Verified Review icon check navigate-up navigate-left navigate-right expand mail svg-lightning svg-24hr svg-house svg-sleeps svg-bedrooms svg-bathrooms svg-stay svg-toilet calendar svg-report-flag pet-dog svg-multiunit Default Owner Icon heart-filled Family icon

Ferie i feriebolig på Lesbos

Lesbos ligger i det nordøstlige hjørne af det Ægæiske hav og er en dejlig ferieø med dejlige strande, historiske monumenter og skøn, uberørt natur. Da Lesbos, også kaldet Lesvos, er en af Grækenlands største øer, er store dele af øens natur stadig helt uberørt af turister, og der er rigeligt med plads og ro både på strandene og i de små byer.

Når du bor i feriehus på Lesbos, kan du være sikker på at blive mødt med åbne arme og venlige smil, da Lesbos er kendt for befolkningens store gæstfrihed og fiskerlandsbyernes charme. Fiskeri er en stor del af hverdagen hos de lokale, og sammen med frugttræerne, som dækker næsten halvdelen af øen, er Lesbos næsten selvforsynende. Resten af landskabet ved din feriebolig på Lesbos består af høje, majestætiske bjerge og flotte søer, som du kan udforske til fods, på cykel eller endda fra ryggen af et æsel, som var grækernes vigtigste transportmiddel i gamle dage.

Kulturen på Lesbos er en blanding imellem græsk, international og tyrkisk kultur og er derfor helt sin egen. Da Lesbos ligger lige opad Tyrkiets fastland, kan du uden besvær tage en smuttur til den tyrkiske kyst og få et fascinerende indblik i den tyrkiske kultur, hvor nye biler og kontorfolk skynder sig afsted indimellem sløve, hestetrukne vogne og flere hundreder år gamle moskéer.

Selve Lesbos blev dannet ved vulkansk aktivitet for millioner af år siden, og når du lejer ferielejlighed på Lesbos, kan du nyde dette i form af de mange varme, helsegivende kilder, som ligger strøet udover hele Lesbos - et behageligt alternativ til det kolde hav, hvis du kommer til Lesbos om vinteren. Det bedste tidspunkt at bo i ferievilla på Lesbos er i månederne maj, juni og september, da badetemperaturen ved kysten her er helt perfekt, og du undgår de fleste turister.

Du kan vælge imellem et utal af rejseveje, når du skal ned til dit feriehus på Lesbos, da du både kan rejse igennem Tyrkiet og sejle over det lille stræde til Lesbos eller flyve fra Danmark til Athen og derfra tage båd eller fly til Lesbos' hovedby Mytilene. Efter du er godt ankommet til din feriebolig på Lesbos, kan du benytte dig af de mange busser og taxier, som kører imellem øens byer. Ydermere går der også færger langs kysten, og du har mulighed for at leje din helt egen båd med eller uden skipper, så du kan sejle, lige hvorhen på Lesbos du vil.

Badeferie på Lesbos

Der er altid en dejlig strand, som du kan sole dig på og bade ved i nærheden af din ferielejlighed på Lesbos, og som en ekstra fordel har Lesbos to store bugter med land på 3 sider, hvor du kan bade helt beskyttet af vinden og havets bølger.

Den længste strand på hele Lesbos hedder Vatera og ligger på sydsiden af øen, og de fleste er enige om, at dette er øens bedste strand. År efter år modtager Vatera-stranden det internationale blå flag på grund af det rene vand og de gode strandfaciliteter, og sandet er blødt og lækkert, ideelt til solbadning, sandslotte og beachvolley.

Længere mod øst ligger en anden spektakulær strand, stranden Agios Isodoros, som har en klippebund, der giver spændende dykkeroplevelser. Du kan enten vælge at snorkle i det klare vand tæt på stranden eller alliere dig med et af øens dykkercentre og lade dem tage dig ud til de større dykkersteder længere væk fra kysten. Havets dyreliv er rigt og varieret på disse kanter, og flere steder langs kysten støder du på mystiske, sunkne skibe, som er overtaget af fisk og mos, så det er en ren gætteleg at finde ud af, hvem skibene tilhørte.

Den vulkanske aktivitet på øen har gjort, at der hele året er varme kilder, som er lige til at svømme i, og ved mage af kilderne er der bygget fine badehuse, så det er en afslappet og behagelig oplevelse. De bedste kilder ligger ved byen Polichnitos, ved siden af floden Almyropotamos, og det siges, at det varme vand ikke kun lindrer smerter, men også forebygger sygdomme. Uanset om dette er sandt eller ej, er badning i de varme kilder dejligt afstressende og noget, du bør prøve mindst én gang på din ferie i feriehus på Lesbos.

Seværdigheder tæt på dit feriehus på Lesbos

Hovedbyen Mytilene er en af de ældste byer ud til middelhavet med en historie, der daterer helt tilbage til omkring år 1100 f. kr., hvor grækerne ankom til øen og grundlagde den lille bystat. Op igennem historien er Lesbos blevet invaderet og overtaget af både det byzantinske imperium, romerne og til sidst tyrkerne, som styrede Lesbos helt frem til år 1912, hvor øen blev græsk igen.

Seværdighederne ved din ferievilla på Lesbos er primært delt op i historiske monumenter og fantastisk natur, og begge dele har oplevelser nok at byde på til flere måneders ferie. Det mest naturlige sted at begynde din sightseeing er Lesbos' hovedby Mytilene, hvis gamle kvarterer bærer tydelige spor af de sidste 3000 års historie. Oppe over byen lurer Mytilenes store middelalderfort, som blev bygget tilbage i det 5 århundrede for at holde Middelhavets frygtede pirater ude, og fortet er siden blevet udbygget af hver eneste stormagt, der har haft fingrene i Lesbos. Du kan selvfølgelig komme ind bag de enorme mure og se de store haller, og er du heldig, kan du opleve en koncert eller en teaterforestilling her, da mange af byens arrangementer finder sted i fortet.

Tager du fra din ferielejlighed og nordpå til byen Kaloni, kan du besøge Lesbos' mest betydningsfulde kloster, Limonos-klosteret, som indeholder et uvurderligt bibliotek med mere end 5000 bøger, hvoraf nogle daterer helt tilbage fra 1500-tallet. Klosteret er en spændende oplevelse, og lejer du feriehus på Lesbos omkring d. 8 oktober, må du ikke gå glip af den årlige festival, hvor pilgrimme fra hele øen samles til gudstjeneste, og der holdes markeder og fest på ægte, græsk manér.

Romerne har også sat sit tydelige aftryk på Lesbos, og rundt om på øen kan du finde rester af de gamle templer og akvædukter, der var den nyeste teknologi på daværende tidspunkt. Langt de fleste steder og historiske ruiner er gratis at besøge, og har du lyst til at dykke længere ned i grækernes historie, indeholder Mytilenes arkæologiske museum adskillige udstillinger, som bestemt er en eftermiddag eller to værd.

Lesbos' natur er utroligt varieret i forhold til øens størrelse, og du kan udforske alt lige fra høje, golde bjerge og dybe skove til forrevne kyster og vådområder, som er hjemsted for flere hundrede eksotiske fugleracer. Naturen ved din ferievilla på Lesbos er som skabt til fuglekiggeri, og for mange af de fascinerende fugle er vådområderne på Lesbos fuglenes eneste stoppested på deres lange færd mod syd til Saharas ørken.

Er du på udkig efter naturoplevelser, du ikke finder andre steder, bør du overveje et smut til den forstenede skov på østsiden af øen. Den forstenede skov er resterne af en mægtig skov, som blev dækket af aske og forstenet under et vulkanudbrud for mere end 4 millioner af år siden, og de forstenede træstubbe og mærkelige former dækker stadig jorden her den dag i dag.

På din ferie i feriebolig på Lesbos har du kun 5 kilometer til den Tyrkiske kyst, så det er ingen sag at opleve begge lande på én og samme ferie. De nærmeste byer hedder Ayvalik, Nikili og Küçükköy, som alle 3 er en fin blanding af fiskerlandsbyer og feriebyer, så du både kan få en god svømmetur i havet og se det tyrkiske hverdagsliv udfolde sig i de gamle gader.

Shopping og kultur i nærheden af din ferielejlighed på Lesbos

Indbyggerne på Lesbos er meget selvstændige, selvhjulpne og stolte af deres håndværk, og her foregår de bedste køb ikke i butikkerne, men derimod på byernes ugentlige markeder, hvor alle i området samles for at tinge om priserne, spise god mad og snakke, om hvordan ugen er gået. Både Mytilene og den næststørste by Molivos afholder faste markeder, hvor du især kan finde lertøj, smykker, kunst og håndlavede, vævede varer i massevis. En stor del af markederne nær din feriebolig på Lesbos drejer sig for de lokale også om at få afsat de lokalt-producerede madvarer som olivenolie og osten "graviera", der bliver spist meget af på øen.

Hvis du vil lære de lokale at kende og se deres dagligdag, når du bor i ferievilla på Lesbos, skal du bare sætte dig til rette på en gammeldags taverna væk fra strandene, bestille et glas "ouzo", den lokale drik, og se grækernes dagligdag udfolde sig imellem boderne. Da grækerne er meget imødekommende og udadvendte, er det ikke svært at komme ind på de lokale med et par græske gloser i baghånden, og heldigvis kan de fleste grækere lidt gebrokkent engelsk, så det er nemt at holde samtalen i gang. Har du mindre børn med på ferien, er du endnu heldigere stillet, da grækerne simpelthen elsker børn og vil gå langt for, at de små har det sjovt og nyder at være på Lesbos.

Annuller Slet Anvend
Flere filtre

Pris pr. nat

DKK DKK

Soveværelser

Badeværelser

Bookingmuligheder

Boligtype

Beliggenhed

Populære søgninger

Faciliteter

Udlejes af

Slet
Brug filtrene til at indskrænke dine søgeresultater!
Set 5 gange i de sidste 48 timer
 • 2 SV Ferielejlighed
 • 1 BV
 • 65
Exceptionelt! 5/5
(5 anmeldelser)
gennemsnit/nat
5
 • 3 SV Sommerhus
 • 1 BV
 • 75
Fremragende! 4,7/5
(7 anmeldelser)
gennemsnit/nat
7
Set 5 gange i de sidste 48 timer
 • 2 SV Feriehus
 • 2 BV
 • 110
gennemsnit/nat
 • 2 SV Ferielejlighed
 • 2 BV
 • 90
Fantastisk! 4,9/5
(15 anmeldelser)
gennemsnit/nat
15
 • 1 SV Ferielejlighed
 • 1 BV
 • 40 sq ft
gennemsnit/nat
Set 9 gange i de sidste 48 timer
 • 1 SV Ferielejlighed
 • 1 BV
gennemsnit/nat
3
 • 2 SV Feriehus
 • 2 BV
 • 35
gennemsnit/nat
 • 4 SV Ferievilla
 • 2 BV
 • 157
Exceptionelt! 5/5
(8 anmeldelser)
gennemsnit/nat
Premium-partner
8
 • 1 SV Ferielejlighed
 • 1 BV
 • 60
gennemsnit/nat
 • 3 SV Byhus
 • 2 BV
gennemsnit/nat
 • 2 SV Ferievilla
 • 2 BV
 • 120
gennemsnit/nat
 • 4 SV Ferievilla
 • 2 BV
 • 150
gennemsnit/nat
1
 • 4 SV Feriehus
 • 2 BV
 • Separat toilet
 • 111
gennemsnit/nat
 • 2 SV Feriehus
 • 2 BV
gennemsnit/nat
 • 2 SV Feriehus
 • 1 BV
 • 65
gennemsnit/nat
 • Studio
 • 1 BV
 • 24
gennemsnit/nat
 • 1 SV Ferielejlighed
 • 1 BV
 • 45
gennemsnit/nat
 • 1 SV Ferielejlighed
 • 1 BV
 • 50
gennemsnit/nat
 • 6 SV Ferievilla
 • 6 BV
gennemsnit/nat
1
 • 2 SV Ferielejlighed
 • 1 BV
 • 31
gennemsnit/nat
 • 1 SV Ferielejlighed
 • 1 BV
 • 40
gennemsnit/nat
 • 3 SV Ferielejlighed
 • 2 BV
 • 90
gennemsnit/nat
 • 2 SV Feriehus
 • 1 BV
 • 55
gennemsnit/nat
 • 3 SV Feriehus
 • 1 BV
 • Separat toilet
 • 130
gennemsnit/nat
4
Set 6 gange i de sidste 48 timer
 • 1 SV Sommerhus
 • 1 BV
 • 45
gennemsnit/nat
 • 2 SV Feriehus
 • 1 BV
 • 60
gennemsnit/nat
 • 4 SV Ferievilla
 • 2 BV
 • 137
gennemsnit/nat
4
 • 1 SV Ferielejlighed
 • 2 BV
 • 50
gennemsnit/nat
 • 4 SV Ferievilla
 • 2 BV
 • 1872 sq ft
Fantastisk! 4,9/5
(13 anmeldelser)
gennemsnit/nat
13
 • 1 SV Ferielejlighed
 • 1 BV
 • 44
gennemsnit/nat
 • Studio
 • 1 BV
 • 14
gennemsnit/nat
 • 1 SV Ferielejlighed
 • 1 BV
 • 30
gennemsnit/nat
 • 1 SV Ferielejlighed
 • 1 BV
 • 24
gennemsnit/nat
 • 2 SV Feriehus
 • 1 BV
 • 65
gennemsnit/nat
 • 2 SV Feriehus
 • 1 BV
 • 70
gennemsnit/nat
 • 2 SV Feriehus
 • 1 BV
 • 40
gennemsnit/nat
 • 2 SV Feriehus
 • 1 BV
 • 50
gennemsnit/nat
 • 1 SV Ferielejlighed
 • 1 BV
 • 55
gennemsnit/nat
 • 3 SV Feriehus
 • 2 BV
gennemsnit/nat
 • 2 SV Feriehus
 • 1 BV
 • 100
gennemsnit/nat
1
 • 2 SV Feriehus
 • 2 BV
 • 63
gennemsnit/nat
 • 1 SV Ferielejlighed
 • 1 BV
 • 30
gennemsnit/nat
Set 5 gange i de sidste 48 timer
 • 7 SV Ferielejlighed
 • 7 BV
gennemsnit/nat
1
 • Studio
 • 1 BV
 • 15
gennemsnit/nat
 • 3 SV Feriehus
 • 2 BV
 • 75
gennemsnit/nat
 • 1 SV Ferielejlighed
 • 1 BV
 • 40
gennemsnit/nat
 • 2 SV Ferielejlighed
 • 1 BV
 • 60
gennemsnit/nat
Premium-partner
 • 2 SV Feriehus
 • 1 BV
 • 90
gennemsnit/nat
 • 3 SV Ferievilla
 • 2 BV
 • 200
gennemsnit/nat
1
 • 3 SV Feriehus
 • 2 BV
 • 100
Fantastisk! 4,8/5
(14 anmeldelser)
gennemsnit/nat
14

Lej ferielejlighed eller feriebolig på Lesbos (112)