"Castle of Grillano"
produktion af organiske vine, typiske produkter, tilrettelæggelse af begivenheder, gårdens indkvartering.
.
Det hele startede i 1930'erne, da Giovanni Torello, oprindeligt fra Nizza Monferrato, købte Castello di Grillano med sine historiske kældre, vinmarker og to gårde "Carlotta" og "Rivarola". Dette er Francescos bedstefar, den nuværende ejer, den sidste efterkommer af Marquis Rovereto-familien, genuese patricier.
Efter at de gamle faktorer blev opgivet, begynder Francescos far Paolo at tage sig af vinmarkerne selv og opgive de industrielle aktiviteter, som familien har udført i Genova. Den unge Francesco, en globetrotter-ingeniør, hjælper lejlighedsvis ham i sommerferien, men i 2003 beslutter han sig for at følge i sine fodspor og dedikere sig med passion og iværksætterånd til vinbranchen. Således begyndte en omfattende renovering af vingården og arrangement af kældre, bygningerne blev restaureret og moderniseret, og kroen blev bygget ved at restaurere et gammelt bondegård. Den næste generation ─ Filippo, en ung instruktør, og Federica med en grad i markedsføring og kommunikation ─ så ung som han er, hjælper og deler den store drøm om Castello di Grillano, som blev startet af hans oldeforældre for næsten et århundrede siden.
Mærket "Castello di Grillano" får sit navn fra den homonyme landsby to kilometer fra Ovada, en historisk by i Monferrato, der blev grundlagt af de gamle romere ved sammenløbet af floderne Orba og Stura, 34 km fra Alessandria og 20 minutter med motorvejen fra Genova havet hvoraf han fulgte de historiske omskiftelser fra Maritime Republik op til Risorgimento og Italiens forening.
Det strenge organiske landbrug og de bedste kvalitetstraditioner i vingården og kælderen er de professionelle og menneskelige værdier, der kendetegner firmaet "Castello di Grillano", der får sit navn fra en lille landsby omgivet af grønne og vinmarker. bakker af Alto Monferrato.
Virksomheden, der drives med kærlighed og lidenskab på familieplan, samt producerer vine af fremragende kvalitet og typiske produkter i området tilbyder gæstfrihed i den indbydende bolig til en afslappende ferie eller til at arrangere fester og receptioner i en fredelig og ekstraordinært.
Ovadas identitet er dens uforurenede og frodige natur, der giver glimt af stor charme og den rige gastronomiske og enologiske tradition, der, stærkt påvirket af nærliggende Liguria, har skabt et unikt og originalt køkken.
Vinkultur i Ovada kan prale af århundreder gamle traditioner.
Respekt for miljøet og beskyttelsen af sundheden for dem, der bor og arbejder der, har altid været vejledende for valgene fra Torello Rovereto-familien.
Francesco, den nuværende ejer, har talt i de senere år og forsøgt at give et svar på emner som:
bevarelse af natur- og miljøbalancer
forurening
beskyttelse af vilde dyr
økosystemer
affaldshåndtering
økologisk landbrugsproduktion
styring af energiressourcer
I slutningen af 2008 startede han konverteringen af dyrknings- og vinfremstillingsmetoder til økologisk landbrug, idet han i 2012 opnå den prestigefyldte certificering i henhold til den strenge europæiske lovgivning.
I 2013 trådte et fotovoltaisk system til produktion af elektricitet i produktion, der næsten udelukkende imødekommer virksomhedens behov ved at udnytte solenergi.
Ligeledes bruges solenergi til produktion af varmt vand til husholdninger til både familiebrug og til gæster på pensionatet.
Det familiedrevne firma er aktivt i tre forskellige sektorer:
VINE HOSPITALITY EVENTS
VINEN>
Castello di Grillano har produceret økologiske vine siden 2012 ved omhyggeligt at anvende alle dyrknings-, forarbejdnings- og aftapningsregler, der er fastsat i den europæiske specifikation, og opnå certificering fra ICEA (Institut for Etisk og Miljøcertificering). I vingården undgår man ikke kun brugen af syntetiske pesticider, herbicider og "kemisk" gødning, men bevarer også jordens frugtbarhed takket være passende processer og grøn gødning (grøn gødning) i overensstemmelse med naturens rytmer. Jorden bliver således genoplivet. Vingården forvaltes på en afbalanceret måde med beskæring med respekt for plantens fysiologi, omhyggelig håndtering af løvet (grøn beskæring og afskrækning), nøje kontrol med druernes sundhedsstatus og frem for alt med indeslutningen af produktionen (udtynding) af druerne). Disse operationer, der udføres strengt for hånd af ekspertvin, giver dig mulighed for at få en drue, der høstes i små kasser af høj kvalitet og oprigtigt udtryk for terroir. Vinene, der er produceret i henhold til naturen og med en professionel visdom, der har sine rødder i tiden, er et emblem af god mad og bien vivre og oprigtigt udtryk for terroir. Produktionsprocessen udelukker brugen af svovldioxid og ethvert andet potentielt allergifremkaldende stof.
Opmærksomhed på miljøet og sundheden er ikke kun begrænset til økologisk landbrug, men også til brugen af vedvarende energi. Faktisk er der i 2013 et fotovoltaisk system til produktion af elektricitet indgået i produktion, som næsten fuldstændigt imødekommer virksomhedens behov ved hjælp af solenergi. Ligeledes bruges solenergi til produktion af varmt vand til husholdninger til både familiebrug og til gæster på pensionatet.
Siden 2015-årgangen har vinene fra Castello di Grillano også modtaget Bio Vegan-certificering fra ICEA i Bologna, som efter en lang procedureproces har defineret en meget præcis specifikation, der giver mulighed for at fjerne alle stoffer af animalsk oprindelse i forarbejdningen af vin. Disse vine er derfor også indikeret i en vegansk diæt.
For Castello di Grillano var vegansk vin en naturlig udvikling i anvendelsen af de strenge principper for økologisk landbrug. Med den erfaring, der er opnået gennem årevis af eksperimenter, har Castello di Grillano udviklet en vinfremstillingsprotokol ved ikke kun at fjerne svovldioxid, men også ethvert stof af animalsk oprindelse fra vinproduktionsprocessen ved at holde kvaliteten, vin stabilitet og godhed.
VALGERNE
"GHERLAN" - Ovada docg Riserva
Fra udvalgte Dolcetto-druer og efter mere end to års aldring, dels i eg-tønder og delvis i tanken, er denne Dolcetto di Ovada Superiore DOCG Riserva født: virksomhedens stolthed!
"TOURGNÀ" - Barbera del Monferrato Superiore docg
Fra Barbera-druer: en perfekt synergi mellem valget af druerne, en vinificering i overensstemmelse med tradition og en korrekt og kontrolleret aldring.
TERRITORI KLASSIK
"OVADA" Ovada docg.
Denne Dolcetto di Ovada Superiore DOCG er symbolet på Alto Monferrato Ovadese.
MONFERRATO doc ROSSO
De to indfødte vinstokke i høj kvalitet med Piemonte: dolcetto og barbera.
Et perfekt match.
MONFERRATO doc HVID
Fra høflige og chardonnay druer. Førstnævnte er blid og delikat, sidstnævnte sprudlende.
BARBERA DEL MONFERRATO dok
Vinmarkenes ”hvide lande” giver denne Barbera vinificeret i renhed en usædvanlig forfining.
FORFATTER
"LUBBI"
Hvidvin fra chardonnay-druer vinificeres langsomt i barriques. Den efterfølgende aldring i træ giver en spændende kompleksitet af aromaer.
"FEFI '"
Mousserende Rosé-vin "Col Fondo" fra Dolcetto-druer vinificeret i hvidt, henvist i flasken og efterladt på bunden.
GÆSTFRIHED '>
Gæstehuset er åbent året rundt, udstyret med en behagelig privat swimmingpool i den grønne ro i bjergene i Alto Monferrato Ovadese, hvor dagene, fra solopgang til solnedgang, stadig er præget af, at klokkerne slår; i et perfekt restaureret landhus fra det 19. århundrede, tre boliger: Artemisia, Bardana og Colchico udstyret med moderne og perfekt udstyrede bekvemmeligheder står til din rådighed i en uge eller endda bare en ferieweekend.
Hvis du føler behov for at forene dig med naturen og med dig selv, hvis du vil nyde en velfortjent hvile og lære hemmeligheden hos vinproducenten og kælderen ... så er Guest House of Castello di Grillano den rigtige løsning.
Sidder i skyggen af ældgamle træer, liggende i solen på kanten af swimmingpoolen, cykler gennem Ovada-bakkerne, smager vinene, der er produceret på gården i kælderen i kælderen, går langs rækkerne af de ejede vinmarker. Dette er blot nogle af de utallige muligheder for at opdage Grillano-charmen.
I umiddelbar nærhed:
Termisk område
Golfbaner
Ridecenter
Sportsanlæg
De, der elsker havet, kan nå den liguriske riviera på mindre end en halv time i bil.
BEGIVENHEDER>
Castello di Grillano er en sjælden atmosfære placering til ceremonier, møder, fester og mad og vin begivenheder. I en sammenhæng mellem vinmarkerne og de grønne bakker i Monferrato, udendørs under antikke træer, på kanten af swimmingpoolen, på den panoramiske terrasse, i slottet eller i rustikke værelser som kælderen, kan du nyde den mest udsøgte gæstfrihed Torello Rovereto.
De indsamlede værelser giver dig mulighed for at arrangere raffinerede banketter tilberedt af de bedste kokke eller enkle smagninger ledet af ekspert sommeliers, med vin ledsaget af typiske lokale produkter.
SÅDAN BRUGER DU OS
I bil: motorvej A26 - Afkørsel ved Ovada - Fortsæt mod byens centrum - Transit foran hospitalet og fortsæt mod Cremolino - efter 300 meter drej til højre mod Grillano -
LATITUDE 44. 63934558051711 LONGITUDE 8. 611135482788086