Verified Review icon check navigate-up navigate-left navigate-right expand mail svg-lightning svg-24hr svg-house svg-sleeps svg-bedrooms svg-bathrooms svg-stay svg-toilet calendar svg-report-flag pet-dog svg-multiunit Default Owner Icon heart-filled Family icon

Ferie i feriebolig på Samos

Samos er en dejlig, fredelig ferieø i Det Ægæiske Hav og byder på ægte, græsk kultur, på trods af at øen ligger kun 1500 meter fra den tyrkiske kyst. De små landsbyer byder på hyggelige traditioner og ligger i den flotteste natur du kan forestille dig, med olivenlunde, farvestråelende blomsterenge og den gamle vulkan Kerkis i det fjerne.

Imens det indre af øen er et paradis for vandrere og historieelskere, kan du også bruge noget af tiden på de bløde strande ved kysten, som egner sig både til afslapning og vild vandsport i bølgerne. Sejlbåde ligger klar ved øens tre havne til at tage dig rundt langs kysten eller endda hen til Tyrkiet, så du kan slå to fluer med et smæk og opleve begge lande.

Historiemæssigt er Samos kendt for at være fødested for selveste Pythagoras, og mange steder rundt om din ferielejlighed på Samos er derfor opkaldt efter ham. Ydermere huser Samos også dén flod, som siges at være stedet, hvor den store gudinde Hera blev født. Når du bor i ferievilla på Samos, kan du besøge ruinerne fra det mægtige tempel, der blev bygget ved flodbredden til Heras ære, samt de mange andre fantastiske monumenter, der er strøet udover den smukke ø.

Du får en dejlig, varm ferie, uanset hvornår du lejer feriehus på Samos, da det tørre middelhavsklima sikrer dig godt vejr året rundt. Kommer du til Samos for at bade, er juni til september dog det bedste tidspunkt, da vandet på dette tidspunkt er så dejligt varmt, at du kan hoppe lige ned i det krystalklare hav uden at tøve.

Der går dagligt fly fra Danmark til Samos via Athen, så det er ingen sag at komme ned til dit feriehus på Samos. Er du vild med historie, anbefales det varmt at forlænge dit stop i Athen, så du også får set de mægtige ruiner i Akropolis, der ofte kaldes for den moderne civilisations vugge. Alternativt kan du sejle til Samos fra enten Athen eller den Tyrkiske kyst og opleve havet undervejs.

Badeferie på Samos

Ved din ferielejlighed på Samos har du adgang til både brede, rolige sandstrande, der er perfekte til afslapning, samt vilde klippestrande med sten, hvor surfere fra hele Europa boltrer sig i de tårnhøje bølger. På grund af nordenvinden er de nordlige strande de vildeste, imens den sydlige del af øen er beskyttet mod vind og vejr og har roligt vand, hvor du skal gå langt ud, før vandet bliver dybt.

Dén strand, som både turister og de lokale anser som den bedste nær dit feriehus på Samos, er stranden Psilí Amos, der ligger øst for byen Pythagoreion. På denne strand finder du alle de faciliteter du har brug for, og bliver du sulten i løbet af dagen, byder caféerne, som ligger lige ned til sandet, på græske lækkerier. Stranden er så lang, at der er rigeligt af plads til alle, og vandet er rent og klart, så du tydeligt kan se de små fisk og krabber, der lever på havbunden, gemt bag sten og tang.

Lige ved siden af Psili Amos er der et stort marskområde, som du kan udforske til fods eller på cykel under din ferie i ferievilla på Samos, og om sommeren tørrer vådområdet og skrumper ind til smukke saltsøer, hvor flamingoer og andre eksotiske fugle holder til. Medbring en god kikkert og rigeligt af vand, og gå på eventyr iblandt de hundredevis af fuglearter, der bruger Samos som stoppested på vej mod Afrika.

Stranden 'Gagkou' er den tætteste strand på Samos' hovedby, og selvom stranden er behagelig, er det naturen og de små, skjulte nabostrande, som er det virkelige hit her. Fra Gagkou går der en lang vandresti igennem en stor, smuk hede, som er flere kilometer lang. Imellem det høje græs og de vidunderlige blomster drejer stien flere gange ned til små vige, der kun er kendt af de lokale og ganske få turister. Her har du havet, klipperne og sandet helt for dig selv, og når skyggerne bliver lange, kan du gå op på heden igen og nyde solnedgangen over havet.

Seværdigheder tæt på dit feriehus på Samos

Som en del af den græske verden gemmer Samos på mindeværdige monumenter og levn fra den græske historie, der vidner om fortidens genialitet og kejsernes store ambitioner. Start din sightseeing i den gamle by Pythagoreion, der sammen med Heras tempel er optaget på UNESCOs verdensarvsliste som et kulturcentrum, der må og skal bevares, da det ikke findes magen til.

Pythagoreion er en befæstet by på Samos' sydlige del, som indeholder bygninger fra både grækernes civilisation og romertiden. Tag et par gode sko på, og bevæg dig fra din feriebolig på Samos og ind bag byens gamle mure, der beskyttede byen mod pirater, som var kendt for at røve og plyndre de græske øer. Gå igennem de snoede stræder, hvor duften af blomster og frugter fylder gaderne, og du er omgivet af gamle, historiske bygningsværker, og se det daglige liv udspille sig i fred og ro.

Den spændende Eupalinos-tunnel, som ligger lige udenfor byen, bør være et must på din ferie i ferielejlighed på Samos. Eupalinos er en underjordisk akvædukt, som ledte vand hele vejen fra bjergenes floder og ned til kystbyerne. Tunnelen ligger under jorden, så erobrere udefra ikke kunne lukke af for vandet til byerne, og du kan i dag besøge store del af den gamle tunnel, der nogle steder er flere meter bred og andre steder så snæver, at du skal gå sidelæns.

8 kilometer vest for Pythagoreion kommer du til et af øens største seværdigheder Heras tempel. Templet, eller rettere sagt ruinerne af templet, befinder sig 6 kilometer vest for Pythagoreion og var hjemsted for en kult, der tilbedte Hera højere end noget andet. I dag står kun en enkelt af de 150 originale søjler tilbage, men du kan stadig se det store gulvplan og få en idé om, hvor luksuriøst og enormt templet var.

Det er dog ikke kun ruiner og gamle rester, du kan se ved din feriebolig på Samos. Øen har mange fine kirker, som stadig fungerer som de lokale grækeres samlingssted. En af de mest religiøse steder er Panagia Spiliani-klosteret, der er bygget inde i en stor hule og har et grottelignende indre med stenvægge og en rustik atmosfære. Grotten har været et hellig sted for befolkningen, langt inden klosteret blev bygget, og flere mener, at dette var grotten, hvor Pythagoras gemte sig og delte ud af sin lære, inden han drog i eksil.

Aktiv ferie på Samos

Naturen på Samos er intet mindre end enestående, og her er et dyre- og planteliv, du ikke finder andre steder. I de vilde skover bor der hvidbrystede mårer og store vildsvin, og på heden lever blandt andet den gyldne sjakal, som især kommer frem om natten for at finde mus og andet småvildt. Du kan se mange af disse dyr på vandringer i skumringen nær din ferievilla på Samos, og du har 45 velafmærkede vandrestier at vælge imellem, som leder dig igennem skove og enge overstrøet med gule gyvelbuske og lupiner i alverdens farver. Alternativt kan du snuppe cyklen, da flere af stierne er gået til og fint kan cykles på.

Når du er på ferie i ferielejlighed på Samos, kan du med en lille ekstra indsats se det skjulte Pótami-vandfald, som ligger tæt på stranden af samme navn. Følg Pótami-floden ind i landet, og når stien ophører, gælder det bare om at vade et par hundrede meter igennem de små bassiner af vand. Så bliver du belønnet med synet af det spektakulære vandfald, hvor vandet tordner ned fra klipperne.

Bjergklatring er også et stort hit hos både turister og lokale, og øen har høje klipper og dybe kløfter, der passer til forskellige niveauer. Flere firmaer nær din feriebolig på Samos tilbyder bjergklatringskurser på klipper, hvor der allerede er hugget udspring, så selv nybegyndere og de mindste trygt kan være med.

Kulinariske oplevelser under din ferie i på Samos

Noget af det af det som Samos er allermest kendt for, er den udsøgte muskatvin "SAMOS", som bliver dyrket på terrasseformede vinmarker i flere etager på Ambelos-bjerget. SAMOS eksporteres til hele verden, men det er nu mere specielt at drikke vinen, der har stærke toner af muskat og appelsinblomster, ved din feriebolig på Samos. Her kan du nemlig komme helt tæt på vinproduktionen ved at besøge det lokale vinmuseum og få en rundtur langs markerne og på distilleriet.

Når du skal bestille en af de lokale retter på restaurant nær din ferievilla på Samos, er Zucchini-kugler et godt bud, da de smager forrygende og kan bruges både som forret og tilbehør. Retten er lavet på den specielle sommer-squash "zucchini", og hver kok tilføjer ofte deres helt eget pift til dejen. Spiser du på en af de gamle kroer, kaldet tavernaer, kan du være heldig, at der er levende musik, hvor der synges og spilles på bouzuki-banjo. Grækerne elsker at feste og især at danse og fortsætter gerne til den lyse morgen.

Annuller Slet Anvend
Flere filtre

Pris pr. nat

DKK DKK

Soveværelser

Badeværelser

Bookingmuligheder

Boligtype

Beliggenhed

Populære søgninger

Faciliteter

Udlejes af

Slet
Brug filtrene til at indskrænke dine søgeresultater!
Set 16 gange i de sidste 48 timer
 • 1 SV Feriehus
 • 1 BV
 • 55
gennemsnit/nat
Set 8 gange i de sidste 48 timer
 • 3 SV Ferievilla
 • 1 BV
 • Separat toilet
 • 67
gennemsnit/nat
2
Set 5 gange i de sidste 48 timer
 • 2 SV Ferielejlighed
 • 2 BV
 • Separat toilet
 • 52
gennemsnit/nat
1
Set 17 gange i de sidste 48 timer
 • 5 SV Ferievilla
 • 4 BV
 • Separat toilet
 • 220
Fantastisk! 4,8/5
(22 anmeldelser)
gennemsnit/nat
22
Set 9 gange i de sidste 48 timer
 • 1 SV Feriehus
 • 1 BV
 • 50
gennemsnit/nat
1
Set 13 gange i de sidste 48 timer
 • 2 SV Ferielejlighed
 • 1 BV
gennemsnit/nat
1
Set 5 gange i de sidste 48 timer
 • 1 SV Ferievilla
 • 1 BV
 • 65 sq ft
gennemsnit/nat
Set 10 gange i de sidste 48 timer
 • 4 SV Ferievilla
 • 2 BV
gennemsnit/nat
1
Set 7 gange i de sidste 48 timer
 • 1 SV Ferielejlighed
 • 1 BV
 • 30 sq ft
gennemsnit/nat
Set 10 gange i de sidste 48 timer
 • 3 SV Feriehus
 • 2 BV
 • 80
Exceptionelt! 5/5
(6 anmeldelser)
gennemsnit/nat
6
 • 2 SV Ferielejlighed
 • 2 BV
 • Separat toilet
 • 100
gennemsnit/nat
Set 5 gange i de sidste 48 timer
 • 1 SV Ferielejlighed
 • 1 BV
 • Separat toilet
 • 33
gennemsnit/nat
1
gennemsnit/nat
2
Set 6 gange i de sidste 48 timer
 • 2 SV Ferievilla
 • 2 BV
 • 90
gennemsnit/nat
Set 15 gange i de sidste 48 timer
 • 1 SV Sommerhus
 • 1 BV
 • 40
gennemsnit/nat
Set 12 gange i de sidste 48 timer
 • 4 SV Feriehus
 • 2 BV
 • 180
Fantastisk! 4,9/5
(15 anmeldelser)
gennemsnit/nat
15
 • 3 SV Ferievilla
 • 2 BV
gennemsnit/nat
3
 • 2 SV Feriehus
 • 1 BV
gennemsnit/nat
1
 • 2 SV Ferielejlighed
 • 1 BV
 • 90
Exceptionelt! 5/5
(9 anmeldelser)
gennemsnit/nat
9
 • 2 SV Feriehus
 • 1 BV
 • 90
gennemsnit/nat
1
 • 4 SV Feriehus
 • 3 BV
 • 200
gennemsnit/nat
Premium-partner
gennemsnit/nat
 • 10 SV Feriehus
 • 9 BV
gennemsnit/nat
Set 5 gange i de sidste 48 timer
 • 3 SV Ferielejlighed
 • 2 BV
 • 52
gennemsnit/nat
1
Set 8 gange i de sidste 48 timer
 • 1 SV Ferievilla
 • 1 BV
gennemsnit/nat
gennemsnit/nat
 • 1 SV Ferielejlighed
 • 1 BV
gennemsnit/nat
gennemsnit/nat
gennemsnit/nat
gennemsnit/nat
 • 2 SV Ferievilla
 • 1 BV
 • Separat toilet
 • 85
gennemsnit/nat
Premium-partner
gennemsnit/nat
 • 1 SV Ferielejlighed
 • 1 BV
gennemsnit/nat
Set 9 gange i de sidste 48 timer
 • 1 SV Ferielejlighed
 • 1 BV
 • 50
gennemsnit/nat
Set 6 gange i de sidste 48 timer
 • 3 SV Feriehus
 • 2 BV
 • 180
gennemsnit/nat
Set 10 gange i de sidste 48 timer
 • 8 SV Feriehus
 • 8 BV
 • 40
gennemsnit/nat
 • 3 SV Ferievilla
 • 2 BV
 • Separat toilet
gennemsnit/nat
Set 5 gange i de sidste 48 timer
 • 1 SV Studio
 • 1 BV
 • 30
gennemsnit/nat
Set 7 gange i de sidste 48 timer
 • 2 SV Feriehus
 • 2 BV
gennemsnit/nat
gennemsnit/nat
gennemsnit/nat
Se prisinformation