Hvor skal jeg overnatte nær Letland?

Vores annoncer i 2018 tilbyder et stort udvalg af 223 ferieboliger nær Letland. Fra 171 Studios til 161 Ferielejligheder – du kan finde unikke ferieboliger til et uforglemmeligt ophold med familie og venner. På HomeAway finder du det bedste sted at overnatte nær Letland på en længere ferie eller et hyggeligt weekendophold.

Hvilke destinationer er de mest populære i Letland?

Der er mange skønne steder at besøge på en længere ferie eller et hurtigt weekendophold i Letland. De mest populære destinationer blandt HomeAways feriegæster er:

 • Riga: 175 ferieboliger
 • Jurmala: 169 ferieboliger
 • Jurmala Strand: 177 ferieboliger
 • Rīgas pilsēta: 167 ferieboliger
 • Latgale Forstad: 146 ferieboliger

HomeAway giver dig også mulighed for at udforske en række andre populære destinationer i Letland! Brug søgefeltet for at se udvalget af ledige ferielejligheder på andre populære destinationer.

Hvilke større byer skal jeg opleve i Letland?

Uanset om du rejser på egen hånd eller med familie og venner, får du her en oversigt over de byer i Letland, der har det største udvalg af feriehuse til den perfekte storbyferie:

 • Riga: 175 feriehuse
 • Jurmala: 169 feriehuse
 • Marupe: 164 feriehuse
 • Palanga: 18 feriehuse
 • Karklė: 23 feriehuse

Brug søgefeltet for at se udvalget af ledige ferieboliger i andre byer.

Hvad er de mest populære seværdigheder at overnatte i nærheden af i Letland?

HomeAway tilbyder en lang række ferieboliger i nærheden af spændende seværdigheder i Letland. De mest populære seværdigheder, som HomeAways feriegæster besøger på en ferierejse eller et weekendophold, er:

 • Jurmala Strand: 177 ferielejligheder
 • Riga Passajirskaia Station: 178 ferielejligheder
 • Riga Centralstation: 178 ferielejligheder
 • Riga Katedral: 179 ferielejligheder
 • Letlands Nationalbibliotek: 179 ferielejligheder

Der er også en lang række andre seværdigheder i Letland, som du kan finde en feriebolig i nærheden af på HomeAway. Du skal bare skrive den ønskede destination i søgefeltet og finde det helt rigtige feriehus blandt udvalget.

Ferie i Letland

Oplev det kontrastfulde Letland. Her finder man et supermoderne storbyliv i hovedstaden Riga, hvor shoppingcentrene skyder op side om side med middelalderkvarteret. På landet dyrkes jorden med til tider ældgamle maskiner, og befolkningen lever et beskedent liv, der minder om en svunden tid. Oplev fortid og nutid, rigdom og armod på nærmeste hold – lej en feriebolig til en skøn familieferie i Letland.

Letlands beliggenhed og historie

Letland er et af de baltiske lande. Det ligger i Nordeuropa mellem Estland og Litauen. Mod syd har landet grænse mod Rusland og Hviderusland, og mod nord grænser landet op til Østersøen. Landets hovedstad Riga blev grundlagt i 1201 af en tysk biskop. Området, der i dag udgør Letland, var længe opdelt i regionerne Livland, Kurland, Semgallen og Letgallen. Historisk set har Letland både været svensk og russisk herredømme. Landet erklærede sin selvstændighed i 1918, men blev besat af Sovjetunionen under Anden Verdenskrig. Letland blev atter selvstændigt i august 1991. Lej en ferielejlighed og kom tæt på den dramatiske lettiske historie.

Seværdigheder i Letland

Letland har flere smukke nationalparker, herunder Gauja Nationalpark, hvor man kan opleve flot natur, f.eks. i kombination med en vandretur. Det er muligt at leje en feriebolig lige i nærheden. I Riga finder man mange museer, besøg bl.a. Besættelsesmuseet og Letlands Krigsmuseum. Man finder naturligvis også andre spændende seværdigheder i Riga såsom Frihedsmonumentet, katedralen Skt. Peter, House of Blackheads, Riga-borgen og Kattehuset. Er man i stedet til fantastiske naturscenarier, kan det varmt anbefales at opleve Letlands brede vandfald, Ventas Rapid og grotten Gutmaris.

Fritidsmuligheder, shopping og natteliv i Letland

Letland byder både på gode muligheder for vandreture, cykelture og vandaktiviteter. Landet har desuden en veludviklet spa- og wellnesssektor, der frister med afstressende og lækre ophold. I de større byer og navnlig i hovedstaden Riga kan man shoppe, til dankortet gløder. Her finder man også mange hyggelige restauranter, barer og caféer samt et pragtfuldt natteliv. Varm op med hjemmelavet mad i den lejede ferielejlighed og syng og dans videre i den lettiske nat.