Hvor skal jeg overnatte nær Stockholms län, SE?

Vores annoncer i 2019 tilbyder et stort udvalg af 384 ferieboliger nær Stockholms län. Fra 62 Ferielejligheder til 229 Feriehuse – du kan finde unikke ferieboliger til en uforglemmelig ferie eller et hyggeligt weekendophold med familie og venner. På HomeAway finder du det bedste sted at overnatte nær Stockholms län.

Hvilke destinationer er de mest populære i Stockholms län?

Der er mange skønne steder at besøge på en længere ferie eller et hurtigt weekendophold i Stockholms län. De mest populære destinationer blandt HomeAways feriegæster er:

 • Stockholms skærgård: 348 ferieboliger
 • Stockholms kommun: 223 ferieboliger
 • Stockholm City Conference Centre: 283 ferieboliger
 • Östermalm: 33 ferieboliger
 • Värmdö NV: 47 ferieboliger

HomeAway giver dig også mulighed for at udforske en række andre populære destinationer i Stockholms län! Brug søgefeltet for at se udvalget af ledige ferielejligheder på andre populære destinationer.

Hvilke større byer skal jeg opleve i Stockholms län?

Uanset om du rejser på egen hånd eller med familie og venner, får du her en oversigt over de byer i Stockholms län, der har det største udvalg af feriehuse til den perfekte storbyferie:

 • Stockholms kommun: 223 feriehuse
 • Saltsjöbaden: 220 feriehuse
 • Norrtälje kommun: 79 feriehuse
 • Värmdö: 242 feriehuse
 • Blidö: 42 feriehuse

Brug søgefeltet for at se udvalget af ledige ferieboliger i andre byer.

Kan jeg finde en feriebolig, der er nem at komme til, når jeg rejser med fly til Stockholms län?

Ja, selvfølgelig. HomeAways udlejere tilbyder et stort udvalg af ferieboliger i nærheden af lufthavne. Blandt lufthavne med et stort udvalg af ferieboliger i Stockholms län finder du:

 • Stockholm (XEV-Stockholm Hovedbanegård): 278 ferieboliger
 • Södertälje (JSO-Södertälje Heliport): 137 ferieboliger
 • Stockholm (BMA-Bromma): 268 ferieboliger

Brug søgefeltet for at se udvalget af ledige ferieboliger i nærheden af andre lufthavne.

Hvad er de mest populære seværdigheder at overnatte i nærheden af i Stockholms län?

HomeAway tilbyder en lang række ferieboliger i nærheden af spændende seværdigheder i Stockholms län. De mest populære seværdigheder, som HomeAways feriegæster besøger på en ferierejse eller et weekendophold, er:

 • Stockholm City Conference Centre: 283 ferielejligheder
 • Stockholms Slott: 280 ferielejligheder
 • Sollentuna Centrum Shopping Center: 265 ferielejligheder
 • Stockholms Centralstation: 281 ferielejligheder
 • Sveriges parlament (Sveriges riksdag): 281 ferielejligheder

Der er også en lang række andre seværdigheder i Stockholms län, som du kan finde en feriebolig i nærheden af på HomeAway. Du skal bare skrive den ønskede destination i søgefeltet og finde det helt rigtige feriehus blandt udvalget.

Ferie i ferielejlighed i Stockholm

På Sveriges østkyst, midt i den smukke skærgård, finder du hovedstaden Stockholm, som er en hvirvelvind af seværdigheder og spændende oplevelser.

Selve Stockholm fordeler sig på 14 øer, som er forbundet af ikke mindre end 57 broer, og den friske havluft og lyden fra havmågerne blander sig hver dag med duften fra restauranterne og den historiske atmosfære, som emmer igennem gaderne.

Lige meget i hvilken retning du går fra din ferielejlighed i Stockholm, vil du støde på historiske slotte, moderne museer og sjove aktiviteter for hele familien.

Store som små vil for eksempel uden tvivl nyde de mange forlystelser i parken Gröna Lund på øen Djurgården, imens katedralen Storkyrkan og Kungliga slottet på hver sin måde giver et interessant indblik i Sveriges, og dermed hele Skandinaviens, historie.

Bliver du sulten undervejs, er det bare om at vælge imellem de mange lækre retter i madtorvehallen Hötorgshallen, og om aftenen, når benene er blevet trætte, er oplevelserne bestemt ikke slut endnu. Her kan du skifte turistøjet ud med dit fineste puds og se forestillinger i operaen eller høre den nyeste musik i Kulturhuset Stadsteatern.

Det mest optimale tidspunkt at leje feriebolig i Stockholm er i sommerhalvåret, da du så har et kæmpe udvalg af arrangementer at vælge imellem, og skinner solen, bør du medbringe badetøjet, så du kan snuppe en svømmetur ved en af Stockholms mange havbade og strande.

Du kommer hurtigt rundt i byen med bus og metro, men den bedste måde at opleve Stockholm på er faktisk at sænke tempoet og i stedet sejle rundt imellem øerne og opleve byens slotte og mangefarvede huse fra vandet. Du kan enten tage med på en af de faste kanalbåde, som sejler ad faste ruter, hvor du kan stige af og på forskellige steder, eller leje en kajak selv og udforske skærgården i dit eget tempo.

Seværdigheder tæt på din feriebolig i Stockholm

Det naturlige sted at starte en sightseeing fra din ferielejlighed i Stockholm er i Stockholm centrum, ”Gamla Stan”. Ligesom det indre København, består Gamla Stan af brostenbelagte gader, moderne butikker og storslåede, historiske bygninger, der flot har overlevet tidens tand.

Besøg først det svenske kongeslot Kungliga slottet, Sveriges svar på Amalienborg, hvor kongeparret udfører deres daglige arbejde. Slottet blev bygget i 1900-tallet, i en flot barokstil med mange detaljer, og indeholder hele 3 museer: Gustav d. 3’s antikmuseum med antikke skulpturer, Museum Tre Kronor, som fortæller om det tidligere slot, der lå på samme sted i middelalderen, og Skatkammeret, hvor du kan se de svenske regalier bl.a. kongens scepter og krone.

Lige ved siden af Kungliga slottet ligger en anden stor seværdighed, Stockholms domkirke Storkyrkan, hvor kongefamilien traditionelt bliver døbt og gift. Kirken er mere end 700 år gammel og indeholder mange historiske skulpturer og malerier, som Vädersoltavlan, der menes at være det ældste landskabsmaleri i hele Sverige. På grund af de mange besøgende hvert år, koster det et symbolsk beløb at komme ind i kirken, men det er bestemt de håndører værd at se Sveriges vigtigste kirke og opleve den smukke indretning.

Når du har været rundt i hele kirken, kan du vende næsen sydpå og gå 100 meter ligeud, til du når det internationale Nobel Museum. Gå i Niels Bohrs og Albert Einsteins fodspor, og lær om mange af verdens vigtigste opdagelser i Nobelmuseets flotte udstillinger. Flere af udstillingerne er interaktive med film, lyd og lys, og der er en hel afdeling for børn kaldet ”Bubbelkammaren”, hvor de små kan kaste sig ud i sjove forsøg og finurlige projekter, der alle sammen har udgangspunkt i videnskaben.

Hvis du på et tidspunkt får brug for at ånde lidt og komme væk fra storbydelen af Stockholm, er det bare om at tage fra din feriebolig i Stockholm og hen til øen Djurgården, som er byens grønne oase. Her ligger den grønne park Kungliga Djurgården, hvor du kan medbringe en madpakke og spise frokost i træernes skygge, efterfulgt af et besøg til områdets fine museer.

Besøg blandt andet Vasamuseet, der er på UNESCOs verdensarvsliste og Skandinaviens mest besøgte museum. Hele udstillingen er bygget op om krigsskibet Vasa, som er blevet bjærget op fra sin våde grav ud for Sveriges kyst, og det er i dag det eneste bevarede skib fra det 17. århundrede i verden. Skibet er 69 meter langt og er blevet flot restaureret, så det fremstår som det så ud, dengang det sank.

Er du vild med svensk musik, er Abba The Museum også et absolut must på din ferie i ferielejlighed i Stockholm. Se gruppens guldplader og glamourøse kostumer fra bandets storhedstid, følg sangenes rytme på dansegulvet, hør Benny og Bjørn fortælle om gruppens historie og meget mere. Når du har købt billet til Abba The Museum, har du også adgang til udstillingerne Svenska Populärmusikens Historia og Hall of Fame, der sammen fortæller om og hylder Sveriges største popsucceser.

Børnevenlig ferie i feriebolig i Stockholm

Øen Djurgården er ikke kun for voksne, men også det bedste sted at være, hvis du har børn og barnlige sjæle med på din ferie i ferielejlighed i Stockholm. Ikke nok med at forlystelsesparken Gröna Lund lokker med sine karruseller og vilde rutsjebaner, så kan i også leve jer ind i fortidens levevis i friluftsmuseet Skansen og se eksotiske og skandinaviske dyr i Skansens zoologiske have.

Skansen er det ældste friluftsmuseum i verden og bringer mere end 400 års historie til live ved at vise en svensk landsby med huse fra forskellige tidsaldre, inklusiv traditionelle samertelte fra Lapland. Husene er beboede af dygtige vejledere, der er klædt ud som bønder, malkekoner og smede, og de viser fortidens håndværk frem og fortæller historier fra gamle dage.

Der er en god chance for, at de små familiemedlemmer ikke vil lade dig forlade Skansen uden også at have været inde i Skansen Djurpark, som er en lille, hyggelig zoologisk have, der primært har nordiske dyr, som jærv, los og rensdyr. Her er dog også flere eksotiske arter, og for et ekstra gebyr har du mulighed for at komme ind og hilse på nogle af de mere rolige dyr i parkens akvarium og abeafdeling.

Et andet hit, ikke langt fra din lejlighed i Stockholm, er legelandet Junibacken, som er den mest nuttede seværdighed i hele Stockholm. Junibacken ligger også på Djurgården, og indenfor er der fokus på de gamle, svenske børnefortællinger som Pippi Langstrømpe, Mummi-familien og Alfons Åberg igennem teater og leg. Slip børnene løs på Villa Villakullas veranda, gå på eventyr i køkkenet fra Peddersen og Findus, se stjernehimlen i Mummidalens observatorium, og nyd i det hele taget en dag fyldt med sjov og fantasi.

Shopping og kultur i nærheden af din ferielejlighed i Stockholm

Stockholm flyder nærmest over med gode shoppemuligheder, og luksusmærkerne er især koncentrerede i butiksarkaderne Gallarian og Sturegallerian og i stormagasinet ”NK” (Nordiske Kompagniet).

Sørg for at have godt plads i kufferten, da der er mange fristelser, og når sulten melder sig, byder den enorme torvehal Hötorgshallen på delikatesser fra hele verden. Hötorgshallen er fokuseret udelukkende på mad, og det er en fornøjelse for alle sanserne at gå ned imellem boderne, der dufter af alt, lige fra tyrkiske burgere og græsk oliven til friskfangede rejer og store krebs fra Stockholms skærgård.

Fra din ferielejlighed i Stockholm har du også kun kort vej til sofistikerede kulturoplevelser, da Stockholm har adskillige teaterscener og kunstgallerier. I spidsen ligger selvfølgelig Kungliga Operan, som opfører både klassiske og nyere forestillinger, men det er ofte endnu mere spændende at besøge Kulturhuset Stadsteatern, hvor repertoiret ofte er mere typisk svensk og moderne.

Vælg imellem et hav af danse- og teaterforestillinger, eller nyd Kulturhusets eget kunstgalleri, som viser skiftende kunstnere. Lejer du feriebolig i Stockholm sammen med familien, kan i nyde en eftermiddag sammen her med at lave jeres egen kunst i børnenes billedværksted, få læst historier højt eller overvære et teaterstykke for børn. Tjek kalenderen lidt tid i forvejen, da der er nye spændende arrangementer i Kulturhuset Stadsteatern og i resten af Stockholm hver eneste dag.