Hvor skal jeg overnatte nær Danmark?

Vores annoncer i 2019 tilbyder et stort udvalg af 21.035 ferieboliger nær Danmark. Fra 19.709 Feriehuse til 1.137 Ferielejligheder – du kan finde unikke ferieboliger til en uforglemmelig ferie eller et hyggeligt weekendophold med familie og venner. På HomeAway finder du det bedste sted at overnatte nær Danmark.

Hvilke destinationer er de mest populære i Danmark?

Der er mange skønne steder at besøge på en længere ferie eller et hurtigt weekendophold i Danmark. De mest populære destinationer blandt HomeAways feriegæster er:

 • København: 488 ferieboliger
 • Ebeltoft: 1.095 ferieboliger
 • Bornholm (amt): 964 ferieboliger
 • Marstal: 285 ferieboliger
 • Gråsten: 260 ferieboliger

HomeAway giver dig også mulighed for at udforske en række andre populære destinationer i Danmark! Brug søgefeltet for at se udvalget af ledige ferielejligheder på andre populære destinationer.

Hvilke større byer skal jeg opleve i Danmark?

Uanset om du rejser på egen hånd eller med familie og venner, får du her en oversigt over de byer i Danmark, der har det største udvalg af feriehuse til den perfekte storbyferie:

 • København: 488 feriehuse
 • Ebeltoft: 1.095 feriehuse
 • Marstal: 285 feriehuse
 • Gråsten: 260 feriehuse
 • Gudhjem: 615 feriehuse

Brug søgefeltet for at se udvalget af ledige ferieboliger i andre byer.

Kan jeg finde en feriebolig, der er nem at komme til, når jeg rejser med fly til Danmark?

Ja, selvfølgelig. HomeAways udlejere tilbyder et stort udvalg af ferieboliger i nærheden af lufthavne. Blandt lufthavne med et stort udvalg af ferieboliger i Danmark finder du:

 • Billund (BLL-Billund Lufthavn): 173 ferieboliger
 • Århus (AAR): 1.699 ferieboliger
 • København (CPH-Kastrup Lufthavn): 490 ferieboliger

Brug søgefeltet for at se udvalget af ledige ferieboliger i nærheden af andre lufthavne.

Hvad er de mest populære seværdigheder at overnatte i nærheden af i Danmark?

HomeAway tilbyder en lang række ferieboliger i nærheden af spændende seværdigheder i Danmark. De mest populære seværdigheder, som HomeAways feriegæster besøger på en ferierejse eller et weekendophold, er:

 • Møns Klint: 147 ferielejligheder
 • Ebeltoft Strand: 1.225 ferielejligheder
 • Sønderjyllands Golfklub: 610 ferielejligheder
 • Brøndby Stadium: 555 ferielejligheder
 • Museum Østjylland: 1.282 ferielejligheder

Der er også en lang række andre seværdigheder i Danmark, som du kan finde en feriebolig i nærheden af på HomeAway. Du skal bare skrive den ønskede destination i søgefeltet og finde det helt rigtige feriehus blandt udvalget.

Sommerhus i dejlige Danmark

Danmark beskrives af de fleste turister som et eventyrland. Landet er for mange indbegrebet af hygge, tryghed og komfort, og en sommerferie ved de danske strande er da også en blanding af eventyr, fantastiske oplevelser, hygge og tryghed. Kufferten er fyldt med dejlige ferieminder efter et sommerhusophold i Danmark. De fleste husker turen til Vesterhavet med far og mor som små, hvor de store bølger var både truende og tillokkende, og hvem har ikke prøvet at gå rundt i de betagende Mols Bjerge, der indrammet af en farvepallet af grønne nuancer er fjernt fra civilisationen, travlhed og stress. Du husker måske det magiske øjeblik fra spidsen af Skagen, da de to have Kattegat og Skagerak mødtes lige der, hvor dine fødder var placeret. For andre er det ilden, der knitrer i pejsen, duften af kaffe og friskbagt kage, og så kortspillet med far, mor, farmor og farfar, der vækker dejlige sommerminder. Minderne er utallige, men de udspringer alle af følelsen af tryghed, hygge og samhørighed. De danske sommerlandskaber indbyder til ferie, hvor det er de små intime øjeblikke, der bliver siddende tilbage, som varige ferieminder.

Den unikke geografiske beliggenhed gør, at Danmark har enorme og meget alsidige kystlinjer. Klimaet er alsidigt, og derfor har natur og planteliv gode vækstbetingelser. En ferie i et feriehus i dejlige Danmark giver mulighed for på en og samme tid at nyde de dejlige strande, havet, skoven og dyrelivet, samtidig med at I på relativ kort tid kan komme ind til større byer med de muligheder for restaurantbesøg, caféliv og underholdning, der følger med. Danmark byder på en fantastisk mangfoldighed af strand og naturoplevelser, og med et sommerhus eller en feriebolig får I den uspolerede natur helt tæt på.

Der er for eksempel de fantastiske klinter ved Møn, der består af 7 kilometer lange og op til 128 meter høje klintområder. Med et feriehus i Danmark kan I opleve den rå danske natur. Det er en fantastisk naturoplevelse at vandre rundt i klinterne, når vandrefalke kommer svævende i horisonten, og I vil med garanti blive betagede, idet faunaen pludselig skifter karakter, og I vandrer rundt blandt de omkring 18 forskellige orkidéarter, der gror naturligt i området. Placeret med en fantastisk beliggenhed på Møns Klint har I mulighed for at besøge det interessante GeoCenter. Her er der masser af oplevelser for hele familien, og I får en unik indsigt i de geologiske forhold, der har præget Møns Klint. Der er mange aktiviteter for både unge og gamle, og I vil bagefter have lært en masse om området, hvilket giver de efterfølgende vandreture nye perspektiver.

Et andet meget populært sommerferiemål er Skagen i Nordjylland. Hen mod slutningen af 1800 tallet tiltrak området eliten af de danske malere. Det helt fantastiske lys giver optimale muligheder for at male, og derfor slog en broget forsamling af kunstmalere sig ned her. De blev efterfølgende kaldet Skagensmalerne, og deres produktion er noget af det bedste inden for dansk malerkunst. Med et sommerhus på Skagen har I mulighed for at opleve det fantastiske lys og de dejlige strandområder, der er foreviget at blandt andet Krøyer, Anna og Michael Ancher samt Drachmann. Gå en tur op mod spidsen af Jylland, hvor de to have Kattegat og Skagerak mødes. De eventyrligt lyse sandstrande indbyder til at bygge sandslotte, og det er der med de flere kilometer lange kystlinjer rige muligheder for. Efter en afsvalende dukkert i det kølige blå hav er det en fornøjelse at bore tæerne ned i det lune sand og lade solen gennemvarme kroppen. En af de helt afgørende fordele ved en sommerhusferie ved de danske strande er, at fred, ro og privatliv er en selvfølge. Men der er naturligvis også mulighed for at kombinere fred og ro, strand og sol med en storbyferie.

Sjælland er der flere fantastiske strandområder, der alle ligger i umiddelbar nærhed af København med alle de muligheder for underholdning, man måtte ønske sig. For jer, der gerne vil slappe af ved de dejlige danske strande, men stadigvæk have muligheden for at nyde storbyens fart og tempo, er et sommerhus eller en feriebolig tæt på København det oplagte valg. Der er mulighed for at leje en feriebolig i selve hovedstaden og derfra tage ud til den fremragende Amager Strandpark, Hellerup Strand eller Charlottenlund Strandpark ganske kort tids kørsel fra centrum. I kan også vælge at leje et sommerhus ved et af strandområderne tæt på hovedstadsområdet såsom Dragør, Amager Strand eller Hellerup Strand og derfra tage på udflugt til storbyen. Vil I primært bruge dagene ved stranden og i naturen, men blot have muligheden for et besøg i hovedstaden, så er det oplagt at leje en feriebolig ved Gilleleje, der er en af sjællændernes foretrukne naturoaser. Der er der mange hyggelige sommerhuse med masser af plads og alle nødvendige faciliteter. Strandområdet indbyder til solbadning, og det vidunderlige blå hav til badning.

Midt mellem Jylland og Sjælland finder I den dejlige ø Fyn, der er et ideelt mål for især sejlere og sportsfiskere. Det Sydfynske Øhav byder med sine mange små øer, der er spredt ud over et stort område, på en unik mulighed for at sætte sejl og nyde friheden på havets bølger. Efter en lang dag til søs er det skønt at komme hjem til sommerhuset og grille dagens fangst. På Fyn finder I mange rummelige sommerhuse med plads til flere personer. Det er dejligt at vandre i den fynske natur, og Odense by, der er centralt placeret midt på øen, er et charmerende bekendtskab. Her kan I besøge H. C. Andersen Muséet, Odense Zoo eller Den Fynske Landsby lidt uden for Odense.

Lolland er Danmarks fjerdestørste ø. Den indbyder til cykelferie for hele familien, idet der praktisk talt ingen bakker er. Omgivet af fem forskellige farvande var Lolland et vigtigt område i blandt andet vikingetiden. I 2002 blev der fundet en stor vikingeskat på øen, som kan beses på Lolland Falsters Stiftsmuseum, og i 2013 blev der fundet et helt unikt vikinge-valkyriesmykke, som havde til formål at beskytte den, der bar det, under kampen. Blandt de mange aktivitetsmuligheder er Knuthenborg Park og Safari og Middelaldercentret i Sundby, hvor der er underholdning for hele familien. Strandene rundt om Lolland er af høj standard. Sandet er blødt, og vandet lavt, så det er ideelt til børnefamilier. Et sommerhus på Lolland er det perfekte valg for børnefamilier, der gerne vil væk fra den hektiske dag, og som samtidig ønsker tryghed på ferien og mange muligheder for aktiviteter.

En helt særlig ferieoplevelser får I på Bornholm. Klippeøen eller solskinsøen, som den også kaldes, ligger langt ude i Østersøen, og den byder på en rå og uspoleret natur, der er helt unik efter danske forhold. Med et sommerhus på Bornholm har I mulighed for at trekke i klipperne, spise klipfisk efter gamle traditioner eller blot nyde det betagende landskab og de flotte og anderledes strandområder, lige fra finde sandstrande ved Dueodde i syd til mere grove stenstrande mord nord. Der er masser af bygninger, der vidner om Bornholms gamle historie. Østerlars Rundkirke, som blev foreviget i bogen "Tempelriddernes skat" og senere filmen af samme navn, er en gammel kirke fra omkring 1150. Ifølge bogens forfatter er kirken en del af en større middelalderlig konspiration, der involverer Tempelridderne og en skjult skat. Uanset om I er på udkig efter hemmelige spor og tegn eller blot har en interesse i gamle unikke bygningsværker, så er den hvide imponerende kirke et besøg værd. Og selvfølgelig må I også besøge øens vel nok berømteste seværdighed, Hammershus. Med en feriebolig på Bornholm er I placeret midt i noget af den ældste danske kultur, hvor historiens vingesus blander sig med sublime naturoplevelser, der tilsammen giver en fantastisk og anderledes ferie.

Hvorfor et sommerhus fra HomeAway

En tur i sommerhus er for de fleste danskere den foretrukne sommerferie. Den danske natur er noget helt for sig selv, og de mange flotte strande lokker med altid rent hav og uspoleret natur. De danske kyster og strande er i top, når det gælder vandkvalitet og renhed. Samtidig er der så utroligt mange kilometer kyststrækning, at strandene praktisk talt aldrig er overbefolkede. Med et sommerhus eller en feriebolig vælger I nøjagtig det område og den type hus, der passer til jeres krav. Med et sommerhus fra HomeAway får I dejlige oplevelser for hele familien, og I vælger selv, om det skal være i den absolutte luksusklasse med swimmingpool og spa, eller om I er mere til et klassisk rustiskt sommerhus. De fleste sommerhuse er udstyrede med opvaskemaskine og vaskemaskine, hvilket er ideelt til børnefamilier og større vennegrupper. Sommerhusene har alle dejligt rummelige køkkener, hvor I kan stege de friskfangede fisk eller lave æblekage. Der er ofte adskillelige soveværelser, og nogle sommerhuse har også flere badeværelser, hvilket er ideelt, når mange personer er på ferie sammen. Dermed kan I nyde godt af mulighederne for socialt samvær og intimitet, men samtidig har I muligheden for privatliv, og en dejlig uforstyrret nattesøvn. Der er masser af fordele ved at leje et sommerhus eller en feriebolig fra HomeAway. I får mulighed for at holde en ferie, der er tilpasset nøjagtigt jeres behov. Ferieboligerne er alle af den bedste kvalitet, moderne, nyrenoverede og stilfulde, og de er udstyrede med en mængde forskellige ekstra faciliteter, som I selv vælger imellem. Nogle af de mange muligheder I kan vælge mellem er:
 • Swimmingpool
 • Veludstyret, stort køkken
 • Flere soverværelser
 • Adskillelige beboelsesrum
 • Flere badeværelser
 • Stor have med grilområde
 • Naturområder
 • Privat parkering for op til flere biler
 • Udendørs aktivitetsområde, for eksempel fodboldmål, badminton, petanquebane
 • Stor terrasse med havemøbler
 • Unik beliggenhed
 • Opvaskemaskine
 • Vaskemaskine
 • Sauna
 • Spabad
 • Fred og ro
 • Indendørs aktiviteter, blandt andet bordtennis, mini-fodbold
 • Satellittv
 • Frit internet
 • Hund kan medbringes
 • Muligheder for at fiske
 • Tæt på golfbaner


 • Sommerhuse giver en særlig mulighed for en afslappende ferie og privatliv. Grundet den frodige danske natur er de fleste sommerhuse naturligt indrammet af bøg, eg og gran, så man inde på grunden har sit privatliv og kan solbade, grille og lade børnene lege uden at være bekymrede for hverken at forstyrre andre eller selv at blive forstyrret. Naturligvis har de fleste sommerhuse gratis wifi, så I stadig kan være i kontakt med omverdenen, ligesom der generelt er både store fladskærms-tv og mange satellitkanaler. Sommerhusene og ferieboligerne har ofte en enestående beliggenhed, idet de er bygget i udsøgte omgivelser. Det kan være lige ned til stranden, på højdedrag med en fantastisk udsigt eller tæt på golfbaner og skovområder. HomeAway har flere års erfaring med sommerhusudlejning. Med en feriebolig i Danmark er I sikre på dejlige oplevelser og varige minder. Uanset hvilken type natur I sætter pris på, og ligegyldigt hvilke aktiviteter, der tiltaler jer, så finder I et godt tilbud med et sommerhus eller feriehus fra HomeAway. Book gerne i god tid.

  Udforsk destinationer i området omkring Danmark

  København
  488 ferieboliger
  Ebeltoft
  1.095 ferieboliger
  Marstal
  285 ferieboliger
  Gråsten
  260 ferieboliger
  Gudhjem
  615 ferieboliger
  Vejers Strand
  1.755 ferieboliger
  Svendborg
  698 ferieboliger
  Tisvildeleje
  568 ferieboliger
  Odense
  308 ferieboliger
  Blokhus
  1.108 ferieboliger
  Ribe
  853 ferieboliger
  Fanø
  816 ferieboliger
  Allinge
  324 ferieboliger
  Skagen
  501 ferieboliger
  Stege
  265 ferieboliger
  Ærøskøbing
  246 ferieboliger
  Vejle
  161 ferieboliger
  Silkeborg
  155 ferieboliger
  Øster Hurup
  297 ferieboliger
  Middelfart
  876 ferieboliger