Verified Review icon check navigate-up navigate-left navigate-right expand mail svg-lightning svg-24hr svg-house svg-sleeps svg-bedrooms svg-bathrooms svg-stay svg-toilet calendar svg-report-flag pet-dog svg-multiunit Default Owner Icon heart-filled Family icon

Ferie i feriebolig i Krakow

Krakow er en smuk by i det nordlige Polen, som ligger på begge sider af den store Wislaflod og byder på både fascinerende historie og et boblende kulturliv. Når du bor i ferievilla i Krakow, oplever du kontrasten imellem den gamle og den nye verden, det gamle adelige Polen og den moderne civilisation landet efterhånden er blevet til. Her kan du få nostalgiske ture rundt i byen i hestevogn og se overdådige paladser ligge kun et stenkast fra store kommunistblokke og moderne kontorhuse.

Polen var et af de lande, som blev ramt hårdest af 2. verdenskrig og den efterfølgende kolde krig, og mange af byens kulturskatte led desværre stor skade over årene. Heldigvis har polakkerne en vilje af stål og har formået at rejse sig igen med stolthed, efter de brød med Warszawapagten, og mange af de store slotte og flotte monumenter er nu restaureret og åbne for besøgende igen. Kom og gå ad den gamle kongevej, hvor du bliver ført igennem Krakows gamle kvarter med smukke, gamle kirker, museer og fantastiske slotte.

Om sommeren er det milde vejr ved din ferielejlighed i Krakow ideelt til lange byvandringer med shoppeture på de store markeder og afslapning på byens traditionelle caféer og mælkebarer, hvor du får serveret lækre, traditionelle måltider for ingen penge. Hvis du vil på sightseeing i Krakows mange seværdigheder, er sommermånederne det bedste tidspunkt at bo i feriehus i Krakow, da du så er sikkert på, at alt er åbent, og vejret holder sig lunt og dejligt.

I vinterhalvåret derimod er Krakow dækket af et tykt, smukt lag sne, og området egner sig på dette tidspunkt derfor bedst til skiløb og sjov i sneen. Kun 1-2 timers kørsel fra Krakow centrum kan du stå på ski i Karpataner-bjergene, hvor der er snesikre pister helt fra december til et godt stykke ind i foråret.

En anden fordel ved at rejse til din feriebolig i Krakow om vinteren er, at du så får oplevet den varme, hyggelige julestemning, som fylder hver eneste af Krakows gader hele december igennem. Polakkerne er dybt religiøse og gør rigtig meget ud af både den religiøse og festlige del af julen med højtidelige gudstjenester, spektakulær pyntning af bygningerne og store julemarkeder midt i byen, hvor duften af hjemmebagte godter og gran fylder luften.

Flyturen fra København til din ferievilla i Krakow tager kun halvanden time med flyselskabet Norwegian, så det er ingen sag at komme herned. Når du skal fra din feriebolig i Krakow og rundt i byen, kan du benytte dig af de mange sporvogne og byer, som forbinder alle kvartererne i byen på kryds og tværs.

Seværdigheder tæt på dit feriehus i Krakow

På din rejse i feriebolig i Krakow skal du ikke blive overrasket, hvis byen minder mere om en ægte hovedstad og kongeby end Warszawa, for holdningen er delt af stort set alle der besøger Polen. Krakow er den næststørste by i Polen, men dén by som uden tvivl har den rigeste historie og de flotteste seværdigheder. Dette skyldes, at Krakow var Polens hovedstad fra år 1038 og i mange århundreder frem, dengang landet bugnede af velstand, og Polens adel praktisk talt styrede Centraleuropa sammen med Litauen og byggede storslåede vidundere, der passede til deres rang.

Det vigtigste sted at besøge i Krakow er den gamle bydel, og følger du den berømte "kongevej", som er gaden, der bliver brugt til royale parader og statsbesøg, kommer du igennem det hele. Start med at tage fra din ferievilla i Krakow og ind til Sankt Florian-kirken, som ligger på den nordlige side af kvarteret og siges at huse de jordiske rester af Polens største skytshelgen Sankt Florian. Der knytter sig adskillige mytiske legender om mirakler til den fine kirke, da den har overlevet lidt af hvert og stadig står stolt som et vidne om fortiden.

Efter kirken går vejen forbi en mægtig forsvarsborg og Sankt Florians port, som er den officielle indgang til Krakows gamle by og plejede at være en del af de store mure, der engang beskyttede stedet. Gå ned langs gaden, og nyd synet af de mange kirker og gamle, smukke bygninger, indtil du kommer til hjertet af Krakow, den store plads Rynek Główny, hvor du kan se både den store Sankt Mary-kirke og de store klædehaller, der ligger i midten af torvet, hvor der handles på livet og løs imellem boderne hver dag.

Hver time kan du høre lyden af en trompetfanfare fra toppen af Sankt Mary-kirkens højeste tårn, og indeni selve kirken finder du det smukkeste gotiske alter i hele Europa, kaldet Veit Stoss-alteret, som er en af Polens nationalskatte med hundredevis af små, fine detaljer udskåret i træ.

Den største seværdighed nær dit feriehus i Krakow ligger dog ikke på pladsen, men for enden af kongevejen, hvor gaden slår en sløjfe foran det store Wavel-kompleks, der består af en katedral og Krakows mest majestætiske palads Wavelslottet. Wavel-katedralen fungerer både som et religiøst samlingssted med ceremonier samt som kapel for fortidens store konger og ledere af Polen, med en stor krypt under katedralen.

Sæt god tid af til at besøge katedralen og komme på rundvisning indeni Wavel-slottet, da der er et hav af kamre, sale og spændende ting at se, som slottets elegante kunstmuseum og udstilling af de kongelige kronjuveler samt den store grotte under selve slottet, kaldet Smocza Jama, som betyder "Dragens Hule". Ifølge en gammel, populær legende levede her i gamle dage en mægtig drage, som var sådan en plage for folket, at den mytiske prins Krakus trådte til og modigt slog dragen ihjel, hvorefter han anlagde Krakow og byggede sit hjem, hvor Wavel-slottet ligger I dag. Ved den store kalkstenshule, som siges at have været monsterets hule, er der opstillet en statue af en drage, som spyer ægte ild, og selve grotten har en atmosfære af mystik og eventyr.

Vil du se seværdigheder fra lidt nyere tid, kan det varmt anbefales at tage til kvarteret Nowa Huta, som er det bedste eksempel på, hvordan det kommunistiske Polen så ud for blot 20 år siden, samt den jødiske bydel Kazimierz, som ligger lige op til Wisla-floden. Selvom der i dag ikke bor så mange jøder her mere efter 2. verdenskrig, kan du stadig se smukke synagoger og få set en bid af det jødiske liv i et ellers katolsk land.

Krakow byder også på meget at lave og se for børn, hvis du er på familieferie i din feriebolig i Krakow. Du kan for eksempel sejle nedad Wislafloden, hen til Krakows hyggelige zoologiske have og landets største vandland Park Wodny, hvor i kan bruge en hel dag sammen i bassinerne og på vandrutsjebanerne.

Udenfor selve Krakow vil børnene elske at komme ned i Wieliczka, som er en stor saltmine, kun 14 kilometer fra din ferievilla i Krakow. Igennem mange år har saltminearbejderne skabt spektakulære skulpturer ud af saltet, som du kan se, når du bevæger dig igennem de dybe, dunkle minegange 135 meter under jorden på en guidet rundvisning.

Shopping og kultur i nærheden af din ferielejlighed i Krakow

Tjek altid den lokale kalender i den engelske avis "Krakow Post", når du ankommer til dit feriehus i Krakow, da bladet fortæller om alle de arrangementer, der foregår i byen, og næsten hver uge er der nye, spændende ting på programmet. Er du heldig, kan det være, du er i Krakow på Krakowskie Noce, en fast fredag hver måned fra maj til september, hvor der er gratis adgang til kunstgallerier, seværdigheder, museer, jazzkoncerter og meget mere.

I juni og juli står det jødiske kvarter på den anden ende, da der afholdes en af verdens største, jødiske festivaler lige her ved din ferielejlighed i Krakow. Festivalen byder på alt, hvad der har med jødisk kultur at gøre: Koncerter, fester med traditionel dans, værksteder, hvor du kan give dig i kast med de jødiske traditioner og selvfølgelig god mad. Festlighederne sluttes af med et brag af en fest, den sidste dag festivalen varer, og alle må være med.

Kulinariske oplevelser under din ferie i Krakow

I Polen er fordelingen af måltider helt omvendt i forhold til i Danmark. Man starter med et kæmpe morgenmåltid, så maven er fyldt med energi til resten af dagen, og om eftermiddagen spises der et varmt måltid, imens man om aftenen kun spiser en lille, let ret før sengetid.

Når du bor i ferielejlighed i Krakow, må du ikke gå glip af Krakows helt egen specialitet, "obwarzanek", som er en lækker bagel, lavet på en lokal opskrift, og kan fås på hvert et gadehjørne med alverdens fyld. Det samme gælder "pierogi" (på dansk: pirogger), som er små halvmåner af dej med lækkert fyld og er en hjørnesten å den polske madkultur. Pierogi er en dejlig, praktisk snack at snuppe med på dine sightseeing-ture rundt i byen.

Vil du spise noget med lidt mere gods i, får du den bedste mad på de lokale mælkebarer, "Bar Mleczny", hvor du bliver budt et rustik, solidt måltid mad. Barerne hedder sådan, fordi de trods ordet "bar" slet ikke sælger alkohol, men egentlig er små, lokale restauranter, der blomstrede op under kommunisttiden og fungerede så godt, at de bliver holdt i live i dag.

Annuller Slet Anvend
Flere filtre

Pris pr. nat

DKK DKK

Soveværelser

Badeværelser

Bookingmuligheder

Boligtype

Beliggenhed

Populære søgninger

Faciliteter

Udlejes af

Slet
Brug filtrene til at indskrænke dine søgeresultater!
 • 2 SV Ferielejlighed
 • 2 BV
 • 1130 sq ft
Exceptionelt! 5/5
(133 anmeldelser)
gennemsnit/nat
133
 • 1 SV Ferielejlighed
 • 1 BV
 • 40
Fremragende! 4,7/5
(22 anmeldelser)
gennemsnit/nat
Premium-partner
22
 • 3 SV Ferielejlighed
 • 1 BV
 • Separat toilet
 • 110
Fremragende! 4,7/5
(34 anmeldelser)
gennemsnit/nat
Premium-partner
34
 • 2 SV Ferielejlighed
 • 1 BV
 • 120
Exceptionelt! 5/5
(63 anmeldelser)
gennemsnit/nat
63
 • 1 SV Ferielejlighed
 • 1 BV
 • 44
Exceptionelt! 5/5
(10 anmeldelser)
gennemsnit/nat
Premium-partner
10
Set 6 gange i de sidste 48 timer
 • 2 SV Ferielejlighed
 • 1 BV
 • 96
Fremragende! 4,6/5
(8 anmeldelser)
gennemsnit/nat
Premium-partner
8
 • 2 SV Ferielejlighed
 • 2 BV
 • 68
Fantastisk! 4,8/5
(69 anmeldelser)
gennemsnit/nat
69
 • 1 SV Ferielejlighed
 • 1 BV
 • 27
Exceptionelt! 5/5
(5 anmeldelser)
gennemsnit/nat
5
Set 7 gange i de sidste 48 timer
 • 2 SV Ferielejlighed
 • 2 BV
 • 800 sq ft
Exceptionelt! 5/5
(62 anmeldelser)
gennemsnit/nat
Premium-partner
62
 • Studio
 • 1 BV
 • 32
Fremragende! 4,6/5
(7 anmeldelser)
gennemsnit/nat
Premium-partner
7
 • 1 SV Ferielejlighed
 • 1 BV
 • 70
Fremragende! 4,7/5
(60 anmeldelser)
gennemsnit/nat
Premium-partner
60
 • 2 SV Ferielejlighed
 • 1 BV
 • 75
Fantastisk! 4,9/5
(30 anmeldelser)
gennemsnit/nat
30
 • 3 SV Ferielejlighed
 • 1 BV
 • 95
Fremragende! 4,4/5
(9 anmeldelser)
gennemsnit/nat
9
 • 2 SV Ferielejlighed
 • 1 BV
 • Separat toilet
 • 100
Fantastisk! 4,9/5
(32 anmeldelser)
gennemsnit/nat
32
 • 1 SV Ferielejlighed
 • 1 BV
 • 54
Fantastisk! 4,9/5
(11 anmeldelser)
gennemsnit/nat
11
 • 2 SV Ferielejlighed
 • 1 BV
 • Separat toilet
 • 86
gennemsnit/nat
3
 • 2 SV Ferielejlighed
 • 1 BV
 • 75
Fantastisk! 4,9/5
(65 anmeldelser)
gennemsnit/nat
65
 • 3 SV Ferielejlighed
 • 1 BV
 • Separat toilet
 • 85
Fantastisk! 4,8/5
(24 anmeldelser)
gennemsnit/nat
24
 • 1 SV Ferielejlighed
 • 1 BV
 • 37
Exceptionelt! 5/5
(8 anmeldelser)
gennemsnit/nat
Premium-partner
8
 • 3 SV Ferielejlighed
 • 1 BV
 • 100
Fantastisk! 4,9/5
(25 anmeldelser)
gennemsnit/nat
25
 • 3 SV Ferielejlighed
 • 1 BV
 • Separat toilet
 • 86
Fantastisk! 4,8/5
(6 anmeldelser)
gennemsnit/nat
6
 • 3 SV Ferielejlighed
 • 2 BV
 • 110
Fremragende! 4,4/5
(9 anmeldelser)
gennemsnit/nat
9
 • 2 SV Andelslejlighed
 • 1 BV
 • 85
Fremragende! 4,5/5
(14 anmeldelser)
gennemsnit/nat
14
 • 3 SV Ferielejlighed
 • 2 BV
 • 1750 sq ft
Fantastisk! 4,8/5
(10 anmeldelser)
gennemsnit/nat
10
 • 2 SV Ferielejlighed
 • 1 BV
 • 67
Fremragende! 4,6/5
(14 anmeldelser)
gennemsnit/nat
14
 • 3 SV Ferielejlighed
 • 1 BV
 • 95
Rigtig godt! 4,2/5
(19 anmeldelser)
gennemsnit/nat
19
 • 1 SV Ferielejlighed
 • 1 BV
 • 42
Rigtig godt! 4,2/5
(6 anmeldelser)
gennemsnit/nat
6
 • 2 SV Ferielejlighed
 • 2 BV
 • Separat toilet
 • 102
gennemsnit/nat
2
 • 2 SV Ferielejlighed
 • 1 BV
 • Separat toilet
 • 82
gennemsnit/nat
 • 4 SV Ferielejlighed
 • 2 BV
 • 145
Fantastisk! 4,9/5
(22 anmeldelser)
gennemsnit/nat
22
 • 2 SV Ferielejlighed
 • 1 BV
 • 50
gennemsnit/nat
3
 • 3 SV Ferielejlighed
 • 2 BV
 • 120
gennemsnit/nat
1
 • 1 SV Ferielejlighed
 • 1 BV
 • 40
gennemsnit/nat
 • 2 SV Ferielejlighed
 • 2 BV
 • 100
gennemsnit/nat
1
 • 1 SV Ferielejlighed
 • Separat toilet
 • 60
gennemsnit/nat
1
 • 2 SV Ferielejlighed
 • Separat toilet
 • 81
gennemsnit/nat
1
 • 3 SV Ferielejlighed
 • 2 BV
 • 96
Fantastisk! 4,8/5
(19 anmeldelser)
gennemsnit/nat
19
 • 1 SV Ferielejlighed
 • 1 BV
 • Separat toilet
 • 700 sq ft
Fremragende! 4,6/5
(10 anmeldelser)
gennemsnit/nat
10
 • 3 SV Feriehus
 • 1 BV
 • Separat toilet
 • 120
Fantastisk! 4,9/5
(15 anmeldelser)
gennemsnit/nat
Premium-partner
15
 • 1 SV Ferielejlighed
 • 1 BV
 • 60
gennemsnit/nat
 • 2 SV Ferielejlighed
 • 2 BV
 • 65
Rigtig godt! 4/5
(10 anmeldelser)
gennemsnit/nat
10
 • 3 SV Ferielejlighed
 • 1 BV
 • 80
Exceptionelt! 5/5
(40 anmeldelser)
gennemsnit/nat
40
 • 2 SV Ferielejlighed
 • 1 BV
 • 50
Fremragende! 4,3/5
(7 anmeldelser)
gennemsnit/nat
7
 • 2 SV Ferielejlighed
 • 1 BV
 • Separat toilet
 • 600 sq ft
gennemsnit/nat
 • 1 SV Ferielejlighed
 • 1 BV
 • 35
gennemsnit/nat
1
 • 1 SV Ferielejlighed
 • 1 BV
 • 50
gennemsnit/nat
2
 • 3 SV Ferielejlighed
 • Separate toiletter
 • 110
gennemsnit/nat
2
 • Studio
 • 1 BV
 • 22
gennemsnit/nat
 • 3 SV Ferielejlighed
 • 2 BV
 • 130
gennemsnit/nat
3
 • 4 SV Ferielejlighed
 • 3 BV
gennemsnit/nat

Lej feriebolig eller ferielejlighed i Kraków (300+)