mulighed for at dele foretrukne Boliger eller lister med andre, som f.eks. venner og familie eller sociale netværk.
 • Et link til Udlejerens anmeldelser (som defineret nedenfor)

5.4 Skattelovgivningen kan kræve, at vi opkræver relevant information angående skat fra Feriegæster. Feriegæsten er ansvarlig for at sikre, at al information er korrekt, fuldstændig og ajourført.

5.5 Feriegæster kan når som helst deaktivere deres Konto, og de kan også når som helst fjerne linket til deres Konto og offentlige Facebook-side. Feriegæster kan fjerne linket til deres Konti ved at gå direkte til siden med profilindstillingerne for Feriegæsten. Du forstår og accepterer, at selv om du deaktiverer din Konto, kan data gemmes af HomeAway Group under betingelserne i Sitets Privatlivspolitik eller Cookie-meddelelse. Du forstår og accepterer, at vi anvender dine data, som beskrevet i Privatlivspolitik og Cookie-meddelelse. Du forstår og accepterer også, at data, der relaterer til dine transaktioner med HomeAway Group, kan overføres til og forblive på andre websites, f.eks. Google, hvis Googles søgemaskineteknologi har kopieret indhold fra HomeAway Groups websites eller systemer.

5.6 HomeAway benytter også Google Analytics til at indsamle statistikker om brug af Sitet. Der er nærmere oplysninger i Privatlivspolitik og Cookie-meddelelse og i Googles egen privatlivspolitik. Google kan samle data, som de indsamler fra deres forskellige tjenester, inklusive Google Analytics, Google Translate, Google Maps og andre Google-tjenester, inklusive YouTube. Du forstår og accepterer, at HomeAway Group ikke har nogen kontrol over Googles dataindsamling.


6. HomeAways rettigheder og forpligtelser

6.1 HomeAway skal gøre sig rimelige bestræbelser på nøjagtigt at gengive fotografier på Sitet, der er overført af Udlejer. Feriegæster accepterer dog, at der kan forekomme afvigelser fra originalfotos ved scanning af ikke digitale billeder og pga. individuelle skærmindstillinger, og at HomeAway ikke har noget ansvar eller erstatningsforpligtelse for sådanne eventuelle afvigelser.

6.2 Endvidere bekræfter du, at Udlejere - og ikke HomeAway - er ansvarlige for nøjagtigheden af fotos og beskrivelserne, der fremstiller den relevante Bolig.

6.3 HomeAway kan ind i mellem foretage opgraderinger og vedligeholdelse af Sitet, dets portaler og systemer. Det kan resultere i begrænsninger af brugen. HomeAway vil, hvor det er muligt, bestræbe sig på at sikre, at arbejde på Sitet, der forårsager en sådan begrænsning, foretages på et tidspunkt, hvor de fleste Feriegæsters brug påvirkes mindst.

6.4 Verificering af bruger er vanskeligt på internettet, og vi kan ikke og påtager os ikke ansvar for bekræftelsen af hver brugers påståede identitet. Vi opfordrer Feriegæster og Udlejere til at kommunikere direkte med hinanden via værktøjerne på Sitet, selv om disse ikke giver nogen sikkerhed om identiteten af personen, du kommunikerer med. Vi opfordrer endvidere Feriegæster til at tage andre rimelige foranstaltninger til at kontrollere informationen om Udlejerens identitet, boligen og anden relevant information i bookingen eller den foreslåede booking. Du accepterer at (i) sikre din adgangskode og dit online-id til både din konto hos os og din e-mailkonto, sikkert og strengt fortroligt, og kun videregive dem til personer, der er bemyndiget til at anvende dine konti, (ii) instruere hver person, som du videregiver dit online-id og adgangskode til, at han/hun ikke må give dem til en person, der ikke er bemyndiget til at anvende dine konti, (iii) straks meddele os - samt vælge et nyt online-id og adgangskode - hvis du mener, at din adgangskode til enten din konto hos os eller din e-mailkonto er blevet kendt af en uautoriseret person, og (iv) straks informere os, hvis du bliver kontaktet af en person, der anmoder om dit online-id og adgangskode. Endvidere, hvis vi har mistanke om uautoriseret adgang til din konto, accepterer du, efter vores anmodning, om straks at ændre dit id og adgangskode, samt udføre andre relaterede handlinger, som vi på rimelig vis måtte bede om. Vi fraråder, at du giver andre personer adgang til dit online-id og adgangskode til din konto hos os og din e-mailkonto. Hvis du alligevel giver en person dit online-id og online adgangskode, eller hvis du ikke beskytter denne information tilstrækkeligt, er du ansvarlig for alle transaktioner, som den person udfører via din konto hos os og/eller via din e-mailkonto, selv om disse er bedrageriske eller du ikke havde til hensigt eller ønskede at udføre dem. HomeAway er i dette tilfælde ikke ansvarlig over for dig.

6.5 Du bekræfter, at HomeAway ikke er ansvarlig for at kontrollere din identitet, og ikke er ansvarlig for din adfærd, for Udlejernes eller for etablering af typen, tilstanden eller eksistensen af en Bolig.

6.6 HomeAway forbeholder sig ret til at overføre disse Vilkår og Betingelser for Feriegæster, og til at tildele eller udbyde i underentreprise en eller flere af dets rettigheder og forpligtelser i henhold til disse Vilkår og Betingelser for Feriegæster til en tredjepart eller til en anden part, der tilhører HomeAway Group, men vil ikke gøre dette på en sådan måde, at det forringer eventuelle garantier, som du er berettiget til i henhold til disse Vilkår og Betingelser for Feriegæster.

 

7. Intellektuel ejendom

7.1 Alt indhold, der vises på Sitet, er beskyttet af ophavsret og databaserettigheder. Gengivelse af Sitet, helt eller delvist, herunder kopiering af tekst, grafik eller design, er forbudt.

7.2 Feriegæster har tilladelse til at downloade, vise eller udskrive individuelle sider af Sitet som bevis på deres aftale med HomeAway og for at have en kopi af deres bookinger. Den relevante fil eller den relevante udskrift skal tydeligt bære teksten “© Copyright [aktuelle år] HomeAway – Alle rettigheder forbeholdes”.

7.3 Hvis en Feriegæst indsender eller overfører fra Sitet (eller HomeAways portal eller systemer) en given type indhold, herunder tekst og billeder, garanterer Feriegæsten, at han/hun har lovgyldig ret til dette.

7.4 I den grad, at en Feriegæsts anmeldelser eller andet indhold indeholder varemærker eller andre beskyttede navne eller mærker, garanterer Feriegæsten, at han/hun har ret til at anvende disse navne eller mærker.

7.5 Ved at indsende indhold til Sitet (herunder men ikke begrænset til, beskrivelser, anmeldelser, fotografier og lignende) giver Feriegæsten Expedia, Inc., HomeAway og alle deres associerede selskaber, ikke-eksklusiv, royaltyfri, uopsigelig, overdragelig, uigenkaldelig og med uindskrænket ret til at give i underlicenser retten til at anvende, reproducere, oversætte, distribuere, offentliggøre, offentligt vise og udføre alt sådant indhold i hele verden i ethvert medie, der måtte være kendt i dag eller blive opfundet i fremtiden, til ethvert formål.

8. Feriegæsters konti, meddelelser og anmeldelser

8.1 Feriegæster må kun opgive nøjagtig og sand information om hans/hendes identitet, herunder opholdsland, på deres Konto og profilsider, og i enhver kommunikation på Sitet, herunder anmeldelser af Boliger.

8.2 Meddelelser, der sendes via HomeAways systemer, må kun relatere til oprigtige forespørgsler angående booking. Vi tolererer ikke spam eller uopfordrede, kommercielle elektroniske meddelelser af nogen slags. Det er forbudt at misbruge HomeAways systemer som f.eks. ved at sende uopfordrede kommercielle meddelelser (spam) eller opgive personlig information om brugere til en tredjepart, medmindre du har udtrykkelig tilladelse fra brugeren. Anbefalinger via e-mail og Sitet, der overføres via funktionen “Anbefal dette Site”, må kun sendes med modtagerens tilladelse. Du accepterer, at du vil beskytte andre brugeres personlige information med samme niveau af sikkerhedsforanstaltninger, som du udviser angående din egen fortrolige information (ved brug af et minimum af rimelige og fornuftige sikkerhedsforanstaltninger), og du påtager dig alt ansvar for misbrug, tab eller uautoriseret overførsel af sådan information.

8.3 Feriegæster som har foretaget deres booking på Sitet, kan offentliggøre deres anmeldelser af Udlejernes Boliger (“Feriegæsters Anmeldelser”) på Sitet. Udlejeren har mulighed for at se Feriegæstens Anmeldelser og at give deres tilbagemelding (en “Udlejers Svar”). Mere detaljeret information om Feriegæsters Anmeldelser og Udlejers Svar findes her. Udlejere vil også få mulighed for at vurdere Feriegæsters ophold (”Udlejerens Anmeldelse(r)”), og den/de Udlejers Anmeldelse(r) vil kunne ses af andre Udlejere, du har kontakt med. Udlejers Anmeldelser kan ikke anvendes til at ekskludere eller diskriminere mod personer. Feriegæstens eneste løsning i forhold til Udlejers Anmeldelser, og HomeAways eneste forpligtelse i forhold til Udlejers Anmeldelser, er at give Feriegæsten tilladelse til at offentliggøre en Feriegæsts Anmeldelse inden for 14 dage efter indsendelse af Udlejers Anmeldelse. HomeAway fralægger sig på anden vis udtrykkeligt ethvert ansvar for Anmeldelser fra Feriegæster og Udlejere. Feriegæster accepterer og giver samtykker til, at HomeAway kan gøre en sådan Udlejers Anmeldelse tilgængelig for andre Udlejere, som Feriegæsten har kontakt med via Sitet. Mere information om Udlejers Anmeldelse-processen kan findes her.  

8.4 Bemærk, at HomeAway ikke kan og realistisk set heller ikke har mulighed for at verificere nøjagtigheden eller andet vedrørende Feriegæsters anmeldelser, Udlejers Svar eller Udlejers Anmeldelser.

8.5 HomeAway kræver ikke desto mindre, at alle Feriegæsters Anmeldelser, Udlejers Svar eller Udlejers Anmeldelser og anden kommunikation, der anvender HomeAways systemer, er i overensstemmelse med Retningslinjer for Indhold, og kan afvise at offentliggøre dem, som HomeAway måtte finde ikke er overensstemmende. HomeAway hverken redigerer eller på anden måde foretager ændringer af, anmeldelser fra en Feriegæst eller Udlejer. En Feriegæst eller Udlejer kan kontakte kundeservice for at fjerne deres offentliggjorte anmeldelse.

Feriegæster accepterer, at de vil overholde gældende love for eksport og/eller forbud.  Feriegæsten bekræfter endvidere, at han/hun ikke er på listen udstedt af USAs regering over forbudte parter, såvel som bekræfter, at dennes alder gør Feriegæsten juridisk myndig til at indgå kontrakt med HomeAway.

HomeAway foretager normalt ikke identitetskontrol. Hvis Feriegæster har mistanke om, at Udlejeren har afgivet falske oplysninger, er de velkommen til at underrette HomeAway ved hjælp af kontaktformularen.

8.7 HomeAway opfylder kravene i virksomhedens privatlivspolitik. Yderligere oplysninger findes i Privatlivspolitik. Feriegæsten giver samtykke til brugen af sine data i overensstemmelse med privatlivspolitikken. Feriegæster skal vide, at Udlejere generelt har givet HomeAway bemyndigelse til at videresende Udlejerens kontaktoplysninger, herunder telefonnummer, til Feriegæster i forbindelse med booking af en Bolig. Feriegæster kan anmode om, at disse oplysninger afgives ved oprettelse af bevis på booking. Alternativt, kan disse oplysninger gøres tilgængelige for Feriegæsten gennem deres konti.
 

9. Erstatning

Du accepterer at forsvare, holde skadesløs og friholde HomeAway Group og dens aktionærer, bestyrelsesmedlemmer, direktører, medarbejdere og repræsentanter fra alle erstatningskrav, søgsmål, krav, inddrivelser, tab, skader, bøder, boder eller andre omkostninger eller udgifter af enhver slags og type, herunder, men ikke begrænset til, rimelige juridiske og bogføringsmæssige udgifter, bragt eller foranlediget af tredjeparter, der fremsætter påstande, eller som opstår pga. eller i forbindelse med: (a) alt materiale eller indhold, som du afgiver til Sitet, (b) din brug af alt indhold på Sitet, eller (c) enhver krænkelse fra din side af disse Vilkår og Betingelser for Feriegæster, eller (d) din brug af Boligen. HomeAway vil straks informere dig om alle sådanne krav.
 

10. Forbud

Feriegæsten må ikke direkte eller indirekte:

 • Med hensyn til Sitet, dets indhold og databaser indeholdt i Sitet, i nogen form, enten ved hjælp af automatiske enheder eller manuelle processer, udnytte, kopiere, distribuere, gengive, redigere, oversætte, gøre offentligt tilgængeligt eller dekompilere noget af dette.
 • Monitorere indholdet på Sitet eller HomeAways portal eller systemer ved hjælp af robotter, søgerobotter eller andre automatiske instrumenter, forudsat dog at en begrænset undtagelse fra føromtalte eksklusion gives til internetsøgemaskiner med generelt formål (ikke inklusive websites eller søgemaskiner eller andre tjenester, der tilbyder rubrikannoncer eller annoncer om udlejning af boliger, eller nogen anden undergruppe heraf, eller hvis forretning er at udbyde tjenester, som konkurrerer med HomeAway), og ikke-kommercielle offentlige arkiver, som anvender værktøjer til at indsamle information med det ene formål at vise hyperlinks til Sitet, forudsat at de gør dette fra en stabil IP-adresse eller IP-adresser med brug af en let identificerbar agent og er i overensstemmelse med HomeAways robots.txt-fil.
 • Anvende Sitet eller HomeAways portal eller systemer til andre formål end dem, der henvises til i disse Vilkår og Betingelser for Feriegæster.
 • Anvende Sitet eller værktøjer eller tjenester på Sitet med det formål at booke eller anmode om leje af en bolig, som ikke er en Bolig anført under en gyldig udlejning.
 • Gengive nogen del af Sitet på et andet website eller på anden måde og med brug af en enhed, herunder, men ikke begrænset til, brug af rammer eller et kantmiljø omkring Sitet, eller nogen anden rammekonstruktionsteknik med henblik på at indeslutte nogen del eller noget aspekt af Sitet, eller afspejle eller replikere nogen del af Sitet.
 • Uploade eller sende til Sitet (eller HomeAways portal eller systemer) indhold eller programmer, som på grund af deres størrelse eller art kan beskadige HomeAways computere eller netværk.
 • Inkludere indhold på Sitet (eller HomeAways portal eller systemer), som er en overtrædelse af gældende strafferet eller andre love, eller opfordre til en sådan overtrædelse.
 • Anvende eller få adgang til Sitet eller HomeAways portal eller systemer på en måde, der kan være til skade for computersystemet eller netværket, herunder ved at introducere en virus (en ”virus“ omfatter ethvert program, der introduceres i et system med overlæg, og som har en nyttesløs og/eller destruktiv funktion, f.eks. at vise en irriterende besked eller systematisk overskrive informationerne på brugerens harddisk).
 • Offentliggøre eller sende information, der på nogen måde er falsk, bedragerisk eller misledende, eller udøve en handling som kan anses for at være ”phishing” (enten primær, sekundær eller andet), eller som ville foranledige et strafferetligt eller civilretligt ansvar.
 • Offentliggøre eller sende ulovligt, truende, groft, ærekrænkende, nedgørende, uanstændigt, vulgært, usømmeligt, provokerende, seksuelt eksplicit, pornografisk eller blasfemisk materiale, eller
 • Henvise til HomeAway eller en HomeAway Group-partner på en måde, som kan få nogen til at tro, at Feriegæsten eller et website er sponsoreret af, tilknyttet til eller godkendt af HomeAway eller en HomeAway Group-partner.

11. Ret til at slette indhold

Feriegæster er ansvarlige for at sikre, at deres kommunikation og publicerede indhold via eller i forbindelse med Sitet, herunder Feriegæsters Anmeldelser og kommunikation med Udlejere, ikke overtræder loven, en persons eller en enheds rettigheder, eller indeholder falsk information, personlige fornærmelser, injurierende, ærekrænkende, nedgørende information og alt, som overtræder ophavsretten, loven om databeskyttelse eller Retningslinjer for Indhold. HomeAway kan gennemse data på Sitet eller HomeAways portal eller systemer og slette dem eller ændre dem, når de ikke længere er korrekte eller opdaterede. HomeAway har ret til, uden præjudice for andre tilgængelige beføjelser, straks at fjerne al kommunikation eller alt indhold fra Sitet, som krænker disse krav, og har ret til at afbryde eller forhindre brugen af en eventuel tilknyttet Konto.


12. Meddelelser

12.1 Meddelelser til os skal sendes ved hjælp af kontaktformularen eller via almindelig post til c/o HomeAway UK Ltd 25th Floor, Portland House, Bressenden Place, London SW1E 5BH.

12.2    Meddelelser om krænkelse af ophavsret skal indeholde:

 1. Din postadresse, dit telefonnummer og din e-mailadresse
 2. Præcise oplysninger om indholdet, der stilles spørgsmål ved (indsætning af teksten eller billedet), herunder et link til websitet
 3. En underskrevet erklæring i stedet for en ed, som er bevis på at du:
  1. er indehaver af enerettigheder til at anvende materialet
  2. ikke har givet tilladelse til brug af det pågældende materiale i denne formular.


13. HomeAways ansvar

13.1 Sitet er blot et mødested, der giver dig mulighed for at se Boliger, annonceret på Sitet, kommunikere med Udlejere, hvad angår eventuelle forespørgsler eller spørgsmål, du måtte have eller for at booke en Udlejningsbolig hos en Udlejer. Vi påtager os intet ansvar i forhold til en kontrakt, du indgår i med en Udlejer eller for en Bolig, du booker, undtagen i den udstrækning, vi opkræver skatteoplysninger og/eller belægningsskat på Udlejers vegne, og vi påtager os heller ikke ansvar for handlinger eller undladelser, foretaget af Udlejere eller andre personer eller parter, der har forbindelse med Boligen. Det gælder for alle Boliger, at din kontrakt med Udlejeren og dens vilkår og betingelser gælder for din booking. Disse vilkår og betingelser kan begrænse og/eller ekskludere deres ansvar over for dig, og det anbefales, at du læser dem omhyggeligt inden du foretager en booking. 

13.2 Vi giver ikke Udlejere, agenturer eller Feriegæster beskyttelse med ansvarsforsikring, uanset om en bruger tegner forsikring hos en af vores tredjepartstjenester. Feriegæster anbefales at tegne passende rejseforsikring til dækning af deres booking af en Bolig fra en Udlejer, der også dækker det tilfælde, hvor de er nødt til at annullere deres booking. Det er Feriegæstens ansvar at sikre, at den købte forsikring er tilstrækkelig og passende for Feriegæstens særlige behov.

13.3 Under ingen omstændigheder vil nogen del af HomeAway Group eller nogen af dets datterselskaber, associerede selskaber, ledende medarbejdere, direktører, konsulenter, agenter og/eller medarbejdere eller tredjepartstjenester, der tilbyder et værktøj på et website, der er medlem af HomeAway Group, være ansvarlig for tabt fortjeneste eller nogen indirekte skader, følgeskader, særlige skader, tilfældige skader eller bodserstatninger, som opstår som følge af eller på grundlag af, eller som følge af Sitet eller HomeAways portal eller systemer, alt materiale eller indhold, du sender til Sitet, og din brug af Sitet og/eller enhver transaktion mellem brugerne, også selv hvis HomeAway er blevet informeret om muligheden for sådanne skader. Disse begrænsninger og undtagelser er gældende uden hensyn til, om skaderne opstår fra kontraktbrud, forsømmelse eller nogen anden årsag. Hvis du er utilfreds med Sitet (eller HomeAways portal eller systemer), ikke er enig med en del af disse Vilkår og Betingelser for Feriegæster, så er dit eneste og eksklusive retsmiddel mod HomeAway at holde op med at anvende Sitet. Intet i disse Vilkår og Betingelser for Feriegæster må udelukke eller begrænse HomeAway Groups ansvar for dødsfald eller personskade som et resultat af gruppens forsømmelse, ej heller som et resultat af HomeAway Groups bedrageri eller svigagtige oplysninger.


14. Andet

14.1 Disse Vilkår og Betingelser for Feriegæster er reguleret af og skal fortolkes i overensstemmelse med lovene i England og Wales og er underlagt de engelske domstoles ikke-eksklusive værneting.

14.2 Disse Vilkår og Betingelser for Feriegæster, privatlivspolitikken og cookie-meddelelsen indeholder hele aftalen mellem HomeAway og Feriegæsten i forbindelse med deres emne.

14.3 HomeAway anbefaler, at du gemmer din egen kopi af disse Vilkår og Betingelser for Feriegæster i en separat fil på din enhed eller som en udskrevet kopi.

14.4 Hvis HomeAways ikke reagerer med hensyn til Feriegæstens eller andres brud på disse Vilkår og Betingelser for Feriegæster, udgør dette ikke et afkald på HomeAways ret til at reagere med hensyn til efterfølgende eller lignende brud.

14.5 Afsnittenes overskrifter er kun ment som en henvisning og har ikke indvirkning på fortolkningen eller udarbejdelsen af disse Vilkår og betingelser for Feriegæster.

14.6 Ugyldigheden af en eller flere bestemmelser i disse Vilkår og Betingelser for Feriegæster vil ikke påvirke gyldigheden af de øvrige bestemmelser.

14.7 Den Europæiske Kommissions Onlinetvistbilæggelse findes på http://ec.europa.eu/odr