Hvor skal jeg overnatte nær Skåne län, SE?

Vores annoncer i 2019 tilbyder et stort udvalg af 565 ferieboliger nær Skåne län. Fra 502 Feriehuse til 27 Træhytter – du kan finde unikke ferieboliger til et uforglemmeligt ophold med familie og venner. På HomeAway finder du det bedste sted at overnatte nær Skåne län på en længere ferie eller et hyggeligt weekendophold.

Hvilke destinationer er de mest populære i Skåne län?

Der er mange skønne steder at besøge på en længere ferie eller et hurtigt weekendophold i Skåne län. De mest populære destinationer blandt HomeAways feriegæster er:

 • Båstad: 97 ferieboliger
 • Malmø: 42 ferieboliger
 • Ystad S: 58 ferieboliger
 • Ystad: 107 ferieboliger
 • Örkelljunga S: 65 ferieboliger

HomeAway giver dig også mulighed for at udforske en række andre populære destinationer i Skåne län! Brug søgefeltet for at se udvalget af ledige ferielejligheder på andre populære destinationer.

Hvilke større byer skal jeg opleve i Skåne län?

Uanset om du rejser på egen hånd eller med familie og venner, får du her en oversigt over de byer i Skåne län, der har det største udvalg af feriehuse til den perfekte storbyferie:

 • Båstad: 97 feriehuse
 • Malmø: 42 feriehuse
 • Ystad: 107 feriehuse
 • Helsingborg: 30 feriehuse
 • Osby: 50 feriehuse

Brug søgefeltet for at se udvalget af ledige ferieboliger i andre byer.

Kan jeg finde en feriebolig, der er nem at komme til, når jeg rejser med fly til Skåne län?

Ja, selvfølgelig. HomeAways udlejere tilbyder et stort udvalg af ferieboliger i nærheden af lufthavne. Blandt lufthavne med et stort udvalg af ferieboliger i Skåne län finder du:

 • Kristianstad (KID): 112 ferieboliger
 • Helsingborg (JHE-Helsingborg Heliport): 44 ferieboliger
 • Malmö (MMX-Sturup): 120 ferieboliger

Brug søgefeltet for at se udvalget af ledige ferieboliger i nærheden af andre lufthavne.

Hvad er de mest populære seværdigheder at overnatte i nærheden af i Skåne län?

HomeAway tilbyder en lang række ferieboliger i nærheden af spændende seværdigheder i Skåne län. De mest populære seværdigheder, som HomeAways feriegæster besøger på en ferierejse eller et weekendophold, er:

 • Kullen Fyrtårn: 53 ferielejligheder
 • Glimmingehus: 159 ferielejligheder
 • Swedbank Stadion: 56 ferielejligheder
 • Smålandet Markaryds Älgsafari: 168 ferielejligheder
 • Falsterbo Strand: 40 ferielejligheder

Der er også en lang række andre seværdigheder i Skåne län, som du kan finde en feriebolig i nærheden af på HomeAway. Du skal bare skrive den ønskede destination i søgefeltet og finde det helt rigtige feriehus blandt udvalget.

Ferie i sommerhus i Skåne

Når du bor i et sommerhus i Skåne, så får du det bedste fra to verdener. Der er masser af byliv, kultur og historie, men først og fremmest byder den sydlige svenske region, der bærer meget præg af, at den engang var dansk, på masser af naturoplevelser. Hvis du kører ud i midten af det nordlige Skåne, kan du i en radius af 50 kilometer rundt om dig nærmest ikke finde andet end natur. Der er skov i forskellige varianter med plads til alle, og så er der søer, moser, vandløb og masser af dyreliv. Næsten uanset hvad man har lyst til at lave i naturen, så har Skåne det. Kanotur, fiskeri og vandring er bare få af mulighederne, men hvis man er mere til golf, cykeltur eller strand, så klarer Skåne også det. Der er rigeligt med oplevelser til hele familien med overnatning i Skåne. Det er mere med, hvad man skal vælge.

Seværdigheder tæt på dit sommerhus i Skåne

En af de mest oplagte steder at tage hen med familien, når man lejer en ødegård i Skåne, er Skånes Dyrepark, som er et af Sveriges mest populære udflugtsmål, og det er verdens største dyrepark med nordiske dyr. I dyreparken kan man opleve mere end 80 nordiske arter, og dyrene vandrer frit omkring i store indhegnede områder. Her kan du opleve alle de dyrearter, der gør den svenske natur helt speciel, bl.a. rensdyr, elge, bjørne og mange andre dyr. Parken er åben året rundt.

Siden 1984 har det været muligt for børn og barnlige sjæle at lege med inventaret i BRIO-hovedkvarteret i Osby i Skåne. Dette legetøjsmuseum viser noget af det mest populære legetøj gennem de sidste 100 år for drenge og piger, men minsandten også for voksne. Museet har den største samling af barbie-dukker og selvfølgelig også BRIO's eget legetøj i Sverige. Men for manden i familien, er det nok den store samling af Märklin-modeljernbanetoge, som stjæler opmærksomheden.

Der er masser steder at opdage i Skåne, hvis man interesserer sig for tiden, før der var noget, som hed Danmark og Sverige. I udkanten af Kivik ligger bronzealdergraven Kiviksgraven fra omkring 1400 f.kr. Inde i gravkammeret er der otte store sten udsmykket med helleristninger af solhjul, skibe, økser, vogne, dyr og mennesker.

En af de mere kuriøse seværdigheder i Skåne er en bilkirkegård, som ligger ude i skoven et stykke udenfor Lönsboda på grænsen til Småland. I 1930'erne slog en skrothandler sig ned ved skoven, men da forretningen ikke gik godt, smuttede skrothandleren og lod bilerne stå, hvilket betyder, at man i dag kan gå en noget særpræget tur i skoven, hvor cirka 150 gamle, rustne bilvrag fra 1940'erne og 1950'erne er gået i et med naturen.

Aktiv ferie i Skåne

Skåne byder på uanede mængder af friluftsliv for hele familien. Hvis man gerne vil væk fra storbyos og hverdagens stress, så er en ødegård i Skåne svaret. Du skal ikke rejse længere væk end over på den anden side af Øresund for at finde fred blandt skov og natur. Skåne er fyldt med floder, åer og søer, der er den perfekte scene for en kanotur med familien, når man har et sommerhus i Skåne. Skåne byder på kanoture for erfarne, nybegyndere og familier og der er overnatningspladser langs brederne.

Søsystemet Immeln-Filkesjön-Raslången-Halen ligger på grænsen mellem Skåne og Blekinge og kaldes også for Sydsveriges sidste vildmark. Det er et flot skov- og klipperigt område, som er et ideelt for oplevelser i kano i Skåne. Som kanoområde er det meget populært på grund af den smukke natur og de mange gode overnatningspladser i området. Søerne er fyldt med øer, holme og næs, hvilket gør kanoturen helt speciel. Den korteste rute i kano mellem byerne Immeln og Halen er cirka 25 kilometer og er meget velegnet til mindre erfarne og børnefamilier.

Hvorfor ikke krydre kanoturen med friskfanget fisk? Tag fiskestangen med på ferie, og fang laks, gedde og ørred - eller karper på op til 15 kilo - i en af de mange søer i Skåne. Det er nemt at leje både til at fiske fra, fiskekort er nemt tilgængeligt, og der er helt sikkert en fiskesø i nærheden af din ødegård i Skåne.

Skåne er indbefattet af vandring, så hvis du gerne vil rejse langsomt, er det sydlige Sverige et sted for dig. Skånes netværk af vandreruter hedder Skåneleden, og der er nok at tage fat på for netværket strækker sig 1000 kilometer fordelt på fem ruter, der går fra kyst til kyst, nord til syd, fra ås til ås og langs de sydøstlige og nordvestlige kyststrækninger. Det gode ved Skånes vandreruter er, at de mange steder også kan gennemføres cirkulært, så man kan komme tilbage til der, hvor man startede, så det ikke bliver bøvlet, når man stiller sin bil et sted, og bliver nødt til at gå tilbage samme vej - perfekt i kombination med et feriehus i Skåne.

Men hvis man hellere vil cykle, så skal man heller ikke her snydes for ordentlige forhold. Der er indtegnet mere end 800 kilometer med cykelvenlige ruter igennem det smukke landskab.

Hvis man gerne vil en tur på stranden er der også rig mulighed for det. Skåne har masser af lækre, rene badestrande med sand så langt øjet rækker. Selv i Malmø er der en lækker sandstrand med caféer, grillområder og områder til børn.

Kulinariske oplevelser under din ferie i feriehus Skåne

Skåne er på grund af dets placering 'Sveriges kornkammer'. Der er her, at du finder Sveriges bedste afgrøder, og det er således også her, du finder de mest spændende madoplevelser, når du har et sommerhus i Skåne. Regionen reklamerer sig selv som kulinarisk frontløber, så der er rigeligt at komme efter, om du er på udkig efter internationale kokkerier, lokale madoplevelser eller 'skånsk streetfood'.

Det vigtigste måltid på dagen i Sverige er 'fika'. Det er det, som vi kender som hygge i Danmark, men i Skåne har det helt sin egen charme, specielt når det foregår på en af de mange hyggelige kaffestuer, som konkurrerer om, hvem der kan skabe den mest autentiske 'fikastemning' - og den bedste hjemmebag og det bedste smørrebrød. Men en kaffestue behøver ikke bare være en kaffestue i Skåne. Du kan sagtens risikere at skulle nyde din eftermiddagskaffe på et galleri eller med levende musik i baggrunden. Mange steder byder desuden på kagebuffet, så det er kun samvittigheden og antallet af huller i bæltet, der bestemmer her.

Som en overraskelse for de fleste kommer det, at der produceres vin i Skåne. Og det er endda prisvindende af slagsen. Man eksperimenterede med at dyrke vin for 20 år siden, og da det viste sig frugtbart, kan man nu finde mere end 20 vingårde i Skåne.

En noget speciel butik åbenbarer sig for bilister, som kører af på afkørsel 73 ved Fagerhult. Her står 'Godisflyget' som - hold på hat og briller - tilbyder 240 forskellige slags slik til en, for danskere, meget fordelagtig pris. Du kommer bestemt ikke til at sulte, når du har et feriehus i Skåne.

Shopping og kultur tæt på dit sommerhus i Skåne

Den største by i Skåne er Malmø, som også er porten til Skåne, hvis man krydser Øresundsbroen for at komme til sit feriehus i Skåne. Snyd ikke dig selv for et ophold i Malmø, for der er mange ting, som er et besøg værd. Et af Skandinaviens fremmeste eksempler på moderne arkitektur er højhuset Turning Torso, som udover at være Skandinaviens højeste højhus på 190 meter også udmærker sig ved at være udformet således, at bygningen drejer 90 grader rundt om sin egen akse. Malmø er desuden spækket med hyggelige caféer, og byen byder skam også på en håndfuld velrenommerede restauranter. Hvis man vil gøre ligesom tusindvis af danskere hvert år og tage over sundet for at udnytte den favorable valutakurs i Sverige, er Malmø klart det bedste sted at tage hen for at shoppe.

Hvis du skulle starte din rejse med overnatning i Skåne i Helsingborg, hvor færgen sejler til døgnet rundt fra Helsingør, er det et must at lægge et visit forbi haven ved Sofiero-slottet, der blev hyldet som årets smukkeste park i Europa i 2010. Udover at være fantastisk smuk, så er der 500 forskellige slags rhododendron blandt de 10.000 blomster, der dekorerer kløfterne i parken og pryder panoramaudsigten over Øresund. Her kan et besøg på slottet kombineres med en picnic på græsplænen udenfor.

I Helsingborg finder man også en del af den gamle danske fæstning, Kärnan, som var det sted, at danskerne brugte til at kontrollere skibsfarten i Øresund, før vi overgav Skåne til Sverige i 1658.

Skåne byder desuden på mange idylliske landsbyer og mindre købsteder, som bl.a. Ystad, der er blevet verdenskendt på grund af Wallander-bøgerne. Skåne har tonsvis af kendte og ukendte facetter. Lej et sommerhus i Skåne, og nyd så mange af dem, som I kan nå.