Verified Review icon check navigate-up navigate-left navigate-right expand mail svg-lightning svg-24hr svg-house svg-sleeps svg-bedrooms svg-bathrooms svg-stay svg-toilet calendar svg-report-flag pet-dog svg-multiunit Default Owner Icon heart-filled Family icon

Ferie i feriebolig på Hvar

Hvar er et sandt ferieparadis af en ø, hvor gamle, hyggelige byer er omfavnet af smukke lavendelmarker, små bjerge og kystens lækre strande. Øen ligger ud for den sydlige del af Kroatien og er et glimrende udgangspunkt, hvis du også vil udforske Adriaterhavets mange andre små øer.

Uanset hvornår du lejer ferielejlighed på Hvar, kan du være sikker på, at solen vil stråle på din ferie, da Hvar er en af de mest solrige øer i Kroatien. Øens strande er oftest små og hyggelige med klipper og natur til alle sider, hvor du kan lægge dagligdagen bag dig og bare nyde det gode vejr og havets brusen.

Hovedbyen, af samme navn som øen selv, er kendt som et feriested for jetsettere, politikere og filmstjerner, og byens havn og strandpromenade har en følelse meget lig den franske riviera. I havnen ligger der ofte flere yachter i vandet, og byens barer og diskoteker forstår virkelig at starte en fest og holde den i gang til den lyse morgen.

Nattelivet er primært koncentreret i hovedbyen, så hvis du foretrækker og fred, er der rig mulighed for at slappe af uden for centrum. At leje villa på Hvar er ikke kun for rige folk og unge, da øen også har masser af sjove aktiviteter for børn og voksne, der er friske om dagen. Hvad med at sejle ud og se delfiner, der boltrer sig i bølgerne, tage på vinsmagningstur eller besøge mystiske grotter?

Der har været mennesker på Hvar i mere end 5000 år, og øens rige historie har efterladt store monumenter og levn over hele øen fra mange forskellige folkeslag, deriblandt grækerne, romerne og venetianerne. Når du bor i villa på Hvar, kan du få en bid af gamle tider ved at træde ind i gamle fæstninger, besøge fantastiske kirker og se gamle ruiner fra prægtige villaer.

Badevandet ved din ferielejlighed på Hvar har den bedste temperatur fra maj til september, og der afgår direkte fly fra Danmark til byen Split på fastlandet. Derfra er det blot en times sejltur, og så er du ved din Hvar ferielejlighed. Du har mulighed for at sejle til enten byen Hvar eller den ældre havneby Stari Grad.

Badeferie på Hvar

Hvars strande er kendt for det fantastiske, blå hav, som er så klart, at du kan se havbunden og fiskene så tydeligt, at man skulle tro, der slet ikke var noget vand. Det har gjort Hvar til et populært sted at snorkle og prøve dybhavsdykning, og øens mange dykkerskoler viser dig gerne de bedste steder at se det eksotiske dyreliv i havet.

Når du vil på stranden ved din ferielejlighed på Hvar, har du mange forskellige strande at vælge imellem. Strandene på øens sydlige kyst består af sten og store klipper, der går lige ned i vandet, så du kan springe direkte ned i bølgerne. Havet her er vildt og udfordrende - perfekt til surfing, kite-surfing og erfarne svømmere.

Nordkysten derimod er meget mere børnevenlig, da strandene her har blødt, hvidt sandt og lavt vand, som små børn og nybegyndere trygt kan bade i. Mange af strandene ved din ferielejlighed på Hvar er ikke mere end små vige, der ligger skjult bag skove af fyrretræer, så du kan nemt finde en strand, hvor du har det hele for dig selv.

En af de bedste strande ligger 8 kilometer fra hovedbyen og hedder Dubovica. Her er en fantastisk solnedgang, der bader sandet og vandet i det varmeste lys, inden solen forsvinder bag horisonten. Stranden er populær blandt børnefamilier og romantikere, og bliver du sulten i løbet af dagen, byder den lokale restaurant på traditionel og velsmagende mad. Den nemmeste måde at komme til Dubovica er ved at tage en kort sejltur på 15 minutter fra Hvars havn, men du kan også tage turen over land med bus, taxi eller lejet scooter. Sidstnævnte er en sjov oplevelse i sig selv og kan varmt anbefales, da scootere både er billige at leje og giver dig fuldkommen frihed på din ferie i villa på Hvar.

Lige udenfor Hvars sydkyst ligger øgruppen Paklinski-øerne, hvor strandene siges at være i verdensklasse og som taget ud af en feriedrøm. Der sejler både frem og tilbage imellem byen Hvar og de største af de 21 øer adskillige gange om dagen, og turen tager kun omkring 20 minutter. Alle strandene på Paklinski-øerne er bløde sandstrande, og en del af strandene har en separat sektion for nudister.

Udover at sejle med på faste bådruter kan du også leje din helt egen kano eller båd og opleve kysten i dit eget tempo. Enkelte bådudlejere tilbyder endda at sejle bådene for dig, så du blot kan læne dig tilbage og mærke den svalende vind, imens du bliver sejlet hvorhen du vil.

Seværdigheder tæt på dit feriehus på Hvar

Hvar var først beboet af illyriske stammer for mange årtusinder siden. Den første egentlige by så dagens lys, da grækerne overtog øen omkring år 400 f. kr. Senere erobredes Hvar af romerne og derefter venetianerne, og begge folkeslag byggede fæstninger og bragte nye madtraditioner og teknologier med sig, som er en del af den kroatiske bevidsthed i dag. For eksempel introducerede romerne den forfinede vinfremstilling, og venetianerne lærte de lokale bygningsteknikker, som var med til at skabe byens store katedral.

De flotteste seværdigheder nær din ferielejlighed på Hvar findes ved det store torv, Trg Sv. Stjepana, som ligger midt i hovedbyen. Torvet er et af de flotteste pladser i Kroatien, og solen stråler næsten altid her, så det er et godt sted at få en drink i caféernes skygge, inden din sightseeingtur begynder. Det var venetianerne, som byggede dette enorme torv, og det var her officielle beskeder før i tiden blev læst højt for folket. I den ene ende af pladsen ligger den imponerende Sv. Stjepana-katedral, der er et mix af barok- og renæssance-stil. Besøg kirken, og se det flotte kupeltag og de fint udsmykkede vinduer. Klokketårnet rager op over hele byen og er inddelt i flere etager, hvor den ene etage er smukkere end den anden hele vejen op.

Når du bor i ferielejlighed i Hvar, får du den bedste udsigt ved at gå op på toppen af byens bakke og ind i det store fort Fortica. De lokale kalder fortet for panjola, og fæstningen er et storslået eksempel på, hvor langt venetianerne var villige til at gå for at beskytte deres handelsbyer. Fra fortet har du en skøn panoramaudsigt over hele byen Hvar, og du kan ofte også se store dele af Paklinski-øerne.

Hovedbyen er dog ikke det eneste sted på øen, som har rigeligt med seværdigheder. Byen Stari Grad har historiske og fint udsmykkede villaer, smukke kirker og meget mere. Lejer du villa på Hvar i sommermånederne, kan du se trylleshows, gå til jazzkoncert eller se ægte ilddans helt tæt på i Stari Grad. Hver dag er der en form for arrangement i byen i forbindelse med den 2-måneder lange sommerfestival i juli og august. Det bedste af det hele er, at flere af arrangementerne er helt gratis, og alle må komme med som publikum.

Et "must" på din ferie i ferielejlighed på Hvar er en sejltur til den blå grotte på den lille ø Bievo. Grotten hedder "Modra pilja" på kroatisk og er intet mindre end en fantastisk oplevelse. Imellem kl. 11 og 13 hver dag bliver hele grotten oplyst af et stærkt lys, som farver både vandet og hulens klippevægge blå og skaber en magisk atmosfære. Hop med på en båd fra Hvar, skift til en mindre båd på Bisevo, og oplev den helt tyste, mystiske stemning, imens du glider igennem grottens vand.

Har du mod på flere grotter, inden du drager tilbage til din Hvar ferielejlighed, kan du også besøge "Zelena pilja", den grønne grotte, som er noget større og bliver fyldt med et tilsvarende grønt lys. Utroligt nok er lyseffekten i begge grotter helt naturlig og stammer fra underjordiske indgange til grotten, hvor lyset slipper ind udefra.

Shopping og kultur i nærheden af din ferielejlighed på Hvar

Natteliv og underholdning er der rigeligt af ved din ferielejlighed på Hvar - både fester og finkulturelle oplevelser i form af teaterforestillinger og vinsmagningsture.

De bedste barer på Hvar og Paklinski-øerne har slået sig sammen under ét navn, Carpe Diem, og hver sommer arrangerer de adskillige fester og festivaler, hvor de inviterer musikere fra hele verden til at komme og være med til et brag af en fest. En gang om måneden fra juni til og med august kulminerer nattelivet i de store fuldmånefester, som bliver afholdt direkte på stranden på øen Stipanska. Festerne er inspireret af de legendariske fuldmånefester fra Thailand, og alt efter antallet af taxibåde at dømme på disse nætter, er fuldmånefesterne et lige så stort hit hos Europæerne.

Om dagen kan du tage fra sin Hvar ferielejlighed og med på arrangerede ture ud til de lokale vingårde. Turene indbefatter normalt et besøg hos mindst to forskellige vingårde, som producerer egnens fineste vine og gerne øser ud af deres store viden på feltet. Undervejs er der selvfølgelig mulighed for at smage på forskellige typer vine, imens du nyder det smukke landskab.

Mulighederne for oplevelser på Hvar er mange, og én ting er sikker - du kommer ikke til at kede dig, medmindre du selv vil have ro og fred ved din Hvar ferielejlighed.

Annuller Slet Anvend
Flere filtre

Pris pr. nat

DKK DKK

Soveværelser

Badeværelser

Bookingmuligheder

Boligtype

Beliggenhed

Populære søgninger

Faciliteter

Udlejes af

Slet
Brug filtrene til at indskrænke dine søgeresultater!
Fantastisk! 4,9/5
(14 anmeldelser)
gennemsnit/nat
14
Set 13 gange i de sidste 48 timer
 • 3 SV Ferielejlighed
 • 1 BV
 • 70
Exceptionelt! 5/5
(5 anmeldelser)
gennemsnit/nat
5
Fantastisk! 4,9/5
(10 anmeldelser)
gennemsnit/nat
10
Set 10 gange i de sidste 48 timer
 • 1 SV Ferielejlighed
 • 1 BV
 • 42
gennemsnit/nat
1
Set 13 gange i de sidste 48 timer
 • 2 SV Ferielejlighed
 • 2 BV
 • 66
gennemsnit/nat
3
 • 5 SV Ferievilla
 • 5 BV
 • Separat toilet
 • 260
gennemsnit/nat
4
Set 17 gange i de sidste 48 timer
 • 1 SV Ferielejlighed
 • 1 BV
gennemsnit/nat
gennemsnit/nat
2
Set 5 gange i de sidste 48 timer
 • 1 SV Ferielejlighed
 • 1 BV
 • 35
gennemsnit/nat
Premium-partner
gennemsnit/nat
Fantastisk! 4,9/5
(10 anmeldelser)
gennemsnit/nat
10
gennemsnit/nat
1
Set 9 gange i de sidste 48 timer
 • 1 SV Ferielejlighed
 • 1 BV
 • 42
Exceptionelt! 5/5
(12 anmeldelser)
gennemsnit/nat
12
Set 15 gange i de sidste 48 timer
 • 4 SV Ferievilla
 • 2 BV
 • Separate toiletter
 • 161
Fantastisk! 4,9/5
(8 anmeldelser)
gennemsnit/nat
8
Set 5 gange i de sidste 48 timer
 • 2 SV Feriehus
 • 2 BV
 • 75
gennemsnit/nat
Exceptionelt! 5/5
(10 anmeldelser)
gennemsnit/nat
10
Set 35 gange i de sidste 48 timer
 • 2 SV Ferielejlighed
 • 1 BV
Fremragende! 4,7/5
(12 anmeldelser)
gennemsnit/nat
12
 • 2 SV Feriehus
 • 50
gennemsnit/nat
1
gennemsnit/nat
3
Set 7 gange i de sidste 48 timer
 • 1 SV Ferielejlighed
 • 1 BV
 • 52
Exceptionelt! 5/5
(7 anmeldelser)
gennemsnit/nat
7
 • 2 SV Ferielejlighed
 • 1 BV
 • 28
gennemsnit/nat
3
 • 2 SV Feriehus
 • 2 BV
 • 56
Godt! 3,9/5
(9 anmeldelser)
gennemsnit/nat
9
Set 6 gange i de sidste 48 timer
 • 2 SV Ferielejlighed
 • 1 BV
gennemsnit/nat
Fantastisk! 4,9/5
(13 anmeldelser)
gennemsnit/nat
13
 • 4 SV Ferievilla
 • 2 BV
 • 92
Exceptionelt! 5/5
(5 anmeldelser)
gennemsnit/nat
5
gennemsnit/nat
2
 • 1 SV Ferievilla
 • 2 BV
 • 90
Fantastisk! 4,9/5
(7 anmeldelser)
gennemsnit/nat
7
gennemsnit/nat
1
Set 11 gange i de sidste 48 timer
 • 1 SV Sommerhus
 • 1 BV
 • 36
gennemsnit/nat
3
Set 5 gange i de sidste 48 timer
 • 4 SV Ferievilla
 • 3 BV
 • Separat toilet
 • 150
Exceptionelt! 5/5
(18 anmeldelser)
gennemsnit/nat
18
 • 2 SV Ferielejlighed
 • 1 BV
 • 32
gennemsnit/nat
4
Fremragende! 4,7/5
(6 anmeldelser)
gennemsnit/nat
6
Fantastisk! 4,8/5
(5 anmeldelser)
gennemsnit/nat
5
 • 1 SV Ferielejlighed
 • 1 BV
 • 35
gennemsnit/nat
3
 • 2 SV Ferielejlighed
 • 1 BV
 • 43
gennemsnit/nat
3
 • 2 SV Feriehus
 • 3 BV
 • Separat toilet
 • 75
gennemsnit/nat
3
 • 1 SV Ferielejlighed
 • 1 BV
 • 24
Fremragende! 4,4/5
(7 anmeldelser)
gennemsnit/nat
7
gennemsnit/nat
 • 2 SV Ferielejlighed
 • 1 BV
 • 31
gennemsnit/nat
3
 • 1 SV Ferielejlighed
 • 1 BV
 • 35
gennemsnit/nat
2
gennemsnit/nat
2
 • 4 SV Ferievilla
 • 3 BV
 • 120
gennemsnit/nat
2
 • 2 SV Ferielejlighed
 • 1 BV
 • 60
gennemsnit/nat
2
 • 3 SV Ferielejlighed
 • 2 BV
 • 57
gennemsnit/nat
2
 • 2 SV Ferielejlighed
 • 1 BV
 • 34
gennemsnit/nat
2
Set 5 gange i de sidste 48 timer
 • 3 SV Ferielejlighed
 • 3 BV
 • Separat toilet
 • 110
gennemsnit/nat
Fremragende! 4,6/5
(7 anmeldelser)
gennemsnit/nat
7
 • 3 SV Ferielejlighed
 • 3 BV
 • 93
gennemsnit/nat
1
Fantastisk! 4,9/5
(10 anmeldelser)
gennemsnit/nat
10